• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • PTK 1 – noutatea anului pe piața grâului românesc! Caracteristicile soiului!

    Oana Timar -

    PG 102 și PTK 1. Două soiuri de grâu care s-au remarcat anul acesta în platformele demonstrative organizate în toată țara. Genetică românească, cu toleranță ridicată la secetă și cu eficiență maximă în valorificarea nutriției, cele soiurile din portofoliul companiei Soytek sunt deja prezente în foarte multe ferme din țara noastră.

    Una dintre platformele unde soiurile de la Soytek au impresionat fermierii în acest an a fost și cea de la Ziua Grâului de la Diosig, județul Bihor. Genetica românească a fost prezentată agricultorilor de către Adina Popteanu, director executiv al companiei Soytek fondată de Stelian Fuia.

    Adina Popteanu, director executiv Soytek, și Stelian Fuia, fondatorul Soytek

    ”Ceea ce avem aici este pur genetică românească. Suntem foarte mândri de faptul că am venit cu o genetică românească în portofoliu. PG 102 și PTK 1 sunt soiuri adaptate, sunt soiuri care răspund necesităților fermierilor și nu în ultimul rând, soiuri productive. Este foarte important să aloci un soi într-o zonă și să performeze”, a declarat Adina Popteanu în cadrul unui interviu acordat Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    PG 102 este un soi de grâu cunoscut fermierilor

    PG 102 – un soi de grâu rezistent și productiv

    PG 102 este un soi deja binecunoscut, pe care mulți fermieri români deja îl cultivă. ”Caracteristica principală a soiului pe PG 102 este faptul că în toamnă înfrățește foarte bine, dar înfrățește și în primăvară și susține toți frații, toți frații sunt productivi, fructifică și după cum vedeți, acest grâu Soytek are o rezistență extraordinar de bună la cădere. Anul acesta este un an care ne-a dat posibilitatea să vedem adevăratele caracteristici ale grâului și mă bucur foarte tare. (…) PG 102 este deja consacrat. Este un soi de grâu cu mare capacitate de producție. Este un soi de grâu adaptat cum spuneam, condițiilor climaterice din România, dar pe lângă faptul acesta, are și indici de panificație. Dacă ar fi să estimez la acest moment o producție aici în platformă, mă gândesc că 10 tone la hectar cu siguranță le vom atinge aici. Este un an bun pentru fermieri, mai ales aici în vestul țării”, a mai vorbit Adina Popteanu despre PG 102, un soi de grâu cu care Soytek are un share de piață de 10%.

    Grâul PTK 1 arată spectaculos

    PTK 1 – noutatea anului pe piața de grâu românesc în acest an

    Noutatea pe piața grâului românesc este, în acest an, soiul PTK 1, un grâu nearistat. ”Este un soi de grâu extraordinar de frumos vizual, dar are și niște calități extraordinare. Pe lângă producție, are și indici de panificație. Este un grâu nearistat, iar dintre cele 60 de soiuri prezente aici în această platformă la Diosig, eu spun că acesta arată spectaculos – nu a căzut, are o rezistență extraordinară, o toleranță extraordinară la cădere și la boli și am primit felicitări în mod deosebit de la fermieri care au spus că arată așa cum trebuie să arate un grâu care va aduce și o producție bună la recoltare”, a vorbit directorul executiv Soytek despre soiul de grâu PTK 1.

    Adina Popteanu a prezentat fermierilor soiul PG 1012

    Soytek este o companie românească ce oferă fermierilor genetică premium, adaptată pe toate zonele de cultură. „Pe lângă faptul că s-a investit în mod privat în această genetică, suntem mândri că ocupăm locul 4 printre coloșii agriculturii, iar să ajungi locul 4 cu o genetică românească este un lucru impresionant”, a mai spus Adina Popteanu.

    PG 102 și PTK 1, două soiuri de grâu recomandate pentru semănat în acest an


    Te-ar mai putea interesa

    Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till