• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Salvarea producătorilor de lapte din România: Relansarea brânzeturilor de odinioară și redeschiderea fabricilor românești cu tradiție

    agrointeligenta.ro -

    În mijlocul unei crize pe piața laptelui, cei 50 de fermieri care formează Cooperativa Agricolă Someș Arieș au găsit soluția salvatoare: redeschiderea fabricii de brânzeturi de la Țaga (Cluj) și reluarea producției Brânzei de Năsal.

    Revigorarea pieței produselor din lapte în România ar putea depinde de relansarea produselor de odinioară. Pe aceasta mizează parteneriatul dintre AgroTransilvania Cluster și FrieslandCampina România care a anunțat încheierea procedurilor de reautorizare și reabilitare a fabricii de brânzeturi de la Țaga (Cluj), în vederea reluării producției.

    Redeschiderea acestei unități de producție a fost posibilă în urma acordului semnat pe 29 august 2014 de FrieslandCampina România și Fabrica de Brânzeturi Transilvania, care s-a născut din asocierea dintre AgroTransilvania Cluster și Cooperativa Agricolă Someș Arieș.

    Acest acord prevede producția Brânzei de Năsal, sub brandul Napolact, dar și a altor tipuri de brânzeturi, sub brandurile proprii ale AgroTransilvania Cluster. Fabrica de brânză și grota de la Țaga, precum și brandul Năsal, au fost cedate temporar spre exploatare Fabricii de Brânzeturi Transilvania.

    “Exploatarea potențialului unic al grotei și valorificarea lanțului de valoare existent în cadrul AgroTransilvania Cluster, au stat la baza acestei colaborări. Am inițiat acest demers pentru a susține valorificarea laptelui prin produse de calitate superioară destinate în special pieței locale. Proiectul este parte al unei strategii mai ample de sprijinire a sectorului agroindustrial transilvanean”, a declarat Felix Arion, Directorul General al AgroTransilvania Cluster.

    “Redeschiderea fabricii prin această soluție inovatoare de business reprezintă răspunsul companiei noastre la mesajele consumatorilor și ale membrilor comunității locale, care și-au dorit să consume, în continuare, Brânza de Năsal”, a declarat Cornel Cărămizaru, Director de Vânzări FrieslandCampina România.branza de nasal

    Fabrica de brânză din comuna Țaga este deținută de compania FrieslandCampina România și se află în conservare de la 1 iunie 2013.

    Fabrica de Brânzeturi Transilvania a fost înființată de AgroTransilvania Cluster, asociat majoritar, în parteneriat cu Cooperativa Agricolă Someș Arieș. AgroTransilvania Cluster este o structură formată din agenți economici, entități de cercetare, instituții și catalizatori ai sectorului agroindustrial transilvănean.

    Cooperativa Agricolă Someș Arieș este formată din peste 50 de ferme, care cresc împreună peste 2.000 de vaci de lapte. Inițiativa de a reuni în aceeași structură actori importanți din sectorul agroindustrial clujean și transilvanean îi aparține Consiliului Județean Cluj.

    Foto: Adevărul, Citynews.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Șefa APIA a anunțat care sunt fermierii care au avansul APIA în conturi Ordin nou pentru fermele de animale: un berbec la 30-45 de oi și un taur la 40-70 de vaci Prima fabrică de ouă lichide din România, inaugurată în prezența ministrului Florin Barbu: ”Parteneriatul dintre stat și privat funcționează”

    Ultimele știri

    Șeful ANAF revine în scandalul ”gemului cu TVA neîncasat” : Nu avem în vedere impozitarea autoconsumului! Marcel Sîrghiac – noul Președinte al Grupului ALCEDO Fabrica Luduș a început procesarea sfeclei de zahăr de la fermieri. Mihaela Neagu: ”Ne-am propus să scoatem pe piață 25.000 de tone de zahăr românesc”