• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Omya Sulfoprill – Soluția inovatoare pentru îmbunătățirea solurilor sodice din România

    agrointeligenta.ro -

    Fermierii din România se confruntă cu o provocare majoră: solurile sodice. Aceste soluri prezintă niveluri ridicate de sodiu, peste 6%, și afectează în mod negativ fertilitatea și productivitatea terenurilor agricole. Cu toate acestea, există o soluție inovatoare care abordează această problemă: Sulfoprill, un produs cu 35% SO3 și 32% Calciu.

    Ce este Sulfoprill?

    Sulfoprill este un fertilizant produs de compania elvețiană Omya, creat pentru a combate problema solurilor sodice și pentru a îmbunătăți calitatea acestora, dar și pentru a fertiliza toate culturile agricole care au o cerință ridicată de sulf. Formula sa specială combină două elemente esențiale – calciu și sulf, care acționează sinergic pentru a restabili echilibrul sănătos al solului.

    Cum acționează Sulfoprill și ce beneficii are:

    1.Calciul înlocuieșe sodiul: Conținutul de calciu din Sulfoprill ajută la neutralizarea excesului de sodiu din sol. Practic, calciul înlocuiește elementul sodiu, care este legat de complexul argilo-humic al solului, și astfel se recapată echilibrul nutritional al solului. În timp, această reacție chimică esențială reduce concentrația de sodiu și restabilește structura solului, permițând aerului și apei să circule în mod eficient în jurul rădăcinilor plantelor.

    2.Crește porozitatea solului: Sulfoprill îmbunătățește structura solurilor (datorită conținutului de calciu) și îmbunătățește seminificativ capacitatea de retenție a aerului și a apei. Acest aspect este crucial, deoarece un col compactat, prin care nu circulă aerul și apa, contribuie la dezvoltarea problemelor fitopatologice.

    Prin utilizarea produsului Sulfoprill, plantele vor fi mai bine hrănite si vor supraviețui mai bine perioadelor de secetă.

    3.Fertilizare echilibrată: Fertilizantul nostru furnizeaza o combinație echilibrată de sulf și calciu, esențiale pentru dezvoltarea sănătoasă a plantelor.

    4.Cresterea productivității: Imbunătățirea calității solului, absorbției nutrienților și a aportului de sulf și calciu, vor duce la creșterea productivității terenurilor și la obținerea unor recolte mai bogate și de calitate superioară.

    5.Rezistența la boli și stres: Prin corectarea solurilor sodice, plantele vor deveni mai rezistente la boli și factori de stres, precum temperaturile extreme și infestarile cu daunatori.

    6.Protecția mediului înconjurător: Sulfoprill este un produs curat și are certificat ecologic. Acesta reduce riscul eroziunii solului și este benefic pentru toate solurile din România.

    Sulfoprill reprezintă soluția ideală pentru a îmbunătăți calitatea solurilor sodice din România și pentru a fertiliza eficient toate culturile care au un necesar ridicat de sulf. Cu ajutorul acestei inovații în agricultură, puteți transforma solurile sărăcăcioase în terenuri fertile și productive, asigurând astfel un viitor durabil pentru agricultură și mediul înconjurător.

    Investiția în produsul Sulfoprill este, fără îndoială, o alegere inteligentă pentru orice agricultor care dorește să își maximizeze producția și să contribuie la prosperitatea fermei pe care o lucrează.

    Contactați reprezentantul NATUREVO pentru mai multe informatii despre fertilizantul nostru si pentru a discuta despre modalitatile de a-l integra eficient în programul de cultură.

    Ing. Mihaela RADU – Director de Marketing NATUREVO


    Te-ar mai putea interesa

    Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till