• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Trafic record în Portul Constanța. Ucraina a exportat deja 8,1 milioane de tone de cereale de la începutul anului

    Angelica Lefter -

    Traficul prin Portul Constanța se îndreaptă spre un nou record în anul 2023. Creșterea înregistrată, de la începutul anului, este de 10%. Totodată, traficul de mărfuri pe relația cu Ucraina, derulat prin port în perioada ianuarie – iulie 2023, a înregistrat 12,5 milioane tone, din care 8,1 milioane tone de cereale.

    Numai în primele 7 luni ale anului 2023, traficul total de mărfuri a atins 49,4 milioane tone, fata de 45 milioane tone în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat emis de Administrația Porturilor Maritime SA Constanța.

    Prin portul Constanța au trecut 8,1 milioane de tone de cereale din Ucraina, de la începutul lui 2023 (foto: intermodal-logistics.ro)

    Traficul de cereale prin Portul Constanța a crescut cu 25% față de anul trecut

    Cele mai mari creșteri de trafic prin Portul Constanța, de la începutul anului 2023, s-au înregistrat la semințe uleioase, fructe oleaginoase sau îngrășăminte, naturale și chimice.

    ”În primele 7 luni ale anului 2023, traficul total de mărfuri a atins 49,4 milioane tone, fata de 45 milioane tone în aceeași perioada a anului 2022. Din traficul total, traficul maritim este de 37,8 milioane tone, iar cel fluvial de 11,6 milioane tone. Creșterea de trafic înregistrată de la începutul anului este de 10%, evoluția de până la acest moment confirmând faptul că Portul Constanta se îndreaptă spre un nou record de trafic în 2023, a declarat Florin Vizan, directorul general al CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța. Traficul de cereale a totalizat, în perioada analizată, 19 milioane de tone, comparativ cu primele 7 luni ale anului 2022, creșterea fiind de 25,1%. Creșteri de trafic s-au mai înregistrat la următoarele grupe de mărfuri: semințe uleioase, fructe oleaginoase, petrol brut, produse petroliere, îngrășăminte (naturale și chimice), minereuri de fier, articole diverse”, se arată în comunicatul Administrației Porturilor Maritime SA Constanța.

    Prin Portul Constanța au trecut, în perioada ianuarie-iulie, 8,1 milioane tone de cereale din Ucraina

    Datele arată că o creștere însemnată au avut-o și containerele care au trecut prin Portul Constanța cu diverse mărfuri, de la 4,5 milioane de tone de mărfuri la sfârșitul lunii iulie 2022, la 5,6 milioane tone în perioada similară a acestui an.

    ”O creștere semnificativă se înregistrează și în cazul containerelor, de la 4,5 milioane de tone de mărfuri la sfârșitul lunii iulie 2022, la 5,6 milioane tone în perioada similară a acestui an, creșterea fiind de 24,44%. Aceeași situație se regăsește și în numărul de TEU-uri (standard internaţional pentru definirea capacităţii de transport a unei nave port-container), respectiv 448.884 TEU în primele 7 luni ale anului 2022, comparativ cu 476.066, în 2023, mai mult cu 6%. Scăderi de trafic au fost înregistrate, în principal, la petrol brut, combustibili minerali solizi, minereuri și deșeuri neferoase, produse metalice, produse chimice. Traficul de mărfuri pe relația cu Ucraina, derulat prin Portul Constanta în perioada ianuarie – iulie 2023, a înregistrat 12,5 milioane tone, din care 8,1 milioane tone sunt cereale”, conform informării emise de Administrației Porturilor Maritime SA Constanța.


    Te-ar mai putea interesa

    Lege nouă în Monitorul Oficial: Vânzarea unui teren agricol devine nulă dacă nu se achită acest impozit! Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată

    Ultimele știri

    Rasa de oi Suffolk: caracteristici, productivitate, întreținere NeemAzal, din portofoliul Chemark Rom, este soluția biologică ideală pentru controlul dăunătorilor Ajutoarele de stat pentru fermieri – prelungite până la finalul anului