• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Primul depozit de legume-fructe ar putea fi înființat de Casa de Comerț Unirea în Mehedinți

    Angelica Lefter -

    Primul depozit de legume și fructe construit prin Casa de Comerț Unirea ar putea fi înființat în județul Mehedinți. Consiliul Județean, alături de primari, au avut o primă întâlnire cu directoarea Casei, Mariana Cotoi. Investiția ar urma să fie făcută printr-un parteneria public privat.

    Șase depozite de legume și fructe ar urma să fie înființate începând din acest an, a anunțat ministrul Agriculturii, Florin Barbu, în cadrul emisiunii Agrostrategia de luni, 21 august. Declarațiile oficialului sunt susținute în teritoriu prin demararea procedurilor administrative pentru aceste depozite. Se va începe cu marile bazine legumicole, iar unul dintre acesta este la sudul județul Mehedinți.

    Un depozit de legume-fructe va fi înființat în județul Mehedinți printr-un parteneriat public-privat, între Consiliul Județean Mehedinți și Casa de Comerț Unirea

    Producătorii din Mehedinți s-au întâlnit cu șefa Casei de Comerț Unirea și cu primarii

    Primarii din zona de sud a județului Mehedinți și producătorii de fructe și legume s-au întâlnit ieri, marți – 22 august, cu directorul general al Casei Române de Comerț Agroalimentar Unirea, cu sprijinul Consiliului Județean, pentru a discuta detaliile proiectului de construcție a unui depozit de legume-fructe.

    O informare cu privire la discuțiile purtate a fost făcut de către Consiliul Județean Mehedinți, condus de președintele Aladin Georgescu, care a găzduit întâlnirea între directorul general al Casei Române de Comerț Agroalimentar Unirea, Mariana Cotoi, primarii comunelor din zona de sud a județului Mehedinți și producătorii de fructe și legume din această zonă, ”cu scopul de a înființa un depozit de legume și fructe pentru valorificarea superioară a resurselor și producției agricole județene”.

    Fermierii mehedințeni, sprijiniți să-și valorifice fructele și legumele

    Depozitul de legume-fructe ar urma să fie construit în sudul județul Mehedinți

    Alături de președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, la discuții, au participat directorul general adjunct al AFIR, Dorel Stăicuț, parlamentarii Liviu Mazilu și Alin Chirilă și vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ionică Negru.

    “Am venit cu inițiativa înființării unei astfel de unități în județul Mehedinți pentru că avem producție de produse autohtone, iar producătorii trebuie sprijiniți pentru valorificarea lor, astfel încât aceste produse sănătoase să ajungă, prin rețeaua organizată, la cetățenii români din județ și din țară. Practic, producătorii duc legumele și fructele la acest depozit, sunt plătiți, iar de aici, produsele ajung în magazine, cămine, unități de alimentație publică sau hipermarket-uri. M-am bucurat să găsesc deschidere din partea domnilor primari și a producătorilor pentru acest demers. Ne propunem să construim depozitul în zona de sud, dar el va deservi întregul județ”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

    Investiția pentru construirea depozitului ar urma să se realizeze printr-un parteneriat public-privat, între Consiliul Județean Mehedinți și Casa Unirea. ”Îi mulțumesc doamnei director general, Mariana Cotoi, pentru disponibilitatea de a veni în județul Mehedinți și de a sprijiini acest demers și îi mulțumesc directorului general adjunct al AFIR, Dorel Stăicuț pentru susținere! Acesta a fost primul pas pentru construirea depozitului și sper să îndeplinim toate condițiile pentru a fi eligibili, având în vedere că în toată țara se vor înființa 16 astfel de unități.”, a mai transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.


    Te-ar mai putea interesa

    Ministrul Florin Barbu – anunț despre plata avansului APIA Teren vândut de trei ori într-un an, cu acte false. Proprietarul de drept a deschis proces Cum a reușit ing. Roman să aibă producție de gutui într-un an în care alți pomicultori n-au recoltat nimic

    Ultimele știri

    Efectul noului raport USDA pe piața cerealelor. Prețuri pentru grâu, porumb sau soia Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare cere adoptarea în regim de urgenţă a Legii Arendei Vasile Balcan, Agrostrategia (TVR 1): De la 200-250 de lei sacul de sămânță, acum a ajuns la 1.250 de lei