• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Școala Fermierilor – Lecția de orz

    Adrian Radu -

    Canicula de peste vară nu a oprit lecțiile de la Școala Fermierilor Rodbun. Octavian Petrescu, director executiv al companiei, a intrat într-un lan de orz și a oferit mai multe explicații despre cum această cultură le poate aduce fermierilor profit la final de an agricol. Alături i-a fost Cristina Strecopîtov, care a ascultat cu atenție sfaturile și recomandările.

    Octavian Petrescu și Cristina Strecopîtov au mers la ferma Rodbun de la Vădeni, din județul Brăila, pentru a vedea cum se prezintă orzul și pentru a puncta avantajele acestei culturi. Lecția de orz s-a ținut într-un lan cu soiul Heidi, care este preferatul fermierilor români. Heidi este un orz pe șase rânduri, care are un potențial de producție de peste 7,5 tone.

    Caracteristici Orz Heidi

    Precocitate: semitimpuriu
    Talia plantelor: medie
    Spic: aristat
    Rezistență foarte mare la iernat, secetă, scuturare
    Masa hectolitrică: 67-69
    Conținut de proteină: >12
    MMB: >40 g

    Rodbun oferă semințe de calitate superioară prin brandul Fertillia pentru fermierii care doresc să cultive orz. Mai multe detalii se găsesc la numărul de telefon 0769.000.942 sau pe www.fertillia.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Salariul oferit unui inginer zootehnist proaspăt ieșit de pe băncile facultății Nicolae Cioranu, Asociația Păstorul Crișana: Nu ne explicăm de ce s-a prelungit interdicția la exportul de animale vii în UE Avans APIA 2025. Perioada în care prima tranșă din subvenții ajunge în conturile fermierilor

    Ultimele știri

    Avans APIA 2025. Fermele care primesc 112 euro pe cap de animal Florin Barbu, mesaj ferm transmis comisarului Hansen: Agricultura are nevoie de un buget „suficient și corespunzător” Se așteaptă scumpiri mari la îngrășăminte în 2026. Prețurile, suportate de fermieri