• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Specialiștii Nufarm recomandă trei produse-cheie la cultura de grâu și de rapiță

    Violina Gorcinschi -

    Două produse cheie la cultura de grâu îi ajută pe fermieri să își protejeze investiția de pericolul buruienilor. Într-o perioadă în care resursele sunt scumpe, concurența buruienilor este costisitoare și trebuie evitată. Dar nu cu orice preț, ci cu un preț bun, au punctat luni, 12 iunie, specialiștii Nufarm în cadrul evenimentului AGROSHOW 2023 – Cereale păioase și rapiță.

    Nufarm se numără printre companiile de agribusiness ce reușesc să își dapateze portofoliul la nevoile în schimbare din cadrul exploatațiilor agricole. Un fenomen care dă bătăi de cap și care se acutizează este cel al îmburuienării, care, din cauza iernilor blânde, a ajuns să pună real în pericol culturile înființate în toamnă.

    Saracen Delta pentru erbicidarea de toamnă a culturii de păioase

    Pe platforma AGROSHOW 2023 de la Iepurești, Giurgiu, în ferma Agromad Crops, specialiștii de la Nufarm au asigurat grâului o erbicidare din toamnă.

    ”În primul rând, am venit cu un erbicid încă din toamnă, se numește Saracen Delta. Este o soluție pentru erbicidarea din toamnă pentru că, după cum bine vedeți, seceta s-a instalat în peste jumătate din țară și fiecare dintre dumneavoastră încearcă să păstreze apa în sol, să reușească să prelucreze terenul din toamnă, în așa fel încât să aibă răsărire bună a păioaselor, și nu numai, în toamnă”, le-a spus fermierilor prezenți la eveniment ing. Gabriel Nicolau, Expert Tehnic Nufarm.

    Gabriel Nicolau le-a prezentat fermierilor veniți la Agroshow care sunt câteva produse-cheie din portofoliul Nufarm

    Reprezentantul companiei partenere AGROSHOW 2023 a punctat că buruienile concurează tot mai puternic culturile, așa că trebuie combătute din timp pentru ca producția să nu fie afectată.

    ”Noi trebuie să facem o erbicidare corectă din toamnă, să putem avea o cultură curată, un start bun. Uitați-vă că îngrășămintele sunt cum sunt, fișele tehnologice s-au schimbat și, astfel, costurile pe hectar au crescut foarte mult și trebuie să fim atenți la fiecare cheltuială în parte, astfel că fiecare ce buruiană concurează cu cultura, determină un start slab. Soluția pentru dumneavoastră este Saracen Delta. Așadar, pentru veronică, turiță și samulastre este soluție din toamnă”, a subliniat Gabriel Nicolau.

    Saracen Max –  erbicidul cu spectru mare de combatere

    Al doilea produs cheie aplicat în cultura de grâu de la Iepurești a fost erbicidul Saracen Max. ”Este o soluție cu care venim în sprijinul dumneavoastră, un erbicid care poate fi aplicat de la înfrăţire şi până la apariţia frunzei stindard. Pe bază de tribenuron și florasulam, asigură un spectru mare de combatere. Are o selectivitate foarte bună”, a punctat reprezentantul Nufarm.

    ”Aceste două soluții Nufarm pot să fie integrate în ferma dumneavoastră la un cost bun pe hectar. Gândiți-vă că iernile sunt din ce în ce mai blânde și mare parte din tot ce înseamnă buruieni termofile pot trece peste iarnă. Culturile dumneavoastră concurează cu buruenile, pot fi gazdă pentru boli și dăunători. Vrem să aveți un start curat și o productivitate bună”, a precizat ing. Nicolau.

    Carnadine – insecticidul care protejează culturile de rapiță

    Reprezentantul Nufarm le-a vorbit fermierilor prezenți la AGROSHOW 2023 și despre cel mai nou produs din portofoliul companiei. Este vorba despre insecticidul Carnadine care se poate aplica în cultura mare la rapiță, în legumicultură la cartof, iar în pomicultură la măr: ”Pentru că încet-încet o să vină campania de recoltat și mai apoi vă veți gândi pentru culturile de toamnă, vreau să vă aduc la cunoștință că, începând din această campanie, am adus și un produs pe piață pe bază de acetamiprid pentru rapiță, în special. Cu siguranță, veți integra în culturile dumneavoastră, pe lângă păioase, și rapiță. Carnadin este produsul nostru pe bază de acetamiprid, un insecticid sistemic. (…) E o soluție pentru a combate tot ce înseamnă athalia, ceuthorynchus și alți dăunători”.

    AGROSHOW este un proiect realizat în premieră în România, o colaborare între o formă asociativă – Asociația Forța Fermierilor, și o fermă cunoscută – Agromad Crops, care acoperă tot timpul anului și toate culturile importante pentru agricultura românească – grâu, rapiță, floarea-soarelui și porumb. Anul trecut, platforma a inclus și o cultură de mazăre, iar în acest an s-au prezentat loturi de genetică nouă de triticale, orz, orzoaică și ovăz. Anual sunt organizate două evenimente la platformă – unul dedicat culturilor de toamnă și celălalt dedicat culturilor de primăvară.

    Anul acesta, companiile partenere ale AGROSHOW sunt, în ordine alfabetică: AGROMEC Vlad Țepeș, BASF, CARTAGRIS – Cartare Agrochimică, CIPROMA, CORTEVA AGRISCIENCE, DAYMSA, GARDEN CENTER, LIMAGRAIN, NATUREVO, NETAFIM, NUFARM, OGOR, RAGT, REINKE, RODBUN, SAATEN UNION.

    Agroshow 2023 – Cereale păioase și rapiță (toate prezentările)


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români