• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Alertă ANM! Harta județelor unde temperaturi pot ajunge astăzi la 41 de grade Celsius!

    Angelica Lefter -

    Continuă perioada de caniculă în întreaga țară. Meteorologii avertizează că temperaturile vor urca până la maxim 41 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi resimțit în majoritatea zonelor.

    Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două mesaje de avertizare care conțin două coduri Galbene și unul Portocaliu, valabile pentru ziua de astăzi, joi – 3 august, și pentru mâine, vineri – 4 august. Sunt vizate fenomene precum caniculă și disconfort termic accentuat.

    Astăzi, joi – 3 august, valul de căldură se va extinde în vestul, sudul și sud-estul țării, iar mâine, vineri – 4 august, canicula se va intensifica în Crișana, Banat și în jumătatea de sud a Olteniei și a Munteniei.

    Mesaj 1

    ANM: Atenționare meteorologică cod Galben

    Interval de valabilitate: 3 august
    Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat

    Joi, valul de căldură se va extinde în vestul, sudul și sud-estul țării, unde va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 18 și 25 de grade.

    Județele aflate sub incidenta codului Galben de caniculă, joi – 3 august, sunt: Alba, Argeș, Arad, Bihor, București, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Ialomița, Mehedinți, Olt, Prahova, Tulcea, Timiș, Teleorman, Vâlcea, Vrancea.

    ANM: Județele aflate sub incidența codului Galben de caniculă, joi – 3 august

    Mesaj 2

    ANM: Avertizare meteorologică cod Galben

    Interval de valabilitate: 4 august
    Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat

    Vineri – 04 august, valul de căldură se va extinde în toată țara și va fi caniculă în toate zonele de câmpie și de podiș. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 20 de grade.

    ANM: Județele aflate sub incidența codurilor Galben și Portocaliu de caniculă, vineri – 4 august

    ANM: Avertizare meteorologică cod Portocaliu

    Interval de valabilitate: 4 august
    Fenomene vizate: caniculă și disconfort termic accentuat

    Canicula se va intensifica în Crișana și Banat unde se vor înregistra temperaturi maxime de 37…39 de grade, precum și în jumătatea de sud a Olteniei și a Munteniei unde vor fi temperaturi maxime de 39…41 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa între 19 și 25 de grade.

    Pe parcursul zilei de, sâmbătă – 05 august, disconfortul termic se va menține ridicat în toate zonele de câmpie și va mai fi caniculă local în regiunile sudice.

    Județele vizate de avertizările meteorologice de coduri Galben și Portocaliu sunt: Alba, Argeș, Arad, București, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Brașov, Buzău, Cluj, Călărași, Caraș-Severin, Covasna, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ialomița, Iași, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu-Mare, Suceava,Tulcea, Timiș, Teleorman, Vâlcea, Vrancea, Vaslui.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu Plăți subvenții APIA în Săptămâna Mare. Sumele virate în conturile fermierilor Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi

    Ultimele știri

    NeemAzal, din portofoliul Chemark Rom, este soluția biologică ideală pentru controlul dăunătorilor Ajutoarele de stat pentru fermieri – prelungite până la finalul anului Plugul cu vibrații – inovația românească pentru o arătură mai eficientă și cu consum redus de motorină