• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Vaci furate din fermă. Crescătoarea speră să le găsească înainte să fie date la abator

    Angelica Lefter -

    Furturile din ferme continuă, în România anului 2023. De la utilaje la animale, nimic nu le scapă celor care vor să facă un ban pe munca fermierilor cinstiți. Parcă mai mult ca niciodată, oamenii spun că le dispar animalele din gospodării, vaci, oi, cai, toate ajung să fie ”săltate” noaptea și vândute sau trimise către abatoare.

    O crescătoare de animale cere sprijinul internauților pentru a găsi 6 juninci dispărute din ferma sa. Animalele au fost furate peste noapte, iar fermiera crede că, cel mai probabil vor ajunge la abator.

    Mai multe juninci au dispărut dintr-o fermă din județul Mureș

    Fermiera păgubită crește animale în comuna Nadeș, județul Mureș, iar în noaptea de 1 spre 2 septembrie – vineri spre sâmbătă, i-au dispărut patru juninci. Femeia crede că au fost furate și vor ajunge la abator, de aceea a cerut sprijinul pe internet tuturor celor care pot da informații de spre animalele sale, atașând și o poză cu cele 6 juninci dispărute fără urmă.

    ”Bună ziua ! Junincile din poză au fost furate pe data de 01.09 spre 02.09.2023.Cei care poate le-ați văzut sau poate auziți ceva, vă rog să mă contactați la nr. de telefon 0784947555. Distribuiți, vă rog, poate le găsesc înainte să fie date la abator și tăiate. Vă mulțumesc!”, a scris crescătoarea, pe pagina sa de Facebook.

    Oamenii spun că furturile de animale s-au înmulțit în ultima perioadă

    Mesajul fermierei a avut un număr foarte mare de distribuiri, peste 5.000, și a strâns numeroase comentarii.

    Dacă unii oameni sunt de părere că tineretul bovin a fost furat cu siguranță, alții cred că animalele doar s-au speriat de ceva și au fugit.

    ”În zona aceea nu este exclus nimic, începând de la câini, porci, oi, vaci și multe se fură ca în codru. S-a furat vacă cu vițel din grajduri. Așa că nu e de râs de necazul nimănui” sau ”Ele s-au speriat de ceva și au fugit cu toate la un loc, deci exclus să le fi furat pe toate, niciodată”, au scris oamenii.

    Alții, care au văzut anunțul spun că este clar că hoții au acționat în urma unor informații, iar camerele de supraveghere ar fi soluția: ”Cineva a acționat la pont…Nu sunt camere de supraveghere prin sat? Poate așa aveți vreo șansă să le recuperați, sau măcar să aflați cine le-a furat”.

    Alți locuitori ai zonei spun că au fost furați și cai din localitățile vecine: ”Zilele trecute s-au furat cai de la Gogan, cineva din zonă operează bine”.
    Un alt utilizator de internet, indignat de situație, îndeamnă crescătoarea să anunțe toate abatoarele din zonă: ”Anunțați toate abatoarele și fermele din zonă, că ele nu pot fi departe”, a spus bărbatul.

    În urma comentariilor, reiese că furturile animalelor din ferme a devenit ”o modă”, iar cei care practică hoția, spun oamenii care comentează, ar trebui aspru pedepsiți.

    ”Așa s-a furat și de la Livadia, comuna Baru Mare, către Petroșani. În ziua de azi nimeni nu mai vrea să mai lucreze. De fapt, majoritatea mai nou fură animale din gospodărie de la oamenii care muncesc zi cu zi, vară cu iarnă, cu primăvară și cu toamnă, cu sudoare și într-o secundă un nemernic le fură din gospodării văcuțele, oițele sau ce are omul”, a transmis un alt crescător de animale.


    Te-ar mai putea interesa

    Plugul cu vibrații – inovația românească pentru o arătură mai eficientă și cu consum redus de motorină Mesajul unui fermier pentru funcționarii APIA care au lăsat oamenii cu conturile goale de sărbători Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA

    Ultimele știri

    Prețul rapiței 2024 la început de mai, în portul Constanța. Contracte importante pentru export Sate lovite de furia naturii, în prima zi de Paști. Grindina și viiturile au făcut prăpăd în mai multe zone din țară Analist: Producția de porumb din Europa va crește în acest an