• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Recomandările Agroest Muntenia: produsele care trebuie aplicate în fiecare an la cultura de grâu

    Adrian Radu -

    Cultura grâului ocupă suprafețe mari în România. Peste 2.000.000 de hectare sunt cultivate an de an cu grâu, iar fermierii așteaptă producții importante. Pentru asta, trebuie să aplice tehnologii performante, așa cum este și cea recomandată de Agro-Est Muntenia. Planul de fertilizare cuprinde produse atât produse noi, cât și unele care și-au aratăt deja eficiența.

    Agro-Est Muntenia, companie cu capital 100% autohton, are un portofoliu vast pentru fermierii din țara noastră. Iar cel pentru cultura grâului nu face excepție. Toate fazele de dezvoltare a cerealelor păioase beneficiază de produsele Agro-Est. Primăvara este o perioadă critică pentru grâu, însă agricultorii au găsit și găsesc în continuare soluții.

    La desprimăvărare, recomandarea Agro-Est Muntenia este Nutrino Pro. “Doza cuprinsă între 4-8 l / ha depinde foarte mult de planul de fertilizare al fermierului pentru toamnă și primăvară. Nutrino Pro oferă azot, la fel și GroPlan A +, care conține 3 substanțe cu rol de biostimulare, dintre care cea mai importantă substanță e dimetilsulfone, care, practic, obligă planta să-și eficientizeze consumul de elemente nutritive pe care le găsește, dar, în același timp, crește concentrația de aminoacizi”, a explicat Mihai Răzvan Moraru, Director Agroest Muntenia.

    Caracteristici Nutrino Pro

    – Produs pe bază de azot cu eliberare lentă
    – Conține 4 biostimulatori (acid pidolic și 3 în R100)
    – Rată de absorbție la nivel foliar: 90-95%
    – Asigură și susține formarea proteinelor
    – Asigură producții ridicate cantitativ, dar și calitativ.

    O altă etapă esențială pentru cultura de grâu este aplicarea de sulf. “E bine ca această operațiune să se facă înainte de perioada de polenizare, optim ar fi în faza de burduf. Și aici avem Sulfazote, care și el conține tot azot cu eliberare lentă, fără biuret, care nu arde.  În combinație cu azot, mai avem Sulfomex, care este o suspensie concentrată doar cu sulf în proporție de 75%. De ce cele două substanțe combinate, azot și sulf? Pentru că ele două creează proteina, proteina pentru creșterea vegetativă și proteina pentru calitatea producției”, a completat Mihai Răzvan Moraru.

    Caracteristici Sulfomex

    – Fertilizant foliar cu 87.5% sulf
    – Mai conține și 15% azot
    – Furnizează plantei sulf în perioadele de maximă importanță
    – Asigură plantei absorbția maximă a nutrienților
    – Doză recomandată la cereale: 2-4 l / ha

    Ca în fiecare an, cultura grâului trece prin perioade de stres. Iar seceta își face simțită prezența în tot mai multe zone din țară și pe o perioadă tot mai lungă de timp. Tocmai de aceea, Agroest Muntenia vine către fermieri cu Actiflower. “Este pe bază de polifenoli și mai ales pentru soiurile care au înfrățire primăvara și care pot intra în aprilie într-o perioadă de secetă. Actiflower vine și le crește foarte mult randamentul la polenizare, la fructificare. În același timp, recomandăm tot la cultura de grâu aplicarea de aminoacizi, și aici produsul nostru consacrat este Plyaminol, care poate fi aplicat toamna într-o doză de 1-1.2 l / ha și primăvara între 1-1.5 l / ha, în combinație în cele 3 etape sau separat, într-un tratament mix cu fungicide sau cu insecticide”, a concluzionat Mihai Răzvan Moraru.

    Produsele Agro-Est Muntenia pot fi comandate online de pe site-ul www.hecatrul.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu Un fermier este acuzat că s-a „jucat cu genetica” și a creat oi uriașe pentru vânătoare Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA

    Ultimele știri

    Rasa de oi Suffolk: caracteristici, productivitate, întreținere NeemAzal, din portofoliul Chemark Rom, este soluția biologică ideală pentru controlul dăunătorilor Ajutoarele de stat pentru fermieri – prelungite până la finalul anului