• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • ANM: Graficul ploilor în următoarele două săptămâni

  Angelica Lefter -

  Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut publică prognoza pentru următoarele două săptămâni, în toate regiunile țării. Conform estimării evoluției temperaturilor și a precipitațiilor, în intervalul 7 august-20 august, în majoritatea zonelor țării, temperaturile se vor situa sub media perioadei, însă după data de 10 august vremea va deveni din nou caldă, cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius.

  În prima parte a intervalului, temperaturile se vor menține, în aproape toate regiunile la valori de 22-27 de grade Celsius, pentru ca mai apoi acestea să crească treptat, în a doua săptămână prognozată.

  Conform meteorologilor, în intervalul 7 – 20 august, se vor înregistra precipitații în majoritatea regiunilor, până la data de 11 august, pentru ca apoi regimul pluviometric să fie deficitar, cu ploi mai rare, în zona de munte.

  ANM: Temperaturile ridicate revin după 10 august (foto: spynews.ro)

  ANM: Prognoza meteo pentru Banat, în intervalul 7 august – 20 august

  Valorile termice diurne vor avea ușoare variații până în jurul datei de 10 august, se vor situa sub mediile multianuale specifice perioadei, iar media acestora va oscila între 23 și 26 de grade. După data de 10 august, valorile termice maxime vor fi în creștere și mai ales în a doua săptămână din interval vremea va deveni călduroasă, iar mediile se vor situa în jurul a 34 de grade. Mediile temperaturilor minime, până în jurul datei de 12 august, vor varia între 10 și 13 grade, apoi vor fi în creștere până la 17…18 grade.

  Probabilitatea pentru averse va fi relativ ridicată până spre finalul primei săptămâni. După data de 11 august, condițiile pentru manifestări de instabilitate vor fi reduse.

  ANM: Prognoza meteo pentru Crișana, în intervalul 7 august – 20 august

  Valorile termice diurne, până în jurul datei de 10 august, se vor situa sub mediile multianuale specifice perioadei, vor avea ușoare variații, iar media acestora va oscila între 22 și 26 de grade. După data de 10 august, valorile termice maxime vor fi în creștere treptată și mai ales în a doua jumătate a intervalului vremea va deveni călduroasă, cu medii ce vor atinge 33…34 de grade. Temperaturile nocturne, până în jurul datei de 12 august, vor avea variații între 10 și 13 grade, apoi vor fi în creștere până la 16…17 grade.

  Local vor mai fi averse până în data de 11 august. După această dată, probabilitatea pentru manifestări de instabilitate va fi redusă.

  ANM: Prognoza meteo pentru Transilvania, în intervalul 7 august – 20 august

  Valorile termice diurne se vor situa în general sub mediile multianuale mai ales în primele zile din interval. Până în jurul datei de 11 august, mediile temperaturilor maxime vor oscila între 21 și 24 de grade. După data de 11 august, vremea se va încălzi și va deveni local călduroasă, iar mediile maximelor vor ajunge să se situeze în jurul a 31 de grade. În prima săptămână din interval, media valorilor nocturne va avea ușoare variații în jurul a 10 grade. Ulterior, temperaturile nocturne vor fi în creștere, iar media acestora va ajunge la 13…14 grade.

  Local vor mai fi averse până în data de 11 august. Mai ales în a doua săptămână, probabilitatea pentru manifestări de instabilitate va fi redusă.

  ANM: Prognoza meteo pentru Maramureș, în intervalul 7 august – 20 august

  În primele zile ale intervalului, valorile termice se vor situa în general sub cele normale pentru această perioadă, cu medii ale maximelor de 21…24 de grade și ale minimelor de 10…12 grade. Începând de la sfârșitul primei săptămâni, vremea se va încălzi, astfel că media regională a valorilor diurne va ajunge la 31…32 de grade, iar a celor nocturne la 15…16 grade. Până la finalul primei săptămâni, local vor mai fi averse, dar în a doua săptămână, probabilitatea pentru manifestări de instabilitate va fi redusă.

  ANM: Prognoza meteo pentru Moldova, în intervalul 7 august – 20 august

  În primele două zile ale intervalului valorile termice vor fi în scădere, iar mediile maximelor vor fi de 22…26 de grade și ale minimelor de 12…14 grade. Ulterior, vremea va intra într-un proces de încălzire și va deveni local călduroasă mai ales în a doua săptămână din interval când mediile regionale ale valorilor diurne vor fi de 31…32 de grade și ale celor nocturne de 16…17 grade.

  Local vor mai fi averse până în data de 11 august. După această dată, probabilitatea pentru manifestări de instabilitate va fi redusă.

  ANM: Prognoza meteo pentru Dobrogea, în intervalul 7 august – 20 august

  În primele două zile din interval, valorile termice vor fi în scădere și se vor situa sub mediile multianuale. Media maximelor va ajunge la 25 de grade și a minimelor la 15…16 grade. Ulterior, vremea se va încălzi treptat, media regională a valorilor diurne va ajunge la 32…33 de grade, iar a celor nocturne la 19…20 de grade.

  La începutul primei săptămâni vor mai fi posibile averse slabe și descărcări electrice. Apoi, mai ales în a doua jumătate a intervalului, probabilitatea de ploaie va fi redusă.

  ANM: Prognoza meteo pentru Muntenia, în intervalul 7 august – 20 august

  În primele două zile, valorile termice vor fi în scădere și vor ajunge să se situeze sub mediile multianuale. Media regională a maximelor va coborî spre 24 de grade și a minimelor la 13 grade. În restul intervalului, vremea se va încălzi treptat, va deveni călduroasă, izolat caniculară mai ales în a doua săptămână când media valorilor diurne va ajunge la 34…35 de grade, iar a celor nocturne la 17…18 grade.

  Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi ridicată doar în primele trei zile din interval.

  ANM: Prognoza meteo pentru Oltenia, în intervalul 7 august – 20 august

  În primele două zile ale intervalului valorile termice vor fi în scădere, iar mediile maximelor vor fi de 25…27 de grade și ale minimelor de 12…14 grade. Ulterior, vremea va intra într-un proces de încălzire și va deveni călduroasă, izolat caniculară mai ales în a doua săptămână din interval când mediile regionale ale valorilor diurne vor fi de 34 de grade și ale celor nocturne de 17…18 grade.

  În cea mai mare parte a intervalului probabilitatea de ploaie va fi redusă. Doar în primele trei zile din interval vor fi averse și posibil descărcări electrice.

  ANM: Prognoza meteo la munte, în intervalul 7 august – 20 august

  Vremea se va încălzi treptat, mai ales în a doua săptămână din interval. Media maximelor va crește de la 12 grade spre 22 de grade, iar a minimelor de la 6 grade la 13 grade.

  Local vor mai fi averse până în data de 11 august. După această dată, probabilitatea pentru manifestări de instabilitate va fi redusă.


  Te-ar mai putea interesa

  Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Când se plantează roșiile în grădină – calendar

  Ultimele știri

  Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd