• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Bogdan Dumitrașcu, fost director APIA – condamnat la 4 ani de închisoare pentru mită. Decizia nu este definitivă!

    Roxana Dobre -

    Tribunalul București a emis o decizie în cazul lui Bogdan Dumitrașcu, fost director la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), care este acuzat de săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Acesta ar urma să execute 4 ani de închisoare dar decizia poate fi atacată cu apel de către acesta.

    Tribunalul București a decis în dosarul lui Bogdan Dumitrașcu să îl condamne pe acesta la o pedeapsă de 4 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Decizia a fost comunicată ieri, marți – 20 iunie.

    ”(…) Condamnă pe inculpatul Bogdan Dumitru Dumitrașcu la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. În temeiul art. 67 alin.1 şi 2 Cod penal, interzice inculpatului Dumitrașcu Bogdan Dumitru, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit.a, b şi g C.pen., respectiv, dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, precum şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, pe o perioadă de 3 ani”, se arată în decizia comunicată de Tribunalul București.

    Citiți și: DNA astăzi: Directorul APIA care a luat mită pentru o angajare – trimis în judecată!

    Bogdan Dumitrașcu, fost director APIA

    Decizia nu este definitivă

    În decizia făcută publică de Tribunalul București se mai arată că instanța anulează suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an şi 6 luni închisoare aplicată inculpatului prin sentința penală nr.1478/28.12.2022 a Tribunalului Bucureşti, Secţia I Penală, definitivă prin neapelare la data de 25.01.2023.

    ”Se contopeşte pedeapsa aplicată prin prezenta, respectiv 3 ani şi 6 luni, cu pedeapsa aplicată prin sentința penală nr.1478/28.12.2022 a Tribunalului Bucureşti, Secţia I Penală şi aplică inculpatului  Bogdan Dumitru Dumitrașcu pedeapsa cea mai grea de 3 ani şi 6 luni închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv 6 luni, inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă de 4 ani închisoare”, se mai arată în decizia judecătorilor.

    Potrivit aceleiași surse, Bogdan Dumitru Dumitrașcu obligat la plata sumei de 10.000 lei (din care suma de 5.000 lei reprezintă cheltuieli judiciare efectuate în cursul urmăririi penale) cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

    Acesta poate face apel, în termen de 10 zile de la comunicare.

    Citiți și: Șeful adjunct al APIA – ridicat de DNA pentru luare de mită! Flagrant când primea șpaga pentru o angajare!

    Bogdan Dumitru Dumitrașcu a fost director adjunct la APIA Central, acesta fiind ca și ierarhie de conducere numărul 2 în echipa APIA pe țară.

    Fostul director de la APIA, este acuzat că la data de 10 decembrie 2021 ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 2.000 euro pentru a o angaja pe fiica acesteia în cadrul APIA– Structura Centrală și, ulterior, să o transfere la o agenție județeană, situație ce o avantaja din punctul de vedere a domiciliului. Cu aceeași ocazie, inculpatul ar mai fi precizat că dorea ca banii să-i remiși în două tranșe respectiv înainte și după angajare.

    Conducerea APIA Central a decis la acea vreme să îl demită imediat pe Bogdan Dumitrașcu, ca urmare a informării APIA de către organele de cercetare penală cu privire la deschiderea unui dosar penal pe numele acestuia.


    Te-ar mai putea interesa

    Mesajul unui fermier pentru funcționarii APIA care au lăsat oamenii cu conturile goale de sărbători Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu Un fermier este acuzat că s-a „jucat cu genetica” și a creat oi uriașe pentru vânătoare

    Ultimele știri

    Rasa de oi Suffolk: caracteristici, productivitate, întreținere NeemAzal, din portofoliul Chemark Rom, este soluția biologică ideală pentru controlul dăunătorilor Ajutoarele de stat pentru fermieri – prelungite până la finalul anului