• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Târgul ”Produse din Balcani”. Participare gratuită pentru producătorii care vor stand/căsuță la eveniment!

    Roxana Dobre -

    Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară – USAMV București, va găzdui în perioada 22 – 26 noiembrie un eveniment care marchează dezvoltarea rurală în Balcani. Pe durata celor 5 zile, manifestația include Târgul „Produse din Balcani” cu peste 80 de producători, expoziții de artă și cultură tradițională, precum și conferințe despre dezvoltare și cercetare în mediul rural și despre Strategiile de Dezvoltare Locală în Balcani. Producătorii români se mai pot înscrie încă pentru a beneficia de participare gratuită, ca expozant, în cadrul evenimentului.

    Marius Micu, Vicepreședinte al Federației Naționale PRO AGRO, invită fermierii la un eveniment de excepție care se va defășura la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, între 22-26 noiembrie pentru a sărbători succesul Programului LEADER și dezvoltarea rurală românească în Balcani.

    Citiți și: Fermierii români, susținuți de Copa Cogeca prin apelul AAC. Temele ”atacate” la Bruxelles!

    Evenimentul care se derulează pe durata a cinci zile include Târgul „Produse din Balcani” cu peste 80 de producători, expoziții de artă și cultură tradițională, precum și conferințe despre dezvoltare și cercetare în mediul rural și despre Strategiile de Dezvoltare Locală în Balcani.

    Împreună cu Grupurile de Acțiune Locală, organizatorii vor pune accentul pe păstrarea și dezvoltarea identității culturale a satului românesc prin momente artistice: un vernisaj de fotografie, spectacole folclorice, o expoziție de costume populare și o prezentare de măști tradiționale.

    Simultan vor fi organizate și două conferințe: a doua ediție a conferinței ProRural: Progres prin inovare și conferința Strategii de Dezvoltare Locală în cadrul Planului Strategic 2023-2027 organizată de Reteaua Națională de Dezvoltare Rurală – RNDR – RNDR din cadrul Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – MADR.

    Marius Micu, PRO AGRO: La eveniment vor fi prezenți consultanți în accesarea fondurilor europene

    Marius Micu, vicepreședintele Federației Naționale PRO AGRO a declarat pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO, că participanții la eveniment vor putea găsi produse tradiționale pentru toate gusturile dar se pot pune la punct, direct de la autorități, cu cele mai noi informații din domeniul agricol.

    ”Evenimentul se derulează în campusul Herăstrău al USAMV în perioada 22-26 noiembrie. Îi așteptăm pe fermieri în număr cât mai mare iar la eveniment se pot întâlni cu oficialități din partea ministerelor agriculturii din Balcani, ai rețelelor de dezvoltare rurală aferente lor, dar și cu manageri și experți ai celor mai performante Grupuri de Acțiune Locală din Balcani, cercetători, consultanți, membrii ai cooperativelor agricole și mulți alții. În plus, vizitatorii își pot umple desaga cu produse tradiționale, mințile cu idei inovative legate de dezvoltarea rurală și sufletele cu momente artistice de neuitat”, a spus Marius Micu.

    Participare gratuită pentru producători. Cum se fac înscrierile

    Participarea vizitatorilor la Târgul ”Produse din Balcani”, dar și la toate conferințele care se vor derula este gratuită, nu există taxă de intrare.

    În ceea ce privește producătorii expozanți aceștia beneficiază de asemenea de gratuitate. ”Pentru producători nu există taxă de participare, costuri cu standul. Au standul pus la dispoziție sub forma unei căsuțe, iar totul este în mod gratuit”, a spus Marius Micu.

    Mai mult, organizatorii au negociat o ofertă de cazare la căminul USAMV, special pentru expozanții la târg. Înscrierea la eveniment și vizualizarea ofertelor de cazare se pot consulta aici:
    https://forms.gle/TPMDKhhuJxwrtHmc7

    Deschiderea oficială a târgului va avea loc miercuri, 22 noiembrie, la ora 15:00, în prezența oficialităților din Balcani partenere, iar in restul zilelor va putea fi vizitat între orele 10:00 – 21:00.

    Organizatorii eveimentului sunt: USAMV București, Federația Pro Agro și Asociația GAL Lider Bistrița-Năsăud.

    Parteneri: GAL Lunca Joasă a Siretului – Gal Ljs, Asociatia GAL Napoca Porolissum, USAMV, COPA-COGECA, Alianța pentru Agricultură și Cooperare – AAC, Federația Națională PRO AGRO, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România – LAPAR, Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal – UNCSV și  Asociația Forța Fermierilor.


    Te-ar mai putea interesa

    Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Răsadurile de ardei se îngălbenesc. Cauze, remedii Plata ANT bovine. Primele județe unde fermierii au anunțat că au banii în cont

    Ultimele știri

    Lege în Parlament: Pensii dublate pentru lucrătorii din agricultură Un fermier este acuzat că s-a „jucat cu genetica” și a creat oi uriașe pentru vânătoare Porumb distrus de Tanymecus. Nina Gheorghiță, LAPAR: România trebuie să obțină autorizarea tratamentelor sămânță pe 10 ani