• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cristi Petrache, fermierul fără un picior, și-a pierdut combina pe care abia o cumpărase în rate

    Oana Timar -

    Fermierul Cristi Petrache din Vaslui, cunoscut comunității locale pentru că nu a abandonat agricultura când și-a pierdut un picior, trece prin momente dificile. Combina pe care abia o cumpărase în rate a luat foc și o mare parte din utilaj s-a făcut scrum.

    De peste 14 ani, vasluianul Cristi Petrache face agricultură având un singur picior. A rămas infirm în 2009, în urma unui accident de combină, însă acest lucru nu l-a împiedicat să continue să muncească pământul.

    Recent, în urmă cu mai puțin de două luni, fermierul și-a cumpărat de la un coleg o combină pentru care a făcut rate. A plătit pentru utilaj 10.000 de euro și s-a bucurat enorm că poate recolta câmpurile cu combina chiar din această campanie. Necazul, însă, a lovit din nou și utilajul a luat foc, o mare parte din el fiind transformată în scrum pe un teren de pe raza comunei Bunești-Averești.

    Citiți și: Fermier ajutat de toți vecinii să recolteze! Agricultorul a suferit un atac de cord după ce i-a ars o combină!

    Fermierul Cristi Petrache

    Fermierul crede că focul a fost pus intenționat

    Pe 2 august, de dimineață, fermierul a fost sunat să vină numaidecât că din utilajul său iese fum și se vede deja cabina arsă. Omul a ajuns la fața locului și nu îi venea să creadă că utilajul abia luat și nici achitat măcar nu era, s-a făcut scrum. Reprezentanții IPJ Vaslui au precizat faptul că încă nu s-a depus o plângere față de acest eveniment, dar că deținătorul utilajului se poate adresa în acest sens organelor de Poliție, în caz că are suspiciunea unui act intenționat care să fi stat la baza incendiului, potrivit Vremeanoua.ro.

    Combina se afla lângă un câmp ce urma să fie recoltat

    Cristi Petrache a declarat presei locale că a lucrat cu combina zilele trecute când a fost foarte cald – în câmp au fost peste 40 de grade Celsius. În ciuda temperaturilor extreme, utilajul nu a dat niciun semn că ar avea vreo problemă, ceea ce îl face pe agricultor să fie convins că focul nu a pornit de la o problemă tehnică a utilajului. În urmă cu o săptămână, fermierul a lăsat utilajul în dreptul unui lan de grâu din Averești, întrucât vorbise cu proprietarul și urma să îl treiere, când pământul umed de la recentele ploi se va mai zvânta. Apoi a fost chemat de dimineață că i-a ars combina.

    Citiți și: Fermieri bătuți în câmp de un grup indivizi veniți să le dezmembreze combina cu autogenul!

    ”Nu pot să înțeleg cum a luat foc. Cel care a văzut dimineață fumul cum iese din ea l-a sunat pe fratele meu, mai întâi, că știa că eu sunt cu inima, am și diabet și s-a gândit să nu mi se facă rău, dacă mă sună așa, deodată. Nu îmi explic ce a putut fi. Am lucrat cu combina asta în zilele cu caniculă mare, era încinsă tabla pe ea, dar nu a avut nimic. Acum, după atâtea zile de ploaie și fără să fie folosită, a ars”, a declarat, deznădăjduit, Cristi Petrache.

    Și-a pierdut piciorul într-un accident cu combina

    În urmă cu 14 ani, fermierul cristi Petrache a mai avut un moment de cumpănă. Se afla la recoltat la grâu când combina i-a prins piciorul și i l-a sfârtecat. A ajuns în stare gravă la spital unde de gardă era dr. Nelu Tătaru, iar salvarea vieții agricultorii s-a putut face numai prin amputarea piciorului. După accident, Cristi Petrache a refuzat să se mulțumească cu pensia dată de stat pentru infirmitatea sa și a cerut dreptul de a munci.

    Cu un picior și sprijinit de o cârjă a dovedit că hărnicia nu are limite, dacă omul vrea să câștige un ban cinstit și să asigure familiei sale cele necesare. Povestea sa și dorința de a munci și de a nu se mulțumi cu ocrotirea dată de stat pentru infirmitatea sa, a împresionat de atunci mulți oameni, iar adesea Cristi Petrache de la Bunești-Averești este dat exemplu celor care se plâng că…munca e grea.

    Cei care pot să îi dea fermierului o mână de ajutor pot lua legătura cu el la numărul de telefon: 0734656502


    Te-ar mai putea interesa

    Lege nouă în Monitorul Oficial: Vânzarea unui teren agricol devine nulă dacă nu se achită acest impozit! Praful saharian, o problemă nouă în ferme. Cum sunt afectate culturile agricole Mesajul unui fermier pentru funcționarii APIA care au lăsat oamenii cu conturile goale de sărbători

    Ultimele știri

    NeemAzal, din portofoliul Chemark Rom, este soluția biologică ideală pentru controlul dăunătorilor Ajutoarele de stat pentru fermieri – prelungite până la finalul anului Plugul cu vibrații – inovația românească pentru o arătură mai eficientă și cu consum redus de motorină