• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Subvențiile APIA – mai repede în conturi pentru aceste terenuri agricole!

    Roxana Dobre -

    Pe o suprafață de 7,19 milioane de hectare de terenuri sau pășuni fermierii ar putea primi mai repede banii din subvențiile pe suprafață pentru campania 2023. Concret este vorba despre suprafața care a fost înscrisă în prezent în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, ceea ce presupune o identificare mai ușoară a terenurilor și plăți mai rapide.

    Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a anunțat că din cele 9,54 de milioane de hectare de terenuri agricole care fac obiectul subvențiilor APIA au fost înregistrate în sistemul integrat de cadastru și carte funciară 7,19 milioane de hectare (75%). Pentru aceste suprafețe plățile ar putea merge mult mai ușor pentru că nu ridică probleme la dosar legate de suprapuneri.

    Citiți și: APIA a extras eșantionul de control. Fermierii care sunt verificați pentru subvențiile din acest an

    Teren agricol

    Lucrări de cadastru, în 524 de UAT-uri

    Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a mai anunțat că desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a proprietăților pe o suprafață de aproximativ 7 milioane de hectare din 2.388 de unități administrativ-teritoriale (UAT). Lucrările, realizate atât la nivelul întregii localități (în 524 de UAT-uri), cât și pe sectoare cadastrale, sunt gratuite pentru cetățeni și se desfășoară în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF).

    Finanțarea este asigurată din veniturile proprii ale ANCPI, din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020, dar și din bugetele locale ale primăriilor.

    În primele opt luni ale anului 2023, ANCPI, instituție publică în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), a finalizat cadastrarea integrală a 31 de comune. Astfel, numărul total al UAT-urilor în care au fost finalizate lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară a ajuns la 199. De asemenea, ANCPI a înscris în evidențele de cadastru și carte funciară imobilele din 23.086 de sectoare cadastrale. Suprafața totală a imobilelor înregistrate, gratuit pentru cetățeni, este de 4.882.893,93 de hectare.

    În 199 de localități lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților au fost finalizate

    Potrivit sursei citate, dintre cele 199 de localități în care au fost finalizate lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților, șase au beneficiat de cofinanțare (din veniturile proprii ale ANCPI și bugetul autorităților locale), iar 78 de comune fost cadastrate din fonduri europene prin Proiectul major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”. În alte 479 de comune se desfășoară, în prezent, lucrări de cadastru sistematic, la nivelul întregii localități, cu finanțare europeană, prin POR 2014-2020.

    PNCCF are ca scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri și clădiri) din România în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI, din fonduri europene și din bugetul local al primăriilor.

    ANCPI este beneficiarul Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, inclus în Axa prioritară 11 din POR 2014-2020.

    Proiectul completează obiectivul PNCCF, prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 de hectare din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 – cofinanțare de la bugetul de stat.


    Te-ar mai putea interesa

    Stropiri la pomi în luna ianuarie. Tratamente de iarnă în livadă APIA a reluat plata subvențiilor! Primii fermieri care primesc banii în conturi în noul an Ferma de măgărițe, o afacere cu potențial uriaș. Asinia Farm – producție de lapte, în curând și de carne

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!