• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Termenul limită de înscriere la BASF Innovation Hub 2023 a fost prelungit

    Oana Timar -

    BASF și AHK România revin cu noutăți în ceea ce privește BASF Innovation Hub – competiția dedicată dezvoltării durabile: termenul limită de înscriere a fost prelungit cu două săptămâni. Astfel, datorită interesului ridicat al start-up-urilor și al participanților individuali, organizatorii vor accepta soluții până la data de 13 octombrie, la miezul nopții, potrivit unui comunicat de presă.

    BASF subliniază că soluțiile din acest an ating o mare varietate de subiecte, cum ar fi sursele de energie regenerabilă pentru aplicații industriale, metode alternative pentru producția de alimente și microalge, dezvoltarea sistemelor rezistente și soluții reciclabile și biodegradabile pentru uzul cotidian.

    ”Ocazia de a întâlni atât de multe persoane incredibile concentrate în jurul aceluiași obiectiv, de a face parte din povestea lor și de a le susține atât prin intermediul experților noștri, cât și financiar, ne aduce o mare satisfacție”, a declarat Andreas Lier, Director General pentru România, Bulgaria și Macedonia de Nord, adăugând, de asemenea, că posibilitatea de a urmări succesul participanților anteriori reprezintă o parte importantă din această experiență. “Spre exemplu, un start-up din România, R-CREATE, furnizează o alternativă accesibilă atât de necesară pentru deșeurile provenite în urma livrărilor online și reinventează soluțiile și procesele de ambalare printr-un model circular, susținut de finanțare din partea UE, care se extinde constant în întreaga Europa”.

    BASF Innovation Hub 2023 este deschis tuturor participanților ale căror soluții se concentrează pe energia curată, economia circulară și strategiile de agricultură sustenabilă. Aceste puncte cheie se aliniază cu viziunea conform căreia, până în 2050, Europa va deveni primul continent neutru din punct de vedere climatic.

    ”Viitorul neutru din punct de vedere climatic este obiectivul comun pe care ne străduim să-l îndeplinim și, prin urmare, ne concentrăm activitățile pentru a ne apropia de o dezvoltare durabilă pentru țară și nu numai. Convingerea noastră este că acest lucru poate fi realizat numai prin colaborarea cu instituțiile, actorii economici și politici, precum și cu cetățenii. Suntem conștienți de responsabilitatea pe care companiile precum BASF o poartă pentru a face mai sustenabilă agenda de mâine. Ne dorim să folosim acest eveniment pentru a oferi vizibilitate și recunoaștere ideilor care duc la o transformare mai sustenabilă și pentru a le împinge spre progres ulterior”, a declarat Sebastian Metz, Director General și Membru în Consiliul Director al AHK România.

    BASF Innovation Hub este o competiție organizată pentru 11 țări europene, inclusiv România. Pentru al treilea an consecutiv, start-up-urile și participanții individuali au o șansă de a-și prezenta soluțiile care vizează transformarea verde și digitală, explicând modul în care vor contribui, astfel, la un viitor durabil. În prima fază, participanții din România se vor alătura participanților din Bulgaria și Grecia. Două idei câștigătoare din prima etapă vor avansa, apoi, în marea finală europeană, care va răsplăti câștigătorul cu un premiu în valoare de 5.000 de euro brut.

    Pentru mai multe informații despre proiect, cerințe și modul de înscriere, vă invităm să vizitați pagina oficială: http://www.join-innovationhub.com/.


    Te-ar mai putea interesa

    Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till