• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Tehnologia câștigătoare pentru grâul de la SCDA Brăila a venit de la Agricover

  Adrian Radu -

  Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Brăila (SCDA Brăila) are o istorie bogată, care a început în 1954. Sectorul de cercetare din cadrul acestei instituții administrează aproximativ 500 de hectare. Dintre acestea, 56 se află la Chișcani, acolo unde Agricover a contribuit cu planul de tratamente la cultura de grâu. În ciuda condițiilor climatice grele din zonă, lanurile s-au dezvoltat excelent.

  Nicolae Popescu, inginerul-șef din cadrul SCDA Brăila, este cel care a decis să folosească produsele de la Agricover. A luat în calcul primăvara rece din acest an și cumulul de precipitații deficitar din zona Brăila. Astfel, tehnologia a fost aleasă cu grijă. “Combinația câștigătoare mi s-a părut cea de la Agricover. În tratamentul 1, am aplicat contra ciupercilor din clasa fusarium, pulcinia și blumeria, un tratament pe bază de protioconazol, în substanță comercială, doză minimală, Protendo, iar ca și foliar, am aplicat Amino Start, pentru a reduce stresul, un foliar foarte bun pe bază de aminoacizi liberi 10%, microelemente și fosfor”, a explicat Popescu.

  Pentru ca provocările anului să fie și mai mari, tratamentul 2, aplicat în perioada înfloritului, s-a suprapus cu câteva zile foarte reci. Recomandarea Agricover a fost pachetul Kardax, construit pentru o suprafață de 15 ha și format din două fungicide: Azoxipro, pe bază de azoxistrobină, și Protendo, cu substanța activă protioconazol.

  Caracteristici fungicid Protendo

  – Fungicid cu activitate preventivă și curativă robustă
  – Are efect în combaterea bolilor foliare și ale spicului
  – Este un partener perfect de amestec cu alte fungicide
  – Are distribuție translaminară și acropetală de lungă durată

  Tot la tratamentul 2 a fost utilizat și insecticidul Poleci, pentru a proteja grâul împotriva insectelor din familia tripșilor, afidelor și origaster. “Ca și foliar, în tratamentul 3, am aplicat Ferticover Optil, în doză de 5 kg / ha, un îngrășământ foliar foarte bun, un 19-19-19 și pe bază de microelemente”, a completat Nicolae Popescu.

  Produsele Agricover și-au arătat eficacitatea și în lanurile îngrijite de inginerii de la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Brăila. Colaborarea a început de doar 2 ani, însă calitatea produselor l-a convins repede pe Nicolae Popescu. “Ei ne oferă produse de top la prețuri mai mult decât accesibile. Îndemn cât mai mulți fermieri să înceapă sau să continue colaborarea cu Agricover, pentru că, în opinia mea, nu au nimic de pierdut, ci doar de câștigat. Scopul nostru principal este o producție cât mai mare, o producție calitativă și acest lucru nu poate fi făcut doar de fermieri, fără o firmă de inputuri. Pentru agricultură de top avem nevoie de produse și tratamente de top, avem nevoie de specialiști de top și acestea sunt găsite la Agricover”, a concluzionat inginerul-șef de la SCDA Brăila.

  Toate informațiile despre tratamentele din cultura de grâu din portofoliul Agricover se găsesc pe www.magazin.agricover.ro.


  Te-ar mai putea interesa

  Anunț de la APIA pentru fermieri: Verificați-vă conturile, am plătit subvențiile! Bobocii de orhidee se ofilesc și cad – cauze, remedii A ajuns primul transport cu oi donate pentru oierul căruia i-au murit animalele de la un tratament Plăți APIA 2024. Primele subvenții ANT care vor intra în conturi Oierii sar în ajutorul familiei care și-a pierdut oile în urma unui tratament făcut în fermă

  Ultimele știri

  Avansul la programele Tomata și Usturoiul – aprobate de Comisia Europeană Anunț făcut astăzi de APIA pentru crescătorii de bovine Subvenția APIA care a scăzut la jumătate față de anul trecut Surse APIA: Plata subvențiilor ANT de fapt nu a început! Legumele lui Ciprian Radu au avut hrană destulă datorită Kinactiv Root, de la Chemark