• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Soiul de grâu Iris 12 de la ITC Seeds: producții stabile de peste 8 tone / ha, rezistent la secetă și arșiță

    Adrian Radu -

    În ciuda provocărilor din agricultură, soiul de grâu Iris 12 dezvoltat de ITC Seeds a rămas o alegere înțeleaptă pentru fermierii români. Performanțele sale impresionante și capacitatea sa de a se adapta la diverse condiții climatice l-au transformat într-un partener de încredere pentru producători.

    Cu o talie medie și o tulpină groasă, Iris 12 demonstrează o rezistență remarcabilă la iernare, secetă și arșiță. Această trăsătură face ca acest soi să fie ideal pentru zonele cu precipitații reduse și temperaturi ridicate, fiind perfect adaptat la condițiile de sudul României.

    Beatrice Tavares, administrator ITC Seeds, a subliniat importanța rezistenței genetice a lui Iris 12 la secetă și arșiță, explicând cum randamentele ridicate obținute în zona sa se datorează, de asemenea, plasticității foarte mari a acestui soi, care oferă o fereastră lungă de semănat, începând din octombrie și până spre sfârșitul lunii decembrie. Astfel, fermierii pot alege momentul optim pentru a cultiva acest soi și pot obține producții de peste 8 tone pe hectar.

    ”Este important de spus că frații au spicul la fel de mare ca spicul principal. Acest lucru ne duce la un număr de boabe mai mare pe fiecare plantă. Densitatea optimă este de 400-450 boabe germinabile / ha. Acest lucru corelat cu numărul de frați pe plantă ne duce la maximizarea producției și, implicit, a randamentului și a câștigului pe care fermierul îl le are”, a declarat Beatrice Tavares.

    Iris 12 – soi de grâu aristat

    Un alt avantaj al lui Iris 12 este fertilitatea ridicată, asigurată de numărul mare de spice pe metru pătrat, ca rezultat al capacității mari de înfrățire. Aceasta conduce la obținerea unui număr crescut de boabe fertile pe plantă, ceea ce se traduce în maximizarea producției și a câștigului pentru fermieri.

    Calitatea sa nutrițională superioară, cu conținutul ridicat de proteină și gluten, face ca Iris 12 să fie foarte apreciat pe piață și să ofere o valorificare superioară a producției. Acest lucru îl face alegerea preferată pentru producătorii care caută să obțină profituri mai mari din recoltă.

    Beatrice Tavares, administrator ITC Seeds

    ”Genetic, Iris are un conținut de proteină ridicat. În fiecare an, de peste 7 ani de zile, indiferent de regiunea în care a fost cultivat, proteina a fost în jur de 14, iar glutenul în jurul valorilor de 28-29. Acest lucru asigură un plus la valorificarea producției”, precizat administratorul ITC Seeds.

    Un alt avantaj al lui Iris 12 este rezistența sa genetică la secetă și arșiță, fapt dovedit de testele și culturile în condiții dificile din sudul României, unde precipitațiile medii sunt de 270 ml pe an, iar temperaturile depășesc frecvent 30 de grade Celsius. Rezultatele sale impresionante în astfel de medii sunt rezultatul fertilității ridicate, datorită capacității mari de înfrățire, care duce la un număr mare de spice pe metru pătrat.

    Soiul de grâu Iris 12 – producții constante

    Iris 12 a demonstrat în repetate rânduri că se poate ridica la nivelul altor soiuri de grâu din industrie, oferind un câștig semnificativ de producție în comparație cu alte soiuri.

    Iris 12 are o producție mai mare față de alte soiuri cu 1.5-2 tone. Față de sola vecină, de aici de la Popești Leordeni, unde a fost un grâu extratimpuriu cu genetică străină, Iris 12 a avut un plus de producție de 2500kg/ha. Față de un grâu românesc consacrat, câștigul de producție a fost de 2000kg/ha”, a completat Beatrice Tavares.

    Într-un an agricol dificil, în care prețurile inputurilor au fost ridicate și valorificarea recoltei a fost sub așteptări, ITC Seeds a venit în sprijinul fermierilor cu o campanie promoțională ce oferă sămânță de grâu Iris 12 la prețuri avantajoase.

    ”A fost un an complicat din punct de vedere financiar.Inputurile au avut prețuri ridicate, iar valorificarea recoltei nu este la așteptările noastre, întrucât prețurile sunt scăzute. De aceea, noi, ITC Seeds, am conceput o campanie promoțională cu prețuri foarte avantajoase la sămânța de grâu Iris 12”, a explicat Beatrice Tavares.

    Detalii suplimentare despre soiul de grâu Iris 12, dar și despre alte produse ITC Seeds puteți găsi pe www.itcseeds.ro sau la numărul de telefon 0723.266.669.


    Te-ar mai putea interesa

    Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till