• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Provocările climei în agricultură. Aon România organizează un eveniment dedicat asigurărilor agricole în contextul schimbărilor climatice

    Violina Gorcinschi -

    Aon România organizează, în această săptămână, joi – 16 noiembrie, evenimentul dedicat fermierilor „Provocările climei în agricultură”, la InterContinental Athénée Palace Bucharest. În cadrul întâlnirii, vor fi prezenți experți care vor prezenta riscurile din agricultură, parteneriatele dintre asigurători și fermieri și ce soluții pot fi puse la dispoziția producătorilor agricoli în contextul problemelor de astăzi.

    Aon România, unul dintre liderii globali în brokerajul de asigurări, organizează joi, pe data de 16 noiembrie, evenimentul „Provocările climei în agricultură”, la InterContinental Athénée Palace Bucharest. Evenimentul va reuni experți din domeniul agricol și al asigurărilor, pentru a dezbate riscurile din industrie, parteneriatele dintre asigurători și fermieri, creșterea apetitului fermierilor pentru acoperirea riscurilor și soluțiile inovatoare menite să sprijine comunitatea de fermieri.

    ”Anul 2022 a adus provocări majore tuturor companiilor din industria agricolă, nu doar în România, ci la nivel global. Cu o pierdere mondială de peste 313 miliarde de dolari cauzată de evenimentele climatice extreme, dintre care doar 132 de miliarde de dolari au fost despăgubiți, devine tot mai evidentă necesitatea identificării unor soluții inovatoare pentru consolidarea sectorului agricol. Astfel, principalii jucători din industria asigurărilor susțin că expansiunea pieței depinde în mare măsură de sporirea numărului de fermieri asigurați, precum și de diversificarea riscurilor pentru a oferi o gamă variată de produse cu o acoperire complexă”, se arată într-un comunicat de presă despre evenimentul Aon România.

    Eugen Anicescu, CEO Aon Romania
    Eugen Anicescu, CEO Aon România

    Aon România, soluții pentru fermieri în contextul problemelor climatice

    În acest context, rolul crucial al autorităților devine evident, deoarece, prin intermediul subvențiilor acordate, acestea au responsabilitatea de a asigura un nivel înalt de siguranță pentru fermieri și de a contribui la obținerea unor producții care să aducă beneficii semnificative pentru întreaga națiune.

    „În ultimii ani, vulnerabilitatea fermierilor în fața riscurilor a cunoscut o creștere semnificativă, determinată de dezastrele naturale declanșate de schimbările climatice, ce au avut un impact devastator asupra producției agricole. Aceste evenimente, laolaltă cu previziunile climatice negative, au generat un mai mare interes pentru asigurări și au contribuit la conștientizarea problemelor cu care se confruntă industria agricolă. De asemenea, au deschis calea pentru un dialog constructiv între autorități, fermieri și asigurători, orientat spre identificarea soluțiilor optime și a unor noi oportunități și perspective de colaborare”, a precizat Eugen Anicescu, CEO Aon România.

    porumb
    Evenimentul Aon România – sesiuni interactive pentru agricultori

    Evenimentul „Provocările climei în agricultură” va oferi două sesiuni interactive cu experți care vor explora o varietate de teme cruciale pentru sectorul agricol. În cadrul primului panel, „Provocările prezentului prin vocea fermierilor”, se vor discuta subiecte precum impactul climei asupra performanței agricultorilor, abilitatea fermierilor de a înțelege și gestiona riscurile, soluțiile inovatoare pentru fermieri și rolul asociațiilor și partenerilor în sprijinirea acestora. Sesiunea va pune accentul pe dialogul constructiv cu reprezentanți de seamă din cadrul asociațiilor agricole.

    Cerasela Tudor, expert în cadrul AON Romania
    Cerasela Tudor, expert în cadrul liniei de business „Agriculture” Aon România

    „Provocările climei în agricultură” – asigurări pentru acoperirea riscurilor prezentate de schimbările climatice

    Cel de-al doilea panel, „Piața asigurărilor în sprijinul fermierilor-soluțiile oferite de stakeholderii industriei agribusiness”, va expune soluțiile potențiale în sprijinul fermierilor, creșterea apetitului fermierilor pentru acoperirea riscurilor, intersectarea așteptărilor fermierilor cu ale asigurătorilor, riscul de secetă – asigurările clasice și soluțiile inovatoare (parametrice), precum și parteneriatele între industria asigurărilor și fermieri.

    „În contextul evenimentelor ultimilor ani și ale schimbărilor climatice, solicitarea de asigurări agricole a crescut constant. Evoluția ascendentă a cererii impune necesitatea unor consultații specializate pentru a personaliza și adapta fiecare soluție la nevoile individuale ale fermierilor. Avem cu toții o responsabilitate în ceea ce privește educarea, comunicarea și înțelegerea fermierilor cu privire la produsele disponibile pe această piață”, a subliniat Cerasela Tudor, expert senior în cadrul liniei de business „Agriculture” Aon România.

    un camp de floarea-soarelui
    Problemele din agricultură, discutate de reprezentanții mai multor companii și instituții la eveniment

    Printre speakeri invitați la evenimentul organizat de Aon Romania se numără reprezentanți ai industriei agribusiness și ai organizațiilor de profil, precum Agxecutive, Bayer Crop Science, Agra Asigurări, Axa Climate și Munich Re.

    De asemenea, la dialog vor participa și reprezentanți din instituții precum Forumul Asociației Producătorilor de Porumb din România (APPR), Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Uniunea Națională de Ramură a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNSCV) și Asociația Forța Fermierilor (AFF).

    Aon, o companie globală de consultanță

    Aon este o companie globală de consultanță specializată în managementul riscului, pensii și sănătate. Cu expertiza sa bazată pe date și livrată de experți, Aon ajută clienții să reducă volatilitatea și să maximizeze performanțele într-o economie globală dinamică. Aon România, parte a grupului Aon plc., este unul dintre liderii pieței de brokeraj de asigurări și consultanță în managementul riscului, oferind servicii calitative și inovatoare pentru companii industriale și comerciale, autorități publice, grupuri de interes, ONG-uri și indivizi.


    Te-ar mai putea interesa

    Praful saharian, o problemă nouă în ferme. Cum sunt afectate culturile agricole MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA

    Ultimele știri

    Prețul ouălor de Paști la poarta fermelor. Ilie Van, UCPR: ”Acum apare pe piaţă şi oferta de la curtea ţărănească” Ploi și vijelii de sărbători. Vremea în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște Lege în Parlament: Pensii dublate pentru lucrătorii din agricultură