• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Vremea în următoarele două săptămâni! Ploi torențiale și temperaturi oscilante!

    Violina Gorcinschi -

    Pentru următoarele două săptămâni, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) se așteaptă la temperaturi oscilante și la ploi în toate zonele țării. Prognoza meteo a arătat că temperaturile vor crește inițial, după care vor scădea și vor rămâne constante în toată țara. Totuși, aversele, care se vor intensifica în anumite intervale, nu vor lipsi în perioada 19 iunie-2 iulie, conform ANM.

    În Banat, până în jurul datei de 23 iunie, vremea se va încălzi, media maximelor termice ajungând la 32-34 de grade Celsius, iar minimele se vor situa între 17 și 19 grade. În următoarele două zile, temperaturile maxime vor coborî cu aproximativ 5 grade, iar minimele cu 3 grade. În cea de-a doua săptămână, temperatura se va menține, în general, constantă. În intervalul 23-29 iunie, probabilitatea averselor în această regiune va fi mai mare.

    Și în Crișana, în următoarea perioadă, temperaturile vor crește, în jurul datei de 23 iunie, de la 27 de grade la 32-33 de grade pentru maxime și de la 12 la 17-18 grade pentru minime. Apoi, în următoarele două zile, vremea se va răci cu aproximativ 3-5 grade, după care temperaturile vor rămâne constante.

    În zona Transilvaniei, până în jurul datei de 23 iunie, vremea va deveni mai caldă, ajungând, cu maximele termice, la 31-32 de grade, iar cu minimele în jurul valorii de 16 grade. Apoi, vor urma trei zile în care temperaturile maxime vor coborî în termometre, în medie, cu 5 grade, iar temperaturile minime vor scădea și ele cu 2-3 grade. După această perioadă, vremea se va menține relativ constantă, însă vor exista averse aproape în fiecare zi, cu frecvență și intensitate mai ridicate în intervalul 24-28 iunie.

    În Maramureş, media temperaturilor va fi, de asemenea, în creștere. În prima zi, temperaturile maxime vor porni de la 25 de grade și vor ajunge la 31-32 de grade, iar cele minime vor pleca de la 12 grade și vor atinge 16-17 grade în jurul datei de 23 iunie. Ulterior, vor urma 4 zile în care vremea se va răcori cu aproximativ 4-5 grade, după care va rămâne constantă. Și în această zonă, aversele vor cădea aproape în fiecare zi și vor fi mai frecvente și mai intense de pe 23 până pe 26 iunie.

    În Moldova, în cea mai mare parte a primei săptămâni, vremea se va încălzi treptat, astfel că media maximelor termice va ajunge să atingă 31 – 33 de grade, iar a minimelor 16 – 18 grade. În cea de-a doua săptămână, valorile termice vor scădea, media maximelor prezentând variaţii între 27 şi 29 de grade, în timp ce minimele se vor încadra între 14 şi 16 grade. Local, se preconizează perioade cu averse aproape în fiecare zi.

    În Dobrogea, în prima săptămână, temperaturile vor fi în creștere, de la 24 de grade în prima zi, până la 28 – 30 de grade în ultimele din interval, apoi nu vor mai fi variaţii importante. Media temperaturilor minime va rămâne în limitele de 17 şi 19 grade, cu ușoare variații. În primele trei zile, dar și după data de 24 iunie, vor exista perioade cu averse.

    În cazul Munteniei, în perioada 19-24 iunie, vremea se va încălzi, astfel că media temperaturilor maxime va ajunge la 32-33 de grade, minimele se vor încadra în 16-18 grade, apoi se va răcori și temperaturile maxime vor fi reprezentate, în medie, de valori cuprinse între 29 și 32 de grade și minimele vor fi între 15 și 17 grade. Riscul de averse va fi mai mare în primele două zile ale intervalului, precum și între 25 și 29 iunie.

    În Oltenia, în prima săptămână aferentă prognozei, vremea se încălzi, iar spre finalul acesteia, temperaturile maxime vor fi de 30-32 de grade și cele minime de 16-18 grade. În săptămâna ce îi urmează, temperaturile maxime vor avea o medie de 27-30 de grade, iar minimele nu vor trece de 14-16 grade. Probabilitatea de averse va fi mai ridicată între 24 și 29 iunie.

    Și la munte vremea va deveni mai caldă până pe data de 23 iunie, când media maximelor termice va fi de 20-22 de grade, iar cea a minimelor va fi reprezentată de 11-14 grade. Apoi, vor urma patru zile de temperaturi mai scăzute cu 3-5 grade și temperaturile vor rămâne relativ constante.  ANM a atenționat că vor avea loc averse în fiecare zi, mai frecvente și mai intense între 24 și 29 iunie


    Te-ar mai putea interesa

    Hurlupi la prun: cauze ale bolii, combatere Cel mai puternic utilaj agricol din lume – la semănat în ferma Terracult din județul Arad Urări de Paşte 2024. Felicitări şi mesaje frumoase de Învierea Domnului

    Ultimele știri

    MADR: Plata subvenției de 100 euro – din 15 mai. Ministrul Barbu: Fermierii vor primi suma promisă! Plouă, dar tot e secetă. Zonele agricole unde există încă un mare deficit de apă în sol O nouă taxă de la ANAF pentru micii fermieri