• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Nufarm, partener solid pentru platforma de porumb de la Modelu

    Adrian Radu -

    Platforma de la Modelu, Călărași, este un motiv de mândrie pentru Nufarm. Acolo, în ferma lui Claudiu Mincu, Fertiagro Grains, s-au aplicat produsele companiei pe culturile de porumb, cu hibrizi KWS. Titan Machinery a completat careul de ași care a avut grijă de această platformă, vizitată de mulți fermieri, la evenimentul desfășurat pe 23 august.

    Cultura de porumb este vedeta în această perioadă a anului. Fermierii văd cum munca depusă în ultimele luni dă roade și fac estimări legate de producția finală. La Modelu, cei de la Nufarm, KWS, Titan Machinery au înființat o platformă la Fertiagro Grains și au chemat cultivatorii de porumb să vadă ce efecte au avut tehnologiile aplicate.

    Foarte mulți fermieri au participat la atelierele organizate de Nufarm și structurate pe 3 direcții: detalierea caracteristicilor produselor de protecția plantelor utilizate la Modelu, propunerile tehnologice pentru cereale păioase și oferirea de informații legate de cele două campanii promoționale, una la cereale și cealaltă la rapiță.

    Vladimir Cojuhari, Director de Marketing, Gabriel Nicolau, Expert Tehnic, și Bogdan Văsii, Director Vânzări zona Sud-Est, au fost cei 3 reprezentanți Nufarm care au susținut prezentările și au răspuns tuturor întrebărilor venite din partea fermierilor.

    Erbicidarea porumbului a fost un subiect special. “Compania Nufarm are în portofoliu, pentru cultura de porumb, soluții atât pentru buruienile dicotile, cât și pentru buruienile monocotile. Aș începe aici cu produsul Starship, pe bază de mesotrione, a cărui doză este de 1 l / ha, pentru buruienile dicotile. Continuăm cu nicosulfuron, Crew Ace. Aș continua cu încă două produse, unul pe bază de fluroxypyr, Tandus, și un produs mixt, cu două substanțe active pe bază de fluroxypyr și florasulam, Valentia. Pe lângă aceste patru produse, aș mai aminti gama Dicopur-urilor: Dicopur D și Discopur Top. Primul pe bază de sare 2-4D, iar a doua, o combinație de sare și dicamba. Dozele 0.8-1 l / ha pentru ambele. Pentru oricare din aceste variante, avem și Spray guard, care este un adjuvant”, a explicat Bogdan Văsii.

    Și cultivatorii de cereale și rapiță au fost prezenți la Modelu. “La rapiță am venit cu un insecticid sistemic nou. Se numește Carnadine, pe bază de acetamiprid lichid. În ceea ce privește cerealele păioase, cu siguranță, veți semăna mare parte din fermă și atunci, odată cu răsărirea culturii, vor veni și mare parte din buruieni. Mare parte din ele vor fi cu frunză lată. Venim în sprijinul dumneavoastră cu erbicidul, Saracen Delta, pe bază de diflufenican și florasulam”, a completat Gabi Nicolau.

    Oferte pentru fermieri la Saracen Delta și Carnadine

    De altfel, aceste două produse sunt subiectul unor campanii promoționale Nufarm, care au început pe 1 august și vor ține până în ultima zi a anului. Fermierii care vor achiziționa 10 litri de Carnadine vor primi 1 litru gratuit, ceea ce va spori cu 4 hectare suprafața acoperită. În cazul lui Saracen Delta, la 10 litri cumpărați, Nufarm le va oferi agricultorilor alți 2 litri gratuit.

    Claudiu Mincu, în a cărui fermă s-a organizat platforma, se anunță a fi beneficiarul acestor promoții. Lucrează cu Nufarm de ani buni. “Motivele sunt mai multe. Nufarm are produse care satisfac, raportul calitate-preț este unul bun, paleta de produse este mare. Sunt produse pentru toate gusturile și pentru toate buzunarele, de la produse premium până la produsele de bază”, a declarat agricultorul din Modelu.

    Fermierii prezenți la platforma din județul Călărași au avut parte de o experiență completă. “Este un eveniment special și prin prisma faptului că pe lângă discuțiile care sunt de ordin tehnic, avem și o zonă foarte bine organizată, bineînțeles, mulțumirile sunt către colaboratorii noștri, care s-au ocupat de fiecare detaliu în parte. Vorbim de zona de food court, partea de băuturi și în special, am avut și o tombolă. Adică, sunt lucruri astfel încât să poată încălzi atmosfera și fermierii să se simtă bine în compania noastră”, a concluzionat Rozina Chesnoiu, Country Manager Nufarm România.

    Toate detaliile despre produsele folosite în platforma de porumb de la Modelu și despre campaniile promoționale Nufarm se găsesc pe www.nufarm.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till