• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Caravana Conferințelor Regionale Agricover de Toamnă 2023 este în plină desfășurare

  Adrian Radu -

  Agricover a dat startul Conferințelor Regionale de Toamnă, în care își propune să reunească peste 2.500 de fermieri performanți din toată țara. Fermierii din Oltenia au putut afla marți, 19 septembrie, la Craiova, care sunt ultimele noutăți Agricover, recomandările cu privire la soluțiile de finanțare, asigurări și tehnologiile digitale, precum și recomandarea inputurilor agricole pentru un randament crescut și optimizarea costului pe hectar.

  Recomandările sunt făcute atât de experții din cadrul Agricover, cât și de către partenerii invitați. Anul agricol 2023-2024 se anunță provocator, iar Agricover vine în întâmpinarea fermierilor parteneri cu un portofoliu de soluții bine construit pentru a răspunde nevoilor acestora.

  Recomandări Agricover pentru noul sezon agricol

  Cele mai relevante informații pentru creșterea eficienței în ferme sunt detaliate în cadrul Conferințelor Regionale Agricover de Toamnă. Acestea au fost încadrate în contextul actual, plin de provocări pentru agricultori, de la condițiile climatice dificile până la conflictul din Ucraina.

  Fermieri din zona Olteniei la Conferința Regională Agricover de la Craiova

  Producțiile și valorificarea acestora sunt sub semnul întrebării, iar temerile fermierilor cresc. “Sunt costuri ridicate de finanțare, stocuri din recolta anului precedent infiintata la prețuri foarte mari ale inputurilor, care au fost valorificate anul acesta, volatilitatea destul de mare la îngrășăminte și, în special, la uree, iar capabilitățile de transport sunt îngreunate”, a explicat Bogdan Dimcea, Director General Agricover Distribution, în prezentarea contextului în care fermierii își desfășoară activitatea anul acesta.

  Soluțiile Agricover

  Agricover propune o serie de soluții pentru ca fermierii să depășească aceste provocări. Programele de early sales sunt puse la dispozitia lor de către Agricover, cu rolul de a reduce costurile cu inputurile agricole necesare înființării culturilor. Două instrumente create pentru agricultori sunt programele Cash-discount și 1×1. Agricover vine către fermieri și cu solutii pentru finanțarea necesarului de motorină și îngrășăminte cu plata la recoltă.

  Informațiile pe care specialiștii Agricover le oferă în cadrul Conferințelor Regionale Agricover de Toamnă ajung la aproape 2.500 de fermieri. Aceștia află răspunsurile la întrebările lor legate de provocări, pentru a lua cele mai bune decizii pentru fermele și culturile lor. Iar noul an agricol se anunță cu la fel de multe obstacole. “Este un an provocator și, în condițiile acestea, fermierii au nevoie de informații pentru a se putea adapta. Inclusiv noi, ca și companie, ne adaptăm provocărilor și contextului din acest an. Suntem încrezători că lucrurile vor evolua și agricultura va merge mai departe”, a concluzionat Bogdan Dimcea, Director General Agricover Distribution.

  Accesați site-ul www.agricover.ro pentru a vedea care sunt toate variantele de finanțare și susținere pentru fermierii români.


  Te-ar mai putea interesa

  Familia căreia i-au murit oile de la un tratament și-a refăcut turma cu ajutorul animalelor donate! Plăți APIA 2024. Primele subvenții ANT care vor intra în conturi Anunț de la APIA pentru fermieri: Verificați-vă conturile, am plătit subvențiile! Preț arpagic 2024. Cât costă un kg de arpagic în diferite județe China a inventat o pastă cu care suprafețele de deșert devin terenuri arabile

  Ultimele știri

  Subvenția APIA care a scăzut la jumătate față de anul trecut Surse APIA: Plata subvențiilor ANT de fapt nu a început! Legumele lui Ciprian Radu au avut hrană destulă datorită Kinactiv Root, de la Chemark G4media: PNL va cere azi demisia lui Barbu sau repunerea lui Ionuț Lupu la șefia APIA Ministrul Barbu cere Consiliului Concurenței să verifice practica produselor marcă proprie