• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Coop&Grow, ediția a 3-a, va avea loc luna viitoare cu tema ”Strategii Multi-Fond & Tehnologii Smart”

    Oana Timar -

    Asociația GAL Napoca Porolissum în parteneriat cu Federația Națională PRO AGRO organizează cea de-a treia ediție a evenimentului Coop&Grow: Strategii Multi-Fond & Tehnologii Smart în perioada 19-21 octombrie la Târgu Mureș – Hotel Continental Forum.

    Aflat la cea de-a treia ediție, Coop&Grow este despre cooperare, inovație, conceptualizarea tehnologiilor smart, schimb de idei și networking. Scopul principal al evenimentului este de a pregăti Grupurile de Acțiune Locală (GAL-uri) în scrierea Strategiilor de Dezvoltare multi-fond și de a dezvolta, împreună, programe sustenabile pentru comunitățile rurale.

    Coop&Grow este un eveniment care are în spate o de succes mai ales prin experiențele unice pe care am reușit să le construim alături de participanții și invitații speciali. Prima ediție a Coop&Grow a avut loc în Vulcan, județul Brașov (12-13 iulie 2021), în timp ce a doua am a fost organizată tot alături de Federația Națională PRO AGRO, în Beliș, județul Cluj (23-25 februarie).

    ”În cadrul ambelor ediții am reușit să aducem împreună GAL-uri din toată țara și să punem bazele unui dialog productiv cu membri ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, ai Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, ai societății civile și nu în ultimul rând ai domeniului universitar. Acest melanj extrem de productiv este și va rămâne un deziderat al fiecărei ediții Coop&Grow. Evenimentul creează un spațiu de dialog în cadrul căruia avem șansa să împărtășim bune practici, idei, soluții și reflecții cu privire la provocările cărora ne dorim să le răspundem cu succes în ceea ce privește dezvoltarea rurală pe plan românesc și european”, arată organizatorii.

    Ateliere inovative, nestructurate, interactive

    Coop&Grow ediția a III-a are un program dedicat tuturor celor pasionați de dezvoltarea rurală care cuprinde: ateliere de lucru, prezentări și dezbateri care vor viza inovarea LEADER, dar nu numai, tehnologiile smart, scrierea SDL-urilor multifond-sustenabile și multe alte momente pregătite special pentru invitații noștri speciali și pentru participanți. ”Ne-am propus încă de la început să avem ateliere inovative, nestructurate, interactive, în care să primeze discursul liber, iar atmosfera să rămână una informală, prielnică dezbaterilor deschise”, se mai precizează în prezentarea evenimentului.

    Evenimentul Coop&Grow – ediția a 3-a are în centru dezvoltarea rurală sustenabilă, abordarea multi-fond, inovarea socială, tehnologiile smart și o viziune bazată pe cooperare. ”La acest nivel, cooperarea și dialogul constant înseamnă că suntem cu un pas înainte atunci când vorbim despre provocările perioadei de programare 2021-2027„, arată organizatorii, Asociația GAL Napoca Porolissum și Federația Națională PRO AGRO.

    ”Inovarea LEADER se bazează pe o viziune clară și precisă cu privire la viitorul comunităților rurale deservite de către GAL-uri, dar și față de ceea ce numim deja Strategii de Dezvoltare Locală multi-fond și sustenabile: o prioritate pe care noi, cei care cunoaștem cel mai bine zonele rurale românești și ne dorim să le aducem la următorul nivel, o vom menține și de acum înainte!”, mai arată cele două organizații.

    PROGRAM Coop&Grow: Strategii Multi-Fond & Tehnologii Smart
    19-21 octombrie la Târgu Mureș – Hotel Continental Forum

    Ziua 1. Joi, 19 octombrie

    Ziua 2. Vineri, 20 octombrie

    Ziua 3. Sâmbătă, 21 octombrie

    10:00 – 12:00 – Eveniment de multiplicare și diseminare


    Te-ar mai putea interesa

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till