Orzoaica pentru bere. Lecție la Școala Fermierilor cu Octavian Petrescu și Cristina Strecopîtov
Adrian Radu -Cerealele păioase reprezintă subiecte complexe atât pentru fermierii cu experiență, cât și pentru cei aflați la început. Tocmai de aceea, Octavian Petrescu, director executiv Rodbun, vine cu lecții bazate pe practică în cadrul Școlii Fermierilor. Orzoaica este vedeta acestui episod, unul în care “profesorul” Petrescu dezvăluie ce soi trebuie să aleagă agricultorii pentru producții ridicate.
Orzoaica deține un rol important în portofoliul de semințe Fertillia, brand dezvoltat de Rodbun. Este o cultură de pe urma căreia se obține bere, astfel că fermierii români au unde să-și valorifice producțiile. Acesta este doar unul din avantajele acestei culturi, punctat în cadrul lecțiilor de la Școala Fermierilor, un proiect media construit de Rodbun și grupul Agrointeligența-BT Video.
Școala Fermierilor – Lecția de orzoaică pentru bere
Octavian Petrescu și Cristina Strecopîtov au vizitat un lan în care soiul de orzoaică Avus și-a arătat calitățile deosebite. Cel mai vândut soi din Europa a ajuns și în România și a confirmat toate așteptările. Pentru a ajunge la producții mari și apoi transformat în bere, acest soi trece prin mai multe etape, iar secretele lui Avus au fost dezvăluite la Școala Fermierilor.
Tehnologiile potrivite, precipitațiile mulțumitoare, tratamentele efectuate la timp și grija inginerilor agronomi pentru această cultură duc la rezultate spectaculoase. Pe lângă Avus, Rodbun mai are în portofoliu alte două soiuri de orzoaică de primăvară, și anume Earl și Escalena. Toate detaliile despre aceste soiuri se găsesc pe www.fertillia.ro.