• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Bursa de cereale ACUM. Noile prețuri la grâu, rapiță și porumb – UPDATE

    Oana Timar -

    Prețul cerealelor continuă să crească atât pe bursele internaționale, cât și în portul Constanța. Pentru cantitățile livrate direct în port, prețul grâului a ajuns astăzi la prânz la 215 euro pe tonă, în timp ce pe rapiță se plătește un preț estimativ de 429 de euro pe tonă. După-amiază, prețul grâului a urcat la 227 euro pe tonă, iar la rapiță la 452 euro pe tonă.

    Bursa de la Paris dă tonul creșterilor de preț de pe piața europeană, inclusiv de pe cea românească. Astfel, grâul MATIF continuă astăzi să crească și a atins, la momentul publicării acestui articol, un preț de peste 253 de euro pe tonă, după ce, pe 18 iulie, prețul era de 232 euro pe tonă. La porumbul MATIF, prețul astăzi este de aproape 250 de euro pe tona livrată luna viitoare, iar în urmă cu două zile, prețul era de 234 de euro pe tonă.

    Preț grâu portul Constanța – creștere importantă

    Prețul grâului în portul Constanța a continuat să crească și astăzi, ajungând pentru grâul DAP la un nivel de 215 euro pe tonă în jurul prânzului și apoi la 227 euro pe tonă câteva ore mai târziu. Acum două zile, prețul grâului DAP Constanța era la o medie de 208 euro pe tonă.

    O creștere este și la prețul porumbului DAP Constanța care acum două zile era la un nivel de 178 de euro pe tonă, iar astăzi, 20 iulie, are un preț de 195 de euro pe tonă, în creștere de la 180 de euro pe tonă.

    Prețurile estimative DAP Portul Constanța (EUR/mt)

    1 Grâu DAP Constanța

    227.00

    2 Grâu furajer DAP Constanța

    219.00

    3 Porumb DAP Constanța

    195.00

    4 Orz DAP Constanța

    183.00

    5 Rapiță DAP Constanța

    452.00

    6 Floarea soarelui DAP Constanța

    435.00 $/t

    7 Șrot de soia DAP Constanța

    570.00 $/t

    Prețul cerealelor în Bulgaria, peste cel din România

    Fermierii români primesc pentru cereale un preț mai scăzut decât agricultorii din Bulgaria. Astăzi, 20 iulie, prețul grâului DAP Varna/Burgas era, la prânz, la 217 euro/tona, iar apoi a crescut la 231 de euro pe tonă. Rapița se valorifică la 465 de euro pe tonă și porumbul la 205 de euro pe tonă.

    Prețurile estimative DAP Varna/Burgas (EUR/mt)

    1 Grâu DAP Varna/Burgas

    231.00

    2 Grâu furajer DAP Varna/Burgas

    225.00

    3 Porumb DAP Varna/Burgas

    205.00

    4 Orz DAP Varna/Burgas

    187.00

    5 Rapiță DAP Varna/Burgas

    465.00

    6 Floarea soarelui DAP Varna/Burgas

    399.00

    Creșterile de pe bursele de cereale au la bază haosul din piață. După ce, pe 17 iulie, a expirat acordul pentru exportul de cereale din Ucraina, la Marea Neagră, achizitorii sunt în căutare de cantități de grâne care au siguranța livrării. O mare presiune se face pe căile alternative de export pentru cerealele ucrainene, inclusiv portul Constanța. În plus, în această perioadă, fermierii români se apropie de finalul campaniei de recoltare la rapiță și cereale păioase, astfel că este dificil de estimat cum vor evolua mai departe prețurile, ținând cont că o mare parte din producțiile locale vor fi valorificate pe loc de agricultori, în timp ce din Ucraina vor fi împinse cantități mari de grâne din recolta anului acesta și nu numai.

    Bursa de cereale – 20 iulie 2023 (update) – Sursa: Ministerul Agriculturii din Republica Moldova


    Te-ar mai putea interesa

    Lege nouă în Monitorul Oficial: Vânzarea unui teren agricol devine nulă dacă nu se achită acest impozit! Un fermier este acuzat că s-a „jucat cu genetica” și a creat oi uriașe pentru vânătoare Urări de Paşte 2024. Felicitări şi mesaje frumoase de Învierea Domnului

    Ultimele știri

    Depozitarea în silobag – prețul calculat per tona de cereale Nina Horvath, fermieră: Prima decizie pentru un crescător de Angus – fac producție sau reproducție? Nou val de ploi torențiale și grindină. Județele sub alertă de inundații