• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Culturi performante de rapiță și grâu cu schemele de tratamente de la ADAMA România

    Adrian Radu -

    ADAMA și-a prezentat soluțiile inovatoare adaptate diferitelor culturi în cadrul câmpurilor deținute de grupul de firme Almos, unde compania a oferit tehnologiile de producție pentru 2 culturi importante: rapiță și grâu. Pe câmpurile din localitatea Dulcești, județul Neamț, specialiștii ADAMA au recomandat pentru rapiță o schemă de tratamente care a debutat cu erbicidarea în preemergență.

    Pachetul Sultan Extra – protecție împotriva buruienilor rezistente cu două erbicide consacrate: erbicidul Kalif și erbicidul Sultan

    Kalif 360 CS este un erbicid cu acțiune sistemică împotriva buruienilor dicotiledonate. Produsul Kalif 360 CS se utilizează la combaterea buruienilor dicotiledonate anuale: Galium aparine (turița), Stellaria media (rocoina), Capsella bursa-pastoris (traista ciobanului), Thlaspi arvense (pungulița), Lamium purpureum (urzica moartă), Datura stramonium (ciumăfaia), Papaver rhoeas (mac), Veronica hederifolia (doritoare), precum și a unor buruieni monocotiledonate anuale: Echinochloa crus-galli (iarba bărboasă), Apera spica-venti (iarba vântului), din culturile de rapiță de toamnă și de primavară. Se aplică un singur tratament în preemergență (la maximum 3 zile de la semănat).

    Sultan 50 SC este un un erbicid sistemic rezidual, cu aplicare în preemergenţă sau postemergenţă timpurie (2-4 frunze). Acesta este absorbit de către buruieni atât prin cotiledoane, cât și prin rădăcini și are o activitate prelungită în condiții de umiditate. Pentru un control optim este recomandat ca la momentul tratamentului buruienile să nu depășească fenofaza de 2-4 frunze.

    Cele două produse pot fi aplicate împreună sau separat.

    ”În câmpul de rapiță am intervenit încă din toamnă cu erbicidarea în preemergență cu produsul Kalif, respectiv pachetul Sultan Extra, după care, în vegetație, am intervenit cu Agil pentru monocotilă, insecticidele Lamdex și Mavrik și, bineînțeles, regulatorul de creștere Toprex”, a declarat Iulian Popovici, Director Regional Zona Nord-Est Adama.

    Noutățile anului 2023 de la Adama

    Portofoliul dinamic al ADAMA include din acest an si biostimulatorul Exel Grow, pe bază de extract de alge, ce are ca rol stimularea procesului de fotosinteză, îmbunătățirea procesului de absorbție al azotului și reglarea metabolismului plantei atunci când este afectată de diferiți factori abiotici (secetă, temperaturi ridicate).

    Aplicat culturii de rapiță, Exel Grow ajută plantele să treacă peste perioadele de stres, reduce numărul de flori avortate, implicit mărește numărul de silicve, îmbunătățește absorbția nutrienților și intensifică procesul de fotosinteză.

    Un nou aliat în combaterea buruienilor din grâu

    AMADA își consolidează portofoliul pe soluții de protecție a plantelor prin adăugarea unui nou produs la gama de erbicide: produsul Merkur.

    ”Ca și noutate pe partea de grâu, pe lângă produsul Trinity, deja consacrat pe erbicidarea de toamnă, anul acesta introducem un alt produs, un erbicid Merkur, la fel, cu erbicidare în toamnă, doar că față de Trinity, care se poate aplica undeva până în faza de ace a grâului, putem să mergem undeva în BBCH-29 cu acest produs”, a precizat reprezentantul Adama.

    În anul agricol 2023, la Adama rulează și programul ADAMA CASH +, primul program de fidelizare prin care fermierii primesc înapoi o parte din investițiile pe care le fac în produsele din portofoliul companiei.

    Astfel, fermierii care doresc să participe la program și să primească înapoi o parte din banii folosiți pentru achiziționarea produselor ADAMA trebuie să se înregistreze pe platforma www.adamacashplus.ro, după care să încarce pe platformă facturile de achiziție a produselor ADAMA participante la program.

    Pe baza volumelor achiziționate în perioada campaniei, fermierii acumulează bani și pot opta pentru restituirea lor sau pentru diverse premii care sunt anunțate pe platforma dedicată programului (vouchere de cumpărături, electronice, electrocasnice, articole pentru casă și bricolaj, unelte și scule electrice, birotică și IT, etc).

    Regulamentul oficial al programului de fidelizare ADAMA CASH+, precum și întregul portofoliu de produse ADAMA sunt disponibile pe site-ul ADAMA.


    Te-ar mai putea interesa

    Plăți subvenții APIA în Săptămâna Mare. Sumele virate în conturile fermierilor Hurlupi la prun: cauze ale bolii, combatere Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA

    Ultimele știri

    Rasa de oi Suffolk: caracteristici, productivitate, întreținere NeemAzal, din portofoliul Chemark Rom, este soluția biologică ideală pentru controlul dăunătorilor Ajutoarele de stat pentru fermieri – prelungite până la finalul anului