Strategii de afaceri

Ferma de găini ouătoare – afacerea agricolă pe care un specialist moldovean a construit-o în parteneriat cu un investitor olandez

Pentru fermierii din Republica Moldova, găsirea resurselor pentru a construi o afacere agricolă profitabilă este cea mai mare provocare. Cu o vastă experiență în creșterea păsărilor, Gheorghe Bîrlădeanu este din raionul Edineț și nu a putut face nimic până când nu a convins un partener olandez să investească într-o mare fermă de găini ouătoare.

Inițial, în 2005, moldoveanul a început business-ul cu pași timizi, mai mult ca o fermă de familie, care însă nu îi aduce profit prea mare și nici nu avea șanse să se extindă. Imediat, însă, ce a apărut implicarea financiară a străinilor, afacerea a început să înflorească. „Din 2005 şi până în prezent, volumul investiţiilor a fost de 3.000.000 de euro. Ferma era într-o stare dezastruoasă. Noi am păstrat clădirile, am reparat acoperişul, am adus utilaj modern din Olanda şi Germania. La moment, avem 110.000 de găini pentru ouă şi câte 120.000 de pui la fiecare ciclu”, spune antreprenorul român, citat de Agora.md.

fermier moldoveanGheorghe Bîrlădean spune că rezultatele bune nu ar fi fost posibile fără finanțarea din afară, iar succesul se datorează într-o mare măsură și faptului că în debutul afacerii a insistat să procure doar păsări cu un randament sporit: „Avem păsări de prăsilă aduse din Franţa, adică găini care au un cod genetic clar, fie că le creştem penru ouă sau carne. Tot din această specie creştem pui pentru populaţie şi antreprenori mai mici. Avem produse de o calitate foarte înaltă, asta ne deosebește de alţii”.

Produsele fermei moldo-olandeze sunt comercializate în cele mai mari reţele de magazine din Chișinău, iar numărul marilor clienți a ajuns deja la 100. Contractele de lungă durată asigură întreprinderii durabilitate şi un viitor stabil. Antreprenorul este convins că anume calitatea produselor pe care le livrează i-a fidelizat pe clienţi.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!