• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ameropa Grains, Azomureș și Chimpex vor semna un Contract de Manangement al Disponibilităților

    Violina Gorcinschi -

    Ameropa Grains SA, Chimpex SA și Azomureș SA au decis, în urma Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor, desfășurate luna trecută, pe 12 septembrie, că vor semna un Contract de Management al Disponibilităților, pentru a optimiza utilizarea lichidităților din companii. Astfel, acestea vor putea să își acorde credite și împrumuturi reciproce. Titularul contului principal, în rolul de companie lider, va fi Ameropa Grains SA.

    Trei mari societăți cu activități în domeniul agricol, Ameropa Grains SA, Chimpex SA și Azomureș SA, în acționariatul cărora sunt companii din grupul Ameropa, vor semna un Contract de Management al Disponibilităților, pentru o mai bună utilizare a lichidităților companiilor din grup. Titularul contului principal, în calitate de companie lider și companie participantă, va fi Ameropa Grains SA, iar celelalte două, Chimpex și Azomureș sunt doar companii participante, deținând conturi participante. Prin intermediul acestui act, cele trei societăți vor putea să își acorde credite și împrumuturi reciproce, a raportat Ziua de Constanța.

    un teren cu silozuri
    Trei mari firme din România au semnat un contract pentru optimizarea lichidităților (foto: thediplomat.ro)

    Contract de Management al Disponibilităților semnat de trei companii din grupul Ameropa

    Decizia privind semnarea contractului de management al disponibilităților a fost luată la Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor (AGEA) Ameropa Grains SA, desfășurată pe 12 septembrie 2023, făcută publică, împreună cu celelalte hotărâri AGEA, în Monitorul Oficial al României Nr. 4441 din 5 octombrie 2023.

    La AGEA Ameropa Grains SA din data respectivă, au luat parte acționarul majoritar al societății, compania Ameropa DG Holding AG din Elveția, precum și acționarul minoritar, Andrew Henry Zivy.

    În urma deciziilor luate de acționari, cele trei companii vor putea să își utilizeze mai eficient lichiditățile datorită Contractului de Management al Disponibilităților.

    Persoanele însărcinate cu gestionarea actelor și îndeplinirea formalităților necesare în relație cu instituțiile bancare sunt Cristian Moldovan, Andrei Cosmin Florescu și Estera Duru.

    Ameropa Grains SA, înființată în 1996, cu sediul social în Constanța, în Dana 54 a Portului Constanța, se ocupă cu comerțul cu ridicata al cerealelor, semințelor, furajelor și tutunului neprelucrat. Anul trecut, societatea a declarat 384 de angajați, profit de mai mult de 105,63 de milioane de lei o cifră de afaceri care a depășit 8,57 de miliarde de lei.

    Chimpex SA, deschisă în 1991, are sediul social în Portul Constanța, Dana 54, ocupându-se de manipulări. Firma are mai multe puncte de lucru în Portul Constanța. Acționarii Chimpex SA sunt Ameropa DG Holding AG din Elveția și cetățeanul elvețian Andrew Henry Zivy. În 2022, Chimpex SA a avut 292 de angajați, profit peste 58,46 de milioane de lei și o cifră de afaceri de peste 206,21 de milioane de lei.

    Azomureș SA, înființată în 1991, are sediul social în Târgu Mureș și se ocupă de fabricarea îngrășămintelor și produselor azotoase. Acționarul majoritar al Azomureș SA este reprezentat de Tipa Holding AG din Elveția, partenerul său în firmă fiind Ameropa Holding AG Elveția. În 2022, Azomureș SA a înregistrat 960 de angajați, profit peste 29,85 de milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 2,17 miliarde de lei.


    Te-ar mai putea interesa

    Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii

    Ultimele știri

    Ioan Moraru, Mecanica Ceahlău: Utilajele produse la Piatra Neamț sunt cu 35% mai ieftine decât cele din import Flori care se plantează lângă bulbii de primăvară Hurlupi la prun: cauze ale bolii, combatere