• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Tratează sămânța și ai din start cultura protejată! Vezi recomandările ALCEDO!

    agrointeligenta.ro -

    Cu toții știm că, fără o sămânță de calitate și un tratament adecvat împotriva dăunătorilor din sol, dar și a bolilor cu transmitere prin sămânță și sol, startul unei culturi poate fi afectat și, în consecință, rezultatul poate fi diminuarea producției sau chiar întoarcerea culturii.

    Pentru culturile de cereale păioase din această toamnă, ALCEDO vă propune insecticidul LANGIS (300 g/l cipermetrin), fungicidele AMIRAL PROFFY 6 FS (tebuconazol 60 g/l) și AMIRAL NEO (ipconazol 15 g/l) și fertilizantul MICROFERT U, care mărește perioada de acțiune a insecticidului.

    Ce face LANGIS?

    Insecticidul LANGIS este destinat tratamentului semințelor de grâu, orz, dar și porumb și floarea soarelui, pentru combaterea viermilor sârmă (Agriotes spp.), omologat la cereale păioase în doză de 2,5 l/t sămânță. LANGIS acționează prin ingestie și contact, dar are și un efect repelent asupra viermilor sârmă, dar și a altor dăunători din sol. Insecticidul LANGIS, sub formă de emulsie, combină proprietățile repelente ale cipermetrinului, cu o formulă unică, ce oferă o „zonă de protecție” în jurul semințelor tratate, distrugând sau îndepărtând dăunătorii, fără a afecta germinația semințelor.

    Cum piretroizii sunt expuși unei degradări mai accelerate în funcție de condițiile din sol (pH, umiditate, temperatură), pentru protecția mai îndelungată a substanței active și îmbunătățirea efectului insecticid, recomandăm folosirea la tratamentul seminței și a fertilizantului MICROFERT U, în doză de 2,5 l/t sămânță.

    Ce face AMIRAL PROFFY 6 FS?

    AMIRAL PROFFY 6 FS este un fungicid SISTEMIC ce are ca substanță activă tebuconazol. Produsul are acțiune preventivă și curativă asupra unui spectru larg de agenți fitopatogeni, care se transmit prin sămânță și sol. Este bine de știut că acest produs se folosește pentru combaterea malurii comune și fuzariozei la grâu, secară și triticale și a tăciunelui zburător și sfâșierii frunzelor la orz și orzoaică. Este compatibil cu insecticidele autorizate pentru tratarea semințelor de cereale păioase destinate însămânțărilor.

    Rețineți! AMIRAL PROFFY 6 FS în doză de 0,5 litri/t de sămânță se diluează în 3-5 litri apă sau chiar mai mult, până la 10 l apă (luându-se în calcul și apa rezultată din clătirea ambalajului). Când se aplică în amestec cu un alt produs (insecticid), o parte din cantitatea de apă se înlocuiește cu cantitatea de insecticid, având tot timpul atenție să nu se depășească 10-12 litri de lichid pe tona de sămânță, pentru a evita supraumectarea semințelor.

    Tăciunele zburător

    Ce face AMIRAL NEO?

    AMIRAL NEO este un fungicid sistemic pe bază de ipconazol, special creat pentru tratamentul semințelor de cereale păioase, cu proprietăți protective și curative, având o eficacitate dovedită în combaterea unui spectru larg de boli transmise prin sămânță și/sau sol. Are o formulare specială, microemulsie în apă, care asigură o acoperire foarte bună a semințelor și o colorare intensă a acestora. Asigură o combatere excelentă a malurei comune cu transmitere atât prin semințe, cât și prin sol. Produsul oferă protecție și siguranță semințelor, favorizând răsărirea completă și rapidă a culturii, fără a fi necesară creșterea normei de semănat. Datorită modului de formulare, pe lângă acoperirea foarte bună a semințelor, îmbunătățește fluxul de semințe în timpul tratamentului.

    AMIRAL NEO este eficient împotriva malurii comune, malurii pitice și fuzariozei la grâu, iar la orz, împotriva tăciunelui zburător și sfâșierii frunzelor.

    Rețineți! AMIRAL NEO se aplică în doză de 1 l/tonă la grâu și 1.33 l/ tonă la orz, diluat în proporție de până la 1:8, astfel încât acoperirea să fie cât mai uniformă, fără a se depăși volumul de 10 litri pe tona de sămânță. Nu se tratează semințele cu umiditatea mai mare de 15%. Sămânța se tratează cât mai aproape de data semănatului și nu se păstrează de la un sezon la altul.

    Care este rolul fertilizantului MICROFERT U?

    Fertilizantul MICROFERT U are dublu rol. Poate fi utilizat ca “starter” în tratamentul semințelor de cereale păioase de toamnă, dar și ca un “protector” al substanței active insecticide (cipermetrin).

    Se aplică în doză de 2,5 l/t, înlocuind o parte din apa utilizată la tratamentul seminței. Din punct de vedere “starter” efectul este materializat prin evoluție mai viguroasă a plantelor (inclusiv dezvoltarea aparatului radicular) și ca urmare creșteri ale producției.

    Pentru o agricultură performantă efectuați tratamentul semințelor de cereale păioase!

     


    Te-ar mai putea interesa

    Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till