• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Semănătoarea Corona – ideală pentru semănatul direct în miriște. Specialiștii de la SIMA Paris au dat verdictul: ”Utilajul Maschio Gaspardo face față pe orice tip de sol”

    agrointeligenta.ro -

    La ediția din 2013 a celei mai mari expoziții de tehnică agricolă din lume – SIMA, desfașurată la Paris, specialiștii și fermierii au fost impresionați de unul dintre utilajele prezentate la standul producătorului Maschio Gaspardo. Semănătoarea Corona a fost atent analizată de experți, stabilindu-se că mașina agricolă nu este doar foarte rezistentă, dar este ideală pentru semănatul direct în miriște și ”face față pe orice tip de sol”.

    Semănătoarea Corona este o combinație inteligentă de organe active de lucrat solul, pregatit patul germinativ și o semănătoare  care poate să facă față pe orice tip de sol. Utilajul include sistemul tradițional, cu lucrări minime ale solului și semănatul direct în miriște, iar configuratia mașinii permite să se treacă de la semănatul de precizie, în rânduri al culturii, la semănatul cerealelor păioase și a rapiței.

    Lucrarea solului cu grapa cu discuri montate separat pe cadru, fiecare disc pe câte un suport eleastic, garantează o prelucrare fină a patului germinativ în vederea semănatului, iar viteza mare de lucru (viteza medie 8-12 km / h) împreună cu oferta largă a lățimii de lucru oferă utilajului o eficiență remarcabilă de lucru.

    Corona este dotată cu un buncăr mare de semințe, – de 3.500 l care garantează gama mare a lățimii de lucru și o realimentare mai rapidă și ușoară.

    Utilajul poate să lucreze în agregat cu tractoare cuprinse între 200 CP (147 kW) și 300 CP (221 kW).

    Poze JD 585

    Lățimea de lucru a semănătorii produsă de Maschi Gaspardo este de 6 metri, în timp ce numărul discurilor pentru lucratul solului este de 48, iar numărul elementelor (secțiilor) de semănat este 40/48. Trecerea din poziția de lucru în poziția de transport se face prin intermediul cilindrilor hidraulici actionați de la instalația hidraulică a tractorului. Marcatoarele de urmă sunt și ele acționate și reglate prin intermediul cilindrilor hidraulici. Totodată, secțiile sunt dotate cu sistem de siguranță de tip „cu arcuri”.

    Comenzile – la bordul tractorului

    Controlul și reglajele acestui utilaj complex se fac cu ajutorul tehnologiei de precizie Muller ISOBUS (computer de bord), care se montează în cabina tractorului. Astfel, pe semănătoare sunt montaţi mai mulţi senzori, care indică la diferitele tipuri de monitoare Gasparado (MULTICONTROL, MULTICHECK, GENIUS) montate în cabina tractorului parametrii importanţi în fiecare secundă (suprafaţa lucrată parţial sau total, în ha, controlul rotaţiei dozatorului, pornirea alarmei pentru un nivel mic al seminţelor în buncăr, controlul distribuţiei, controlul rotaţiei la ventilator, etc.).

    Condiții optime pentru semănatul la o singură trecere

    Semănătoarea Corona, folosită în special pentru semănatul direct în miriște, oferă o serie de avantaje fermierilor care o utilizează: productivitate, eficiență si versatilitate.

    ”Noul concept care combină lucrarea solului cu pregătirea patului germinativ și cu semanatul, face ca semănătoarea Corona să permită agricultorilor  abordarea unui nou standard în materie de eficiență și productivitate”, explică producătorii.

    Mașina de semănat prezentată la Paris poate fi folosită pentru „lucrări minime ale solului” („minimum tillage”), în combinație cu un tăvălug cu anvelope folosit pentru o nivelare cât mai bună, care realizează un efect de reconsolidare și creează cele mai bune condiții pentru semănatul la o singura trecere.

    Versatilitate în câmp

    Sistemul de prindere din spate, în varianta „în 3 puncte” permite schimbarea foarte rapidă a configurației, fermierul putând într-un timp scurt să treacă de la semănatul cerealelor și a rapiței la semănatul de precizie, care funcționeaza pe principiul vacumului (depresiunii). Corona oferă, totodată, agricultorilor o soluție eficientă de a reduce costurile de producție pentru toate culturile.

    image003Tăvălugul din spate, de tip cu anvelope, este realizat dintr-o sectiune „ULTRA-WIDE” („foarte largă”), iar tipul pneurilor este 405/70-R20. Design-ul special plat al suprafeței de rulare reconsolidează solul și îl niveleză excelent, printr-un contact foarte bun cu solul dupa semănat și înființarea unei culturi rapide. Distanța între roți de 175 mm are un efect de auto-curățire și reduce riscul de înfundare cu reziduuri (în general resturi vegetale). Secțiunea centrală are funcția de a sprijini mașinii în timpul transportului rutier și în cazul stocării.

    Secția de semănat este dotată cu un nou tip de brăzdar, dublu disc, denumit „PERFECTA”. Acest nou sistem este folosit pentru semănatul cerealelor păioase și a rapitei. Adâncimea de lucru și presiunea la sol sunt reglate independent.

    Principalele caracteristici ale acestui nou sistem si noile inovatii sunt prezentate in continuare:

    ****Disc dublu cu decalaj mare, diametrul discului este de 370 mm, cu răzuitor intern integrat din oțel de calitate;
    ****Semănatoarea este dotată cu roți în spate (dimensiuni 320 x3 „), care sunt folosite pentru regalarea adâncimii de semănat și pentru îmbunătațire contactului dintre sămânță și sol;
    ****Unitatea de semănat de tip paralelogram deformabil garantează o deplasare mare pe verticală, până la 14 cm de la zero;
    ****Adâncimea de semănat se poate regla de la 0 la 8 cm și poate fi ușor ajustată printr-un sistem automat de control;
    ****Ajustarea presiunii asupra solului se poate face de la bara centrală de semănat și poate fi setată în timpul lucrului;
    ****Cele 2 randuri de brăzdare disc sunt dispuse la distanța între ele de 585 mm, pe direcția de înaintare, pentru a preveni înfundarea acestora pe soluri grele și cu noroi, cu umiditate ridicată sau la lucrul cu viteză mare de lucru.

    În cazul în care folosim semănătoarea de precizie Corona pe 8, 12 sau 16 rânduri, aceasta este pliabilă, iar distanța între rânduri se poate modifica între 37,5 cm și 75 cm. La modelul pe 16 rânduri. Pentru 37,5 cm densitatea de semănat este de 100.000 semințe/ha, iar pentru 75 cm densitatea de semănat este de 75.000 semințe/ha.

    Corona 1 superArticol de Sorin – Tiberiu Bungescu


    Te-ar mai putea interesa

    Câte kg are un metru cub de lemne în funcție de tipul lemnului Subvenții APIA, în conturi. Județele unde fermierii au anunțat că au primit a doua tranșă de bani Anunțul ANZ pentru toți crescătorii de animale și asociațiile de fermieri

    Ultimele știri

    Ministrul Barbu – cel mai mare regret după primul mandat. ”Aștept o analiză de la Consiliul Concurenței” Florin Barbu vrea să crească subvenția APIA la hectar Subvenții APIA 2025. Data la care se reiau plățile către fermieri după Anul Nou