• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Saracen Delta și Saracen Max de la Nufarm: soluții eficiente pentru controlul buruienilor în culturile de cereale

    Adrian Radu -

    Costurile înființării culturilor agricole au crescut considerabil. Îngrășămintele și sămânța sunt mai scumpe, iar fiecare pas al procesului agricol implică cheltuieli semnificative. Odată ce culturile își fac apariția, o parte din provocare constă în combaterea buruienilor care concurează cu plantele principale. Compania Nufarm vine în sprijinul fermierilor cu două soluții eficiente: erbicidele Saracen Delta și Saracen Max.

    Erbicidarea eficientă cu Saracen Delta

    Gabriel Nicolau, Expert Tehnic Nufarm, a prezentat beneficiile erbicidului Saracen Delta și modul lui de utilizare: ”Acest erbicid pe bază de diflufenican și florasulam poate fi aplicat atât în toamnă, cât și în primăvara timpurie. Cele două substanțe active, una sulfonil-ureică și cealaltă cu efect rezidual, funcționează excelent în temperaturile oscilante întâlnite în sezoanele reci. Astfel, erbicidul Saracen Delta ajută fermierii să controleze buruienile dicotile termofile, eliminând competiția cu culturile de grâu, orz și alte cereale, a explicat reprezentantul Nufarm.

    Gabriel Nicolau a subliniat importanța utilizării erbicidului Saracen Delta în etapa de pregătire a solului, pentru a preveni competiția cu buruienile și pentru a asigura un mediu favorabil dezvoltării culturilor. De asemenea, recomandă utilizarea fungicidului Orius 25 EW, pe bază de pe bază de tebuconazol.

    Alexu Molodoi de la Grup Almos, Dulcești, județul Neamț, ne-a împărtășit experiența sa cu erbicidul Saracen Delta în combaterea buruienilor. El subliniază că, în fiecare an, utilizează acest erbicid datorită eficacității sale remarcabile. Pe lângă Saracen, el integrează în programul de protecție două fungicide.

    Primul tratament este realizat cu Mystic Top, conținând tebuconazol, iar al doilea tratament, aplicat chiar înainte de evenimentul principal, constă în Mystic Top tebuconazol combinat cu Tazer azoxistrobină, având un efect foarte bun.

    Rezultatele sunt evidente în cultura de grâu, unde frunza-stindard este sănătoasă, iar spicul este de dimensiuni impresionante. Estimările indică aproximativ 40 de boabe pe spic, având o densitate de 700 de spice pe metru pătrat și o masă specifică a bobului de 40. Astfel, se obțin în jur de 8 tone de grâu pe hectar.

    Rezultate remarcabile cu Saracen Max

    Un alt erbicid eficient oferit de Nufarm este Saracen Max. Acest erbicid, care conține tribenuron și florasulam, poate fi aplicat până la stadiul de frunză-stindard al culturii. Gabriel Nicolau menționează că în combinație cu Saracen Max, se recomandă utilizarea și a câtorva fungicide, precum Mystic Top și Tazer, pentru protecția optimă a culturilor. Fermierii care folosesc aceste soluții beneficiază de o creștere sănătoasă a cerealelor și obțin randamente ridicate.

    Tehnologia de protecție oferită de Nufarm contribuie în mod semnificativ la obținerea performanțelor superioare în producția agricolă, oferind fermierilor rezultate de succes.

    Toate detaliile despre Saracen Max și Saracen Delta și despre celelalte produse de protecția plantelor din portofoiul Nufarm se găsesc pe www.nufarm.com/ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea se schimbă radical: vin ploile. Prognoza meteo actualizată! Cel mai puternic utilaj agricol din lume – la semănat în ferma Terracult din județul Arad Mesajul unui fermier pentru funcționarii APIA care au lăsat oamenii cu conturile goale de sărbători

    Ultimele știri

    Rasa de oi Suffolk: caracteristici, productivitate, întreținere NeemAzal, din portofoliul Chemark Rom, este soluția biologică ideală pentru controlul dăunătorilor Ajutoarele de stat pentru fermieri – prelungite până la finalul anului