• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Conferința Națională „Tineri Lideri pentru Agricultură” – A fost prezentată propunerea de creare a unui Centru European de Excelență

    Adrian Radu -

    Clubul Fermierilor Români a organizat cu succes cea de-a III-a ediție a Conferinței Naționale „Tineri Lideri pentru Agricultură”. A fost cel mai important moment de la lansarea programului, în care tinerilor fermieri li se oferă instrumentele și cunoștințele necesare pentru a contribui la dezvoltarea durabilă a sectorului agricol românesc. Până în acest moment, 200 de tineri fermieri, împărțiți de-a lungul a patru serii, au absolvit cursurile Tineri Lideri pentru Agricultură (TLA).

    Evenimentul a reunit la București peste 400 de fermieri tineri și seniori, actori politici importanți, experți în agribusiness, reprezentanți ai organizațiilor nonguvernamentale, precum și parteneri din România și de la Bruxelles.

    Cei prezenți au asistat la unul dintre cele mai importante proiecte TLA: prezentarea propunerii de creare a unui Centru European pentru Formarea și Promovarea Tinerilor Lideri în Agricultură. Propunerea pentru înființarea acestui centru a fost susținută de reprezentanții și partenerii Clubului Fermierilor Români, fiind considerată o oportunitate deosebită de dezvoltare și promovare a tinerilor lideri din agricultură.

    Acest centru va asigura o platformă solidă de cunoștințe și informații, care să ușureze schimbul de generații în agricultură. Florian Ciolacu, Director executiv al Clubului Fermierilor Români a invitat toate organizațiile europene de fermieri și experți din cadrul Comisiei Europene și a Parlamentului European să viziteze programele de formare din cadrul TLA și să vadă cum pot inițiativele din România să fie integrate în strategiile deja existente legate de agricultură și tineret.

    ”Prin această conferință, am reușit să promovăm inițiativele și modelele de succes care contribuie la creșterea performanței agriculturii din România. Ne dorim să continuăm să sprijinim și să pregătim tinerii fermieri pentru a deveni lideri de succes în agricultură și să transformăm agricultura românească într-un model de referință pentru performanța economică, socială și de mediu”, a declarat Florian Ciolacu, Director Executiv al Clubului Fermierilor Români.

    Proiectele născute de programul Tineri Lideri pentru Agricultură au primit și aprecierea lui Marcel Ciolacu, prim-ministrul României: “Eu cred cu tărie că tinerii fermieri sunt cheia pentru o agricultură modernă, inovatoare și sustenabilă. Dumneavoastră reprezentați viitorul României”.

    La rândul său, Florin Tiutiu, președintele Clubului Fermierilor Români, i-a felicitat pe tinerii fermieri pentru munca depusă până acum. “Acest eveniment este un eveniment de o mare importanță pentru agricultura românească. Sunt bucuros că evenimentul este consacrat unui produs cheie al Clubului, respectiv programul de formare Tineri Lideri în Agricultură, care după numai 4 ediții dă roade, cu care avem motive să ne mândrim”, a declarat Florin Tiutiu.

    Programul Tineri Lideri pentru Agricultură – 200 de absolvenți după primele patru serii

    Jabbar Kanani, Membru în Consiliul Director al Clubului Fermierilor Români a fost inițiatorul programelor pentru noua generație de fermieri și a fost una dintre persoanele care a crezut cu tărie în ”Tineri Lideri pentru Agricultură”.  “Visul nostru este să pregătim 1.000 de tineri, care se întorc în ferme și preiau conducerea ecosistemului agricol pentru a asigura transformarea agriculturii sustenabile și performante. 1.000 este un catalizator, care poate să schimbe agricultura. Mulțumesc că ați fost alături de visul meu”, a spus Kanani.

    Samira Maskan este unul dintre absolvenții TLA. A devenit coordonatorul comunității și vocea Tineri Lideri în Agricultură. În cadrul conferinței, a prezentat platforma Vocea TLA, unde toți fermierii pot insera conținut, în timp ce Florin Stegariu, membru în Consiliul Director al Clubul Fermierilor Români, a dezvăluit avantajele utilizării aplicații E-comunitate. “Aceasta are ca scop crearea acestei comunități, transpunerea ei în digital și, nu în ultimul rând, accesul la partea educațională, webinarii, întâlniri cu traineri specializați, tendințe, tehnologii, buletine informative”, a explicat Stegariu.

    La cea de-a III-a ediție a Conferinței Naționale „Tineri Lideri pentru Agricultură” au mai participat Barna Tanczos, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Thierry de l’Escaille, președintele ELO, și Adam Novak, vicepreședintele CEJA, care au putut vedea momentele-cheie din programul Tineri Lideri pentru Agricultură. “Am crescut organic, gradual, de la an la an am dublat. Avem grupurile de reflecție, think-tank-urile acestea grupate sub numele de Agrinnovator, participarea lor la programul de mentorat, participarea lor la stagii de internship, participarea lor la programul de afaceri noi, inovative și ferme sustenabile, participarea lor ca modele în programul de promovare Vocea TLA”, a concluzionat Florian Ciolacu, Director executiv al Clubului Fermierilor Români.


    Te-ar mai putea interesa

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români