• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ministrul Agriculturii trimite Corpul de control la asociațiile de crescători de animale!

    Roxana Dobre -

    Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, va trimite Corpul de control pentru verificări în sectorul zootehnic. Vizate sunt Registrele Genealogice și societățile de ameliorare, după cum a anunțat oficialul guvernamental la Congresul Fermierilor 2023.

    Șeful de la Agricultură a dezvăluit că este la curent cu problemele din sectorul zootehnic și a dat asigurări că va trimite Corpul de control al MADR să facă verificări în teren. Acesta a menționat că problemele pe care dorește să rezolve la MADR vor fi luate pe rând, pas cu pas.

    ”M-am zbătut foarte mult vineri și am avut o săptămână foarte grea. Să poți să scoți patru acte normative, vorbim aici de plafonarea prețurilor, vorbim aici de INVESTALIM prin alocarea a 600 de milioane de euro scheme de ajutor de stat. Pentru perioada 2023-2027, o perioadă de 4 ani, încă 110 milioane de euro pentru sectorul zootehnic, inclusiv și prelungirea hotărârii de Guvern privind tomata în spații protejate. A fost o săptămână grea, a fost o săptămână de negocieri”, a declarat ministrul la evenimentul „Congresul Fermierilor 2023 – powered by Corteva”, care s-a desfășurat în ieri, luni – 3 iulie, la USAMV București.

    Citiți și: Ministrul Barbu: Propunerea mea – fermierii să primească 3,56 lei/litru la motorina pe trim. I și II

    Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a fost alături de producătorii agricoli la Congresul Fermierilor 2023

    Florin Barbu: Voi trimite Corpul de control în teren

    Oficialul guvernamental a dat asigurări că va trimite Corpul de control din MADR pe teren, pentru verificări la Registre și societățile de ameliorare. ”Vă asigur că voi transmite, voi trimite Corpul de control pe banii care noi îi folosim de la bugetul de stat prin ameliorare în zootehnie. Știu și am sesizările deja și sunt sigur că în perioada următoare Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ) va da toate actele necesare care vor fi puse la dispoziție pe reclamațiile care sunt în momentul de față”, a mai menționat ministrul.

    Citiți și: 31 iulie: termen limită la APIA pentru ajutorul de stat în sectorul creşterii animalelor. Acte necesare

    Ministrul Agriculturii: Vă promit că nu ascund nimic

    Florin Barbu a mai spus că verificările vor fi transparente iar rezultatele acestora vor fi comunicate public ulterior într-o conferință de presă.

    ”Vă promit că nu ascund nimic. Eu voi face public acest raport într-o conferință de presă și acolo unde s-a greșit, voi lua măsurile necesare astfel încât banii, pe care vineri i-am aprobat în ședința de guvern prin care ajutăm sectorul, să fie cheltuiți eficient și acolo unde oamenii își fac treaba”, a mai punctat ministrul.

    Reamintim că cei mai importanți fermieri din România, din toate domeniile, toate regiunile și toate tipurile de fermă, au avut ocazia la Congresul Fermierilor  să îi prezinte noului ministru al Agriculturii, Florin Barbu, toate probleme din sector și, împreună cu acesta, să găsească cele mai bune soluții de rezolvare.

    Alături de cei mai influenți lideri ai fermierilor din AFF, atât din cultură mare, zootehnie dar și din horticultură sau procesare, la „Congresul Fermierilor 2023 – powered by Corteva” s-au aflat și reprezentanți din toate organizațiile Alianței pentru Agricultură și Cooperare: Federația Națională PRO AGRO, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România – LAPAR și Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal – UNCSV.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea se schimbă radical: vin ploile. Prognoza meteo actualizată! Plăți subvenții APIA în Săptămâna Mare. Sumele virate în conturile fermierilor Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată

    Ultimele știri

    Rasa de oi Suffolk: caracteristici, productivitate, întreținere NeemAzal, din portofoliul Chemark Rom, este soluția biologică ideală pentru controlul dăunătorilor Ajutoarele de stat pentru fermieri – prelungite până la finalul anului