• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Petre Mihăiță bate recordul la porumb cu ajutorul produselor Agroest Muntenia

  Adrian Radu -

  Producțiile spectaculoase la porumb se obțin folosind hibrizi de calitate și produse de protecție din portofoliul Agroest Muntenia. Este concluzia la care a ajuns Petre Mihăiță, un fermier din județul Brăila, care la recoltat așteaptă să-și bată recordul în fermă. Estimarea este de 17 tone la hectar.

  Petre Mihăiță are o fermă de familie în Urleasca, județul Brăila, unde lucreaza aproximativ 600 de hectare de teren. Soia, porumbul, grâul și rapița sunt culturile care sunt înființate pe această suprafață. Pe aproape jumătate din teren se găsește porumbul. Mai precis, pe 250 de hectare, pregătite ca la carte în toamnă, mai ales pentru o densitate mare, de 85.000 de plante la hectar.

  Astfel, Petre Mihăiță a arat în toamnă, a încorporat resturile vegetale la 35-40 cm, apoi a venit cu un disc. Îngrășămintele pe bază de fosfor au fost aplicate în doză de 200 kg / ha. Aceeași cantitate, dar cu uree, a fost folosită la pregătirea patului germinativ în primăvară. La semănat, fermierul din Urleasca a utilizat și 200 kg / ha de îngrășământ 15.15.15.

  În stadiul de 4-6 frunze, pe cultura de porumb s-a folosit Kingfol Zinc, de la Agroest Muntenia. “Are 70% zinc, este un produs foarte bun, îl folosim de mulți ani și e un produs de calitate. Doza aplicată a fost de de 0.5 l / ha. Zincul ajută la o bună creștere și dezvoltare a plantei foarte bine, la cultura de porumb”, a explicat Petre Mihăiță.

  Caracteristici Kingfol Zinc
  Cel mai concentrat produs din piață pentru deficiența de zinc
  Stimulează activitatea enzimatică și creșterea rădăcinii
  Sprijină transportul moleculelor de calciu în plantă
  Intervine în producerea clorofilei și metabolismul carbohidraților

  “Ajută la asimilarea calciului în metabolismul plantei. Acesta este recomandat și când planta arată pe limbul foliar o deficiență de zinc. Este recomandat tratamentul cu zinc în prevenție, deoarece carența de zinc poate diminua culturile până la 30%, 40% chiar. Și este recomandat tratat preventiv”, a completat Valentin Baltă, reprezentantul Agroest Muntenia pe zona Brăila.

  Plyaminol a scos plantele din stres

  După erbicidat, pe porumbul din Urleasca s-a folosit și biostimulatorul Playminol, cu un conținut de 30% aminoacizi liberi. “A ajutat planta să iasă din stresul erbicidului și a crescut eficacitatea acestuia. Playminol stimulează fiziologia plantelor, ajută planta să se recupereze după perioadele vitrege, de stres, cum ar fi seceta, băltirea, fitotoxicitatea și chiar căderile de grindină, care afectează foliajul plantei”, a spus Valentin Baltă.

  Caracteristici Plyaminol
  Biostimulator performant și versatil, care scoate cultura din stres
  Este recomandat în toate culturile și etapele de vegetație
  Favorizează dezvoltarea plantelor și obținerea de producții ridicate
  Doza recomandată: 1-1.5 l / ha

  Din anii precedenți, Petre Mihăiță a observat un spor de producție cuprins între 500-1.000 kg / ha datorită Plyaminol și Kingfol Zinc. Iar în 2023, așteptările sunt mari. “Cred că batem recordul. La tehnologia pe care am făcut-o, cu produsele de la Agroest Muntenia, ajungem sigur la 17 tone, aici, unde irigăm. Irigăm 24 din 24, să zic așa. Agroest Muntenia e un partener de nădejde și lucrăm cu toată încrederea cu ei”, a concluzionat fermierul brăilean.

  Toate informațiile despre produsele Agroest Muntenia care se aplică în culturile de porumb se găsesc pe www.agroest.ro.

  Te-ar mai putea interesa

  Bani în plus la subvenția APIA. Lista plăților-bonus la hectar și animale Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători APIA confirmă plata ANT bovine anunțată de AGROINTEL.RO: 24,51 euro/tonă și 75,50 euro/animal

  Ultimele știri

  Hibridul de porumb Olt, potrivit pentru toate regiunile României AgroChatGPT – oportunitate pentru Universități și Companii din agricultură de a inova și a colabora Modelul TRANSAVIA „de la Bob la Furculiță și Înapoi” – premiat pentru Inovație în Sustenabilitate