• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • FERTIACTYL dă startul culturilor de toamnă!

    Roxana Dobre -

    Provocarea momentului în agricultura cotidiană este maximizarea producțiilor, optimizând costurile. Acest lucru este posibil prin utilizarea rațională a tuturor resurselor necesare acestui proces tehnologic, iar folosirea unor produse consacrate care și-au dovedit eficiența în timp, poate reprezenta cheia spre reușită.

    Contextul agricol actual este unul foarte delicat, deoarece prețurile principalelor materii prime din care se realizează diverese inputuri, sunt în continuă creștere, iar contextul climatic este din ce în ce mai dificil. Având în vedere aceste aspecte, una dintre soluții poate fi valorificarea fertilității naturale a solului, deoarece reprezintă unul din principalii factori care influențează pozitiv producțiile agricole.

    Stimularea fertilității solului este posibilă și cu ajutorul unor clase de biostimulatori care pot reprezenta o strategie promițătoare pentru obținerea unor producții agricole durabile, datorită capacității lor de a îmbunătăți eficiența utilizării nutrienților, în special în cazul unei disponibilități scăzute a acestora.

    În acest context, Timac Agro România sprijină productivitatea culturilor din această toamnă cu gama de biostimulatori radiculari FERTIACTYL ce acționează direct și asupra creșterii coeficientului de utilizare al nutrienților.

    Fertiactyl este rezultatul cercetărilor C.I.P.A.V Pamplona, Spania, unul dintre centrele de cercetare TIMAC specializat în materie organică, producător de acizi humici și fulvici. Produsele sunt caracterizate de asocierea complexului exclusiv patentat nr. 945000107, bazat pe extracte din alge marine, acizi organici și substanțe nutritive atent formulate.

    Este de menționat că principala particularitate a acizilor organici, reprezentați de acizi humici (AH) și fulvici (AF), este materia organică specifică, supusă unui proces industrial de activare, care face ca acești acizi organici să fie  de 120 de ori mai reactivi ca orice AH și AF ce se regăsesc în produsele similare din piață.

    Acțiunea acizilor humici și fulvici din produs facilitează disponibilitatea și transportul elementelor nutritive din sol către plantă și intensifică absorbția acestora la nivel radicular, pentru a realiza o nutriție eficace.

    Analiza asimilării nutrienților la 30 de zile după aplicarea la grâu. Sursa: GM, Pamplona University.

    Complexul Fertiactyl, datorită compoziţiei exclusive, creşte gradul de asimilare a nutrienţilor cu minim 40 %, în special a elementelor minerale cu mobilitate redusă (P), dar şi a celor de dimensiuni reduse (Cu, Zn).

    Gama Fertiactyl înglobează în specificitatea sa și un fitohormon din grupa citokininelor care acționează asupra dezvoltării sistemului radicular, prin creștrea numărului de ramificații și, implicit, creșterea numărului de perișori absorbanți. Astfel, plantele vor explora un volum mai mare de sol, vor putea absorbi mai multă apă și elemente nutritive și nu în ultimul rând, vor fi mai bine ancorate în sol.

    Specificitatea Fertiactyl conține și cel mai eficient osmoregulator recunoscut științific, care poartă numele de GLICIN-BETAINĂ.

    GLICIN-BETAINA este compusul organic cu cel mai bun rezultat împotriva stresului abiotic la care pot fi supuse plantele. Acest osmoregulator favorizează dezvoltarea rădăcinii și intensifică fotosinteza, menținând activitatea cloroplastelor în condiții de stres pentru o creștere continuă fară întreruperi.

    Prin complexitatea lor, produsele din această gamă acționează pe mai multe direcții: dezvoltare radiculară, sporirea absorbției elementelor nutritive din sol, toleranță sporită la stres; reprezentând o soluție completă pentru culturile agricole.

    Recomandarea Timac Agro România pentru  această toamnă cuprinde următoarele produse: Fertiactyl StarterFertiactyl TriumFertiactyl Radical.

    Fertiactyl Starter este destinat atât culturilor de cereale păioase cât şi culturii de rapiţă
    Fertiactyl Trium este soluţia ideală pentru culturile de cereale păioase
    Fertiactyl Radical este produsul destinat culturii de rapiţă

    Aceste produse sunt cunoscute în piață ca fiind adevărate „medicamente atât pentru sol cât și pentru plante” deoarece influențează atât caracteristicile solului, cât și anumite procese fiziologice din plante, la care se adaugă și un aport de elemente nutritive atent selecționate în funcție de cerințele și de sensibilitatea plantelor în stadiile incipiente având o solubilitate și un randament maxim.

    Programează o întâlnire cu un expert Timac Agro

    Obține consultanță personalizată din partea specialiștilor Timac Agro pentru a vedea care sunt cele mai potrivite soluții pentru culturile tale. Completează datele personale în formularul de pe site-ul Timac Agro, iar unul dintre consultanții Timac va reveni către tine în cel mai scurt timp.


    Te-ar mai putea interesa

    Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români