• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Porc Crăciun 2023. Document obligatoriu pentru vânzarea porcilor crescuți în gospodărie

  Roxana Dobre -

  Condiții pentru valorificarea porcului de Crăciun din gospodăriile populației și curțile țărănești. Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a venit cu o serie de precizări privind modul în care micii crescători vor putea vinde porcii în perioada sărbătorilor de Crăciun dar și după aceea.

  Așa cum Agrointeligența-AGROINTEL.RO a anunțat deja, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a convocat luni conducerea ANSVSA şi pe cei responsabili din domeniul zootehniei pentru a clarifica normele de aplicare la Legea porcului, care se afla în dezbatere publică pe site-ul instituției.

  Citiți și: Victorie Agrointeligența! Ministrul Barbu a dat ordin ca micii crescători să își poată vinde porcii!

  Florin Barbu a anunțat de ce vor avea nevoie țăranii ca să își vândă porcii

  Florin Barbu, MADR: Am decis ca porcii crescuți în gospodării să poată fi valorificați de către persoanele fizice

  Ministrul Agriculturii a confirmat informația publicată de Agrointeligența-AGROINTEL.RO că în această dimineață a convocat conducerea ANSVSA, pentru a cere modificare ordinului prin care se interzicea vânzarea porcilor din gospodării.

  ”L-am convocat pe domnul președinte ANSVSA, structura din subordinea Ministerului Agriculturii și am luat decizia ca în perioada Sărbătorilor de iarnă atât porcii crescuți în gospodăria țărănească cât și în gospodăriile populației să poată fi mișcați, practic să poată fi valorificați de către persoanele fizice”, a spus șeful de la MADR.

  Citiți și: ANSVSA – anunț de ultimă oră despre creșterea și vânzarea porcilor din gospodăria țărănească!

  Vânzarea se va face cu adeverință de la medicul veterinar

  Florin Barbu a explicat cum vor putea vinde micii crescătorii porci din gospodării. ”Prin legea pe care am adoptat-o în calitate de președinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților au fost anumite norme de biosecuritate și pentru persoanele fizice. Sigur, orice mișcare/valorificare de porc de la persoanele fizice se va face sub îndrumarea medicului veterinar, sub eliberarea unei adeverințe. Mai mult de atât, partea de sănătate publică a animalelor este realizată de către medicii concesionari, este gratuit acest serviciu, inclusiv medicamentația și prestările de servicii sunt gratuite în România pentru persoanele fizice”, a mai spus ministrul.

  Decizia de modificare a ordinului ANSVSA, luată cu premierul Marcel Ciolacu 

  Ministrul Agriculturii a mai completat că decizia privind modificarea ordinului emis de ANSVSA a fost luată cu premierul Marcel Ciolacu. ”A fost dat un Ordin 130/2023 de către ANSVSA, ne-am dorit foarte mult, atât eu ca ministru cât și premierul Marcel Ciolacu să luăm această decizie. În dimineața aceasta am convocat toată conducerea, va fi modificat acest ordin și repet: persoanele fizice pot valorifica porcii în perioada sărbătorilor de Crăciun. Iar ordinul rămâne desigur în vigoare și în perioada următoare”, a mai spus ministrul.

  Reamintim că potrivit normelor de aplicare la Legea 122/2023 privind exploataţiile de creştere a porcinelor şi combaterea pestei porcine în România, cunoscută ca Legea Porcului, gospodarii ar fi putut  să îşi crească porcii în gospodăria proprie pentru îngrăşare şi sacrificare pentru consum familial, însă nu ar mai fi putut să-i şi comercializeze.


  Te-ar mai putea interesa

  Cuantum APIA pentru ANTZ ovine/caprine: 4,82 euro pe cap de animal Controale în toate fermele de animale! Crescătorii sunt obligații să ceară reautorizarea la DSVSA După articolul Agrointeligența, ANSVSA a decis că autorizațiile obținute de fermieri rămân valabile Ce impozit plătește la stat un oier cu 100 de oi pe persoană fizică Găinile nu mai fac ouă – cauze. Ce remedii există

  Ultimele știri

  Avansul la programele Tomata și Usturoiul – aprobate de Comisia Europeană Anunț făcut astăzi de APIA pentru crescătorii de bovine Subvenția APIA care a scăzut la jumătate față de anul trecut Surse APIA: Plata subvențiilor ANT de fapt nu a început! Legumele lui Ciprian Radu au avut hrană destulă datorită Kinactiv Root, de la Chemark