• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Adrian Pintea, MADR, anunț la deschiderea MoldAgro Expo despre plata avansului APIA!

    Roxana Dobre -

    Fermierii au primit o veste bună privind plățile în avans din campania 2023 direct de la secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), Adrian Pintea, în cadrul evenimentului MOLDOVA AGRICOLĂ EXPO – MoldAgro EXPO 2023, Târgul de agricultură dedicat fermierilor din zona Moldovei. Evenimentul are loc în perioada 21 – 24 septembrie, pe platforma MARSAT din localitatea Roman, județul Neamț.

    Adrian Pintea a transmis astăzi, joi – 21 septembrie, la deschiderea evenimentului MOLDOVA AGRICOLĂ EXPO – MoldAgro EXPO 2023 că MADR are deja banii în cont pentru plățile în avans care vor începe la 16 octombrie. Potrivit secretarului de stat în MADR, suma disponibilă pentru plata subvențiilor în avans este de 1 miliard de euro.

    Târgul agricol MoldAgro Expo s-a deschis astăzi, joi – 21 septembrie, pe platforma Marsat din Roman, județul Neamț. Evenimentul este deschis fermierilor, acu acces liber, până duminică, inclusiv, în intervalul orar 9:00 – 17:00, cu participarea a peste 50 de branduri din agribusiness. Moldova Agricol Expo este organizat de Marsat, Asociația Forța Fermierilor și Agrointeligența.

    Citiți și: MoldAgro EXPO 2023 – Târgul unde se întâlnesc fermierii din zona Moldovei. Vezi programul!

    Adrian Pintea, MADR: Avem banii pentru plata subvențiilor în avans

    Secretarul de stat în MADR a informat fermierii că plățile în avans pentru subvențiile din campania 2023 vor începe la 16 octombrie iar banii se află deja în contul ministerului.

    ”(…)În ceea ce privește activitatea noastră actuală vreau să vă transmit că Guvernul României a asigurat deja banii pentru avans iar Ministerul Agriculturii are în cont peste 1 miliard de euro pentru începerea plăților din 16 octombrie”, a anunțat Adrian Pintea. Fermierii vor primi din 16 octombrie 70 % din cuantumul plăților directe și 85 % din cel pentru măsurile compensatorii.

    Plata avansului se la încheia la 30 noiembrie urmând ca din 1 decembrie Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) să demareze plata finală pentru campania 2023.

    Citiți și: Avans APIA 2023. Condiție obligatorie pentru toți fermierii

    Adrian Pintea, secretar de stat: Vrem să vă asigurăm că proiectele pe care le gestionăm sunt la zi în momentul de față

    În discursul ținut la evenimentul MOLDOVA AGRICOLĂ EXPO – Moldagro EXPO 2023, Târgul de agricultură dedicat fermierilor din zona Moldovei, Adrian Pintea a asigurat fermierii că proiectele pe care MADR le gestionează sunt ”la zi”.

    ”Aș vrea să transmit felicitările și mesajul domnului ministru al Agriculturii, Florin Barbu, care din păcate nu a reușit să ajungă la eveniment desemnându-mă pe mine să îl reprezint la prima ediție a Târgului MOLDOVA AGRICOLĂ EXPO – Moldagro EXPO 2023. Aș vrea să felicit și compania Marsat pentru organizarea acestui eveniment. Și exact cum am spus, fiind prima ediție cu siguranță va fi cu succes și se va repeta în anii următori devenind tradiție. M-am bucurat la vizitele de la standuri să văd organizarea ca la carte și determinarea fiecărei companii care participă la târg. Din partea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale vrem să vă asigurăm că proiectele pe care le gestionăm sunt la zi în momentul de față. Au avut loc foarte multe întâlniri la care am participat, spre exemplu am fost de 2 ori săptămâna trecută la Bruxelles pentru că avem multe măsuri pe care o să le implementăm”, a mai arătat oficialul din MADR.


    Te-ar mai putea interesa

    Un fermier este acuzat că s-a „jucat cu genetica” și a creat oi uriașe pentru vânătoare Plugul cu vibrații – inovația românească pentru o arătură mai eficientă și cu consum redus de motorină Lege nouă în Monitorul Oficial: Vânzarea unui teren agricol devine nulă dacă nu se achită acest impozit!

    Ultimele știri

    Analist: Producția de porumb din Europa va crește în acest an Apa de orez – beneficii. Preparare și utilizare la legume și pomi Soții Nicoleta și Dan Vasile au renunțat la viața corporatistă pentru propria pepinieră de flori