• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Adrian Chesnoiu, președintele Comisiei de agricultură: ”Am avut parte de o mare bucurie, să petrec o zi plină cu fermierii prezenți la prima ediție a evenimentului HORTISHOW”

    Oana Timar -

    Adrian Chesnoiu, președintele Comisiei de agricultură din Camera Deputaților, a răspuns invitației Asociației Forța Fermierilor de la participa la prima ediție HORTISHOW, eveniment organizat în Ferma Radu din Obârșia, județul Olt. La finalul întâlnirii cu legumicultorii, fostul ministru al Agriculturii a transmis un mesaj de susținere a legumiculturii și a măsurilor menite să sprijine producătorii români.

    ”Am avut parte de o mare bucurie, să petrec o zi plină cu fermierii prezenți la prima ediție a evenimentului HORTISHOW organizat de Asociația Forța Fermierilor în comuna Obârșia, județul Olt, la ferma horticolă a lui Ionuț Radu. Ionuț este un tânăr atât de dedicat legumiculturii încât este de ajuns să îl auzi o singură dată vorbind despre asta și te hotărăști pe loc să te apuci și tu de treabă! Un exemplu de urmat pentru că s-a întors din Scoția în 2016 și împreună cu soția, cu întreaga familie și cei 12 angajați pe care îi au acum în ferma lor de peste 1,5 ha de spații protejate, cultivă legume super gustoase și sănătoase pentru clienții lor numeroși din toată țara!”, a transmis Adrian Chesnoiu după participarea sa la HORTISHOW, eveniment în cadrul căruia a fost organizată și prima ediție a Conferinței Naționale a Legumicultorilor.

    Adrian Chesnoiu a arătat că a apreciat întâlnirea și discuțiile avute cu legumicultori, procesatori și furnizori de soluții tehnologice cu care a putut purta ”un dialog concret despre provocările prezentului și viitorului pentru horticultura românească”.

    ”Împreună cu domnul ministru al agriculturii, Florin Barbu, ne-am bucurat să revedem la târg fermieri, furnizori de inputuri dar și producători de echipamente pentru irigații care perseverează și totodată performează, ceea ce mă încurajează să cred că direcțiile pe care noi, echipa Partidului Social Democrat le-am gândit pentru relansarea agriculturii românești, dau roade”, a spus Chesnoiu.

    În cadrul Conferinței Naționale a Legumiculturii, președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților a subliniat importanța programelor dedicate legumiculturii, dar și a continuității lor. ”Programul Tomata, investițiile în noi spații de depozitare și ambalare a legumelor, oportunitățile oferite de accesarea fondurilor europene dar și aspectele legate de problemele pe care fermierii le întâmpină în relația cu autoritățile au fost subiectele care au ținut agenda discuțiilor la prima ediție a Conferinței Naționale a Legumicultorilor”, a precizat Adrian Chesnoiu.

    În finalul mesajului său, acesta a transmis aprecierea sa pentru continuarea, la nivelul MADR a inițiativelor care sprijină fermierii români. ”Apreciez inițiativele domnului ministru al Agriculturii, Florin Barbu, de continuare a programului Tomata, investițiile în extinderea sistemelor de irigații, construirea centrelor integrate de colectare a legumelor și acordarea Casei de Comerț Unirea a rolului de integrator, așa cum ar trebui de fapt să funcționeze și să sprijine sectoarele cu potențial din agricultura românească”, a conchis Adrian Chesnoiu mesajul său în urma participării la HORTISHOW 2023.


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români