• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Programul cu 3.000 de lei de la stat, blocat la primele ore. ”Nu răspunde nimeni. E bătaie de joc!”

    Roxana Dobre -

    Programul care aduce un voucher de 3.000 de lei de la stat s-a blocat la scurt timp după ce a fost anunțat oficial. Aplicanții au intrat masiv pe site iar sistemul nu a făcut față solicitărilor.

    Programul local Rabla ar fi trebuit să înceapă astăzi la ora 10.00 dar s-a blocat din primele minute. ”Momentan colegii de la Administratia Fondului pentru Mediu întâmpină probleme tehnice cu aplicația informatică și lucrează la remedierea lor. Vom reveni cu informații în scurt timp”, a anunțat chiar Ministerul Mediului pe pagina de Facebook a instituției. Ulterior, aplicația a fost deblocată dar funcționează ”lent”.

    Citiți și: A început Programul Rabla Local. Voucherele acordate sunt în valoare de 3.000 de lei

    Blocaj în prima zi de la debutul programului Rabla Local

    Până la ora 14:00 s-au înscris 9.443 persoane fizice în cadrul Programului privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local

    Administratia Fondului pentru Mediu a anunțat pe pagina proprie că din cauza numărului foarte mare de accesări, înscrierea persoanelor fizice în cadrul Programului privind privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local se desfășoară într-un ritm mai lent.  Până la ora 14.00 se înscrisese 9.443 de persoane  în cadrul programului prin intermediul aplicației.

    ”Echipa IT din cadrul Administrației Fondului pentru Mediu lucrează pentru funcționarea în parametri normali ai aplicației în cel mai scurt timp. Persoanele fizice se pot înscrie în cadrul Programului Rabla local începând de astăzi, 31 iulie și până pe 31 august 2023, ora 16:30 sau până la epuizarea bugetului alocat fiecărei unități administrativ-teritoriale (UAT), prin intermediul aplicației informatice”, a mai transmis instituția.

    Instrucțiunile privind înscrierea persoanelor fizice în cadrul Programului privind privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local sunt detaliate pe site-ul AFM la următorul link.

    Conturile de utilizator ale persoanelor fizice trebuie create anterior înscrierii în aplicație. Dacă există un cont deja creat, acesta este valabil doar dacă a fost utilizat în cadrul unui program destinat persoanelor fizice (de ex. Programul „Casa Verde Fotovoltaice 2023”). Astfel, dacă adresa de e-mail utilizată pentru crearea contului a fost folosită pentru depunerea unui dosar în calitate de persoană juridică, aceasta nu poate fi folosită.

    Citiți și: Programul Rabla Local: 3.000 de lei pentru fiecare mașină casată, fără obligația de a cumpăra una nouă

    Utilizatorii sunt furioși: ”Nu răspunde nimeni. Este o bătaie de joc!”

    Cei care vroiau să beneficieze de banii de la stat s-au arătat furioși la anunțul Ministerului Mediului că programul a întâmpinat deja primele probleme.

    ”Pe aceste rețele de socializare au apărut și primele comentarii: ”Nu răspunde nimeni. Este o bătaie de joc. Incredibil. Se testează răbdarea oamenilor”, a scris un utilizator pe pagina de Facebook a Ministerului Mediului.

    Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat pe 11 iulie că circa 100.000 de români sunt potenţiali beneficiari ai programului.

    „Din cei 3.000 de lei pe care îi vor primi la casarea autoturismului, 2.400 de lei vor fi suportaţi din bugetul Ministerului Mediului şi 600 de lei din bugetul Primăriei. Ne dorim ca până în anul 2026 să scoatem peste un sfert de milion de rable din circulaţie, adică din maşini mai vechi de 15 ani”, a spus Fechet.


    Te-ar mai putea interesa

    Lege nouă în Monitorul Oficial: Vânzarea unui teren agricol devine nulă dacă nu se achită acest impozit! Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Cel mai puternic utilaj agricol din lume – la semănat în ferma Terracult din județul Arad

    Ultimele știri

    Prețul rapiței 2024 la început de mai, în portul Constanța. Contracte importante pentru export Sate lovite de furia naturii, în prima zi de Paști. Grindina și viiturile au făcut prăpăd în mai multe zone din țară Analist: Producția de porumb din Europa va crește în acest an