• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Tânără fermieră omorâtă în timpul protestelor. O mașină a intrat din plin într-un blocaj rutier

    Roxana Dobre -

    O femeie în vârstă de 30 de ani a fost ucisă, iar soțul și fiica sa au fost grav răniți, după ce o mașină a intrat într-un baraj rutier în timpul protestului național al fermierilor din Franța. Victima era crescătoare de animale și se alăturase astăzi, marți – 23 ianuarie, protestului  pe care îl desfășoară fermierii francezi.

    Tânăra fermieră și-a pierdut viața astăzi, marți – 23 ianuarie chiar în timpul protestelor din orașul Toulose, Franța. Incidentul a avut loc după ce protestatarii au întrerupt circulația pe mai multe șosele din sud-vestul țării. Ministrul agriculturii, Marc Fesneau, a declarat că este vorba despre o ”tragedie pentru toată lumea”, conform BBC.

    Citiți și: Fermierii din Franța au aruncat bălegar în parcărilor supermarketurilor și în fața primăriilor

    Alexandra Sonac a murit la numai 30 de ani, în timpul unui protest al fermierilor (foto: BBB, Alexandra Sonac/Facebook)

    Accidentul nu s-a produs ca urmare a unui act deliberat

    Conform sursei citate, procurorul local a spus că, potrivit primelor indicii, coliziunea mașinii cu cele trei victime nu s-a produs ca urmare a unui act deliberat. Evenimentul de marți are loc în contextul în care fermierii din toată Franța și-au extins blocajele rutiere. Fermiera decedată era membră a sindicatului național FNSEA. Între timp, protestatarii au anunțat că sunt deciși să continue mișcările revendicative în stradă.

    Ei au reacționat astfel după o întâlnire cu premierul Gabriel Attal, căruia i s-au plâns de noile reglementări de mediu și de creșterea costurilor energiei. Cum s-a produs accidentul de la protestul fermierilor

    Potrivit anchetatorilor, mașina a lovit mai mulți baloți de paie și ”a secerat trei persoane”, în timp se deplasa pe o porțiune de autostradă cu două benzi, pe ruta națională principală.

    Femeia ucisă este Alexandra Sonac, o crescătoare de vite din localitatea Saint-Felix-de-Tournegat, aflată la protest. Fiica acesteia, în vârstă de 14 ani, este în spital în stare critică. Soțul femeii este tratat de asemenea la Terapie Intensivă. Cei trei ocupanți ai mașinii care a provocat accidentul au fost reținuți, iar autoritățile au deschis o anchetă pentru omor din culpă cu circumstanțe agravante.

    Citiți și: România s-a aliat cu Franța pentru a susține prelungirea derogărilor la GAEC 7 și GAEC 8

    Fermier francez: Dacă este nevoie, vom bloca Parisul!

    Între timp, protestatarii au anunțat că sunt deciși să continue mișcările revendicative în stradă. ”Dacă va fi necesar, vom bloca Parisul! Unii dintre membrii noștri nu mai au nimic de pierdut, supraviețuirea lor este în joc”, a declarat Arnaud Gaillot, șeful sindicatului Jeunes Agriculteurs (Tinerii agricultori), pentru postul de radio RTL.

    Presa internațională notează, în context, că protestatarii au blocat cu tractoare și camioane autostrada A7 în sud-estul Franței, iar pe unul dintre vehicule a fost scris cu roșu sloganul ”Murim să vă hrănim!” În sud-vestul Franței, cele mai recente proteste au început săptămâna trecută. Atunci, peste 400 de tractoare au blocat centrul orașului Toulouse.

    Conștient de sensibilitatea situației din punct de vedere politic, ministrul francez de Interne a declarat, luni, că nu va ordona poliției să înlăture blocajele fermierilor. Prim-ministrul Gabriel Attal a vorbit marți la știrile locale despre accident aducând un omagiu de condoleanțe familiei și prietenilor celor implicați în accident. ”Națiunea a fost șocată și toți fermierii din Franța sunt în doliu”, a spus el pe rețelele de socializare.


    Te-ar mai putea interesa

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români