• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Radu Oprea, viitorul ministru al Economiei: Salariul minim trebuie să ajungă la 1.000 euro până la începutul anului 2025

    Angelica Lefter -

    Românii ar putea avea salariul minim net pe economie de 1.000 de euro până la începutul anului 2025. Aceasta este unul dintre obiectivele senatorului Radu Oprea, despre care a vorbit după audierile din Parlament pentru funcția de ministrul al Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului. Radu Oprea a menționat, printre altele, că această creştere a salariului minim este o soluţie pentru a putea ţine în ţară forţa de muncă specializată.

    Senatorul PSD Radu Oprea a primit astăzi, miercuri – 14 iunie, aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate din Parlament, pentru propunerea de preluare a portofoliului la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

    După audieri, acesta a specificat că salariul minim în România trebuie să ajungă la 1.000 de euro şi este posibil până la începutul anului 2025, potrivit Agerpres.

    ”Aşa cum a spus şi preşedintele Marcel Ciolacu, salariul minim va fi de 500 de euro, în perioada imediat următoare. Salariul trebuie să ajungă la 1.000 euro şi să ştiţi că este posibil, până la începutul anului 2025. În anul 2024 lucrul acesta poate fi făcut. Au fost discuţii numeroase referitoare la salariul minim pe economie. Noi susţinem, ca Partid Social Democrat, creşterea acestuia, nu doar pentru faptul că există o Directivă europeană în acest sens. Ceea ce a arătat că într-adevăr am avut dreptate atunci când am susţinut creşterea salariului minim pe economie, dar atunci când am făcut acest lucru, în ciuda discuţiilor la nivel ideologic a celor de dreapta, că aceasta va ruina întreprinderile mici şi mijlocii din România şi că va fi un lanţ imens de falimente, experienţa, lucrul practic a arătat că, într-adevăr, creşterea salariului minim este o soluţie pentru a putea ţine în ţară forţa de muncă calificată. Lucrul acesta ştiu foarte bine şi antreprenorii din România”, a spus Radu Oprea.

    Ministerul Economiei ar putea găzdui un Departament de analiză

    Radu Oprea a completat în fața jurnaliștilor că este nevoie în cadrul ministerului Economiei de un departament de analiză.

    ”Cu certitudine sunt alte ministere care au în coordonare aceste cifre şi, sigur, economia, pe baza studiilor şi analizelor pe care le vom face. Aici cred că am fost într-o precaritate în ultima perioadă, neavând analize suficient de bune. În minister mă voi strădui să avem un astfel de departament de analiză”, a explicat Radu Oprea.

    Membrii comisiilor au avizat nominalizarea lui Oprea pentru portofoliul de la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, cu 46 de voturi „pentru”, 20 ”împotrivă” şi nicio abţinere.

    La rândul său, premierul desemnat Marcel Ciolacu, a declarat, marți – 13 iunie, la finalul şedinţei Consiliul Politic Naţional al PSD, că viitorul guvern îşi propune să înfiinţeze mai multe locuri de muncă, dar şi mai bine plătite.

    ”Lucrătorii români trebuie determinaţi prin măsuri să rămână în România. De aceea, vom reduce gradual impozitarea muncii, mai ales pentru cei cu venituri mici şi medii. Astăzi avem una dintre cele mai mari poveri fiscale din Uniunea Europeană la salariile mici, de două ori mai mare decât în Germania. În plus, ştim cu toţii că o treime din salariaţii din România primesc acum salariu minimum de 3.000 lei brut, adică 1.900 lei net. Pe baza dialogului cu sindicatele şi patronatele, vom creşte salariul minim pentru a reduce numărul salariaţilor cu normă întreagă aflaţi în sărăcie. Toţi cei care muncesc trebuie să aibă asigurat un nivel de trai decent. La finalul acestui mandat, orice angajat trebuie să câştige minimum 500 euro lunar, iar câştigul salariului mediu net să ajungă la 1.000 euro”, a spus prim-ministrul desemnat, Marcel Ciolacu.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români