• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Agreena a atins pragul de 2 milioane de hectare înscrise în platforma sa pentru agricultura carbonului

    Angelica Lefter -

    Compania de agrotehnologie, Agreena, și-a confirmat poziția de lider în Europa. Potrivit unui anunț recent, platforma sa de sechestrare a carbonului în sol a înregistrat 2 milioane de hectare înscrise în 17 țări europene.

    Compania Agreena a lansat AgreenaCarbon pentru a-i susține financiar pe fermierii ce fac tranziția către agricultura regenerativă, oferindu-le astfel acestora posibilitatea de a juca un rol activ în a lua măsuri în ceea ce privește criza climatică, prin eliminarea carbonului din atmosferă și stocarea lui în sol.

    Agreena înregistrează 2 milioane de hectare de teren agricol european înscrise în platforma inovatoare pentru agricultura carbonului

    Dimensiunea celor 2 milioane de hectare de teren agricol ce a făcut tranziția către agricultura regenerativă, prin contribuția companiei Agreena, este echivalentă suprafeței Sloveniei sau a 2.8 milioane de terenuri de fotbal din Europa.

    Peste 1.000 de fermieri sunt înscriși acum în platforma AgreenaCarbon, arătând potențialul tehnologiei în a susține o schimbare radicală în practicile agronomice și eforturile fermierilor în lupta împotriva schimbărilor climatice.

    ”Sechestrarea carbonului din agricultură este una dintre soluțiile prioritare în amplificarea acțiunilor împotriva schimbărilor climatice conform IPCC, dar poate implica și costuri foarte mari de suportat inițial de către fermieri. Agreena utilizează știință și tehnologie de vârf pentru a converti demersurile agricole benefice pentru mediu și climă în credite de calitate înaltă pentru eliminarea carbonului, aducând fermierilor un venit adițional consistent”, a declarat Julie Koch Fahler, co-fondator și COO al Agreena.

    AgreenaCarbon: o platofrmă cu este 1.000 de fermieri din 17 țări

    Impactul escaladabil al companiei este susținut de capacitatea sa de a inova din punct de vedere tehnologic. În 2022, Agreena a achiziționat tehnologie MRV de ultimă generație în măsurarea, raportarea și verificarea practicilor agronomice, folosind teledetecția și inteligența artificială pentru a-și îmbunătăți capabilitățile și mai mult. Îmbinând prelevarea probelor de sol și datele exacte reale din teren cu învățarea automată avansată și tehnici de vizionare computerizată, compania își construiește la nivel macro propria inteligență legată de carbon.

    ”Mai precise, mai rapide și mai transparente decât auditurile manuale, soluțiile MRV asigură creșterea eficientă a programelor pentru agricultura carbonului”, a declarat Fahler, adăugând că Agreena are o poziție unică de a monitoriza și urmări continuu ce se întâmplă în teren, pentru a spori încrederea și credibilitatea celor ce achiziționează creditele de carbon.

    Capacitatea Agreena de a amplifica eliminarea carbonului a fost completată de tehnologie de top în teledetecție dublată de machine learning

    Pentru a garanta integritatea, verificarea datelor și inspecțiile terenurilor sunt conduse de un Corp de Validare și Verificare independent înainte de a se emite creditele spre vânzare în piața voluntară de carbon. Această terță parte atestă că reducerea emisiilor de carbon și eliminarea acestora chiar au avut loc, confirmând calitatea creditelor de carbon și a rolului acestora ca soluție viabilă în călătoria către net zero.

    AgreenaCarbon – cea mai importantă platformă regională de sechestrare a carbonului în sol

    Agreena activează potențialul neutralizării carbonului în sol și a capitalului natural pentru a finanța tranziția către o agricultură regenerativă. AgreenaCarbon, în continuă creștere, colaborează îndeaproape cu fermierii parteneri din 17 țări din Europa și reprezintă cea mai importantă platformă regională de sechestrare a carbonului în sol. Împreună cu tehnologiile de top pentru monitorizare prin satelit disponibile pe piață, soluțiile Agreena pot sprijini fermierii, companiile și guvernele în călătoria lor către un viitor zero emisii nete.


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români