• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Dan Motreanu: Președinta CE, Ursula von der Leyen, a cerut integrarea României și Bulgariei în spațiul Schengen

    Angelica Lefter -

    România și Bulgaria sunt susținute pentru intrarea în spațiul Schengen chiar de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Oficialul de la Bruxelles, a arătat, în discursul său privind starea Uniunii Europene, că cele două țări vecine merită să intre cât mai curând în spațiul Schengen și a cerut ca acest lucru să se întâmple cât mai rapid.

    Europarlamentarul român, Dan Motreanu, a arătat, printr-un mesaj publicat pe pagina sa oficială de Facebook, că președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, susține intrarea României și Bulgariei în spațiul Schengen. Acesta a amintit că în luna iulie, a votat în Parlamentul European o rezoluție referitoare la refuzul Austriei de a accepta aderarea României la spațiul Schengen.

    Citiți și: Dan Motreanu, eurodeputat: ”Mai mulți oficiali ai UE și-au exprimat sprijinul pentru aderarea României la Schengen!”

    Ursula von der Leyen a vorbit, totodată, despre o serie de reușite ale Uniunii Europene din perioada mandatului său, dar anunțat și faptul că CE va lansa un dialog strategic privind viitorul agriculturii în UE.

    ”Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cere integrarea României și Bulgariei în spațiul Schengen. A spus acest lucru răspicat, în discursul privind starea Uniunii Europene, pe care l-a susținut în fața noastră, în plenul Parlamentului European”, a arătat Dan Motreanu în mesajul său.

    Ursula von der Leyen a arătat că România și Bulgaria sunt un exemplu de bune practici.

    ”Permiteți-mi să mulțumesc în mod special Bulgariei și României pentru că au deschis calea – prezentând cele mai bune practici, atât în materie de azil, cât și de returnare. Acestea au dovedit acest lucru: Bulgaria și România fac parte din spațiul nostru Schengen. Așadar, haideți să le aducem, în sfârșit, în Schengen, fără nicio altă întârziere”, a afirmat Ursula von der Leyen.

    Oficialul român, Dan Motreanu, a punctat că, în luna iulie, a votat în Parlamentul European o rezoluție referitoare la refuzul Austriei de a accepta aderarea României la spațiul Schengen. Rezoluția prevede posibilitatea trimiterii Austriei în judecată la Curtea de Justiție a UE, a menționat europarlamentarul.

    ”În luna iulie, am votat în Parlamentul European o rezoluție referitoare la refuzul Austriei de a accepta aderarea României la spațiul Schengen. Pe lângă reafirmarea sprijinului pentru aderarea României, rezoluția prevede posibilitatea trimiterii Austriei în judecată la Curtea de Justiție a UE și a oferirii de compensații financiare pentru România și Bulgaria”, potrivit lui Dan Motreanu.

    Ursula von der Leyen, în timpul discursului său privind starea Uniunii Europene

    Comisia Euroepană va lansa un dialog strategic privind viitorul agriculturii în UE

    Ursula von der Leyen a enumerat o serie de reușite ale Uniunii Europene din perioada mandatului său, adăugând că europenii au devenit mai independenți în sectoare critice precum energia.

    ”Uitați-vă unde se află UE acum. Avem un Pact verde european care are un nivel de ambiție fără precedent. Avem Next Generation UE. Am pus bazele unei uniuni a Sănătății. Am început să devenim mai independenți în sectoare critice: energie, CIP-uri”, a afirmat președinta Comisiei Europene.

    Pe de altă parte, Ursula von der Leyen a anunțat că executivul de la Bruxelles va lansa o investigație antisubvenție în privința subvențiilor mașinilor electrice care provin din China, a scris europarlamentarul român.

    ”Europa este deschisă la concurență, dar trebuie să ne protejăm în fața practicilor neloiale”, a afirmat președinta Comisiei Europene.

    Totodată, europarlamentarul Dan Motreanu a menționat faptul că CE va lansa un dialog strategic privind viitorul agriculturii în UE.

    ”Independența alimentară e importantă pentru noi. Consecințele agresiunii Rusiei asupra Ucrainei au influențat activitatea fermierilor”, a mai spus președinta Comisie Europene, după cum a notat europarlamentarul român, Dan Motreanu.


    Te-ar mai putea interesa

    Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români