• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Eveniment AIPROM. Boualem Saidi, Președinte: ”Avem în față o provocare fundamentală, să producem mai mult, folosind mai puține resurse”

  Roxana Dobre -

  Asociația Industriei de Protecția Plantelor din România (AIPROM) a organizat miercuri, 15 noiembrie, evenimentul „Semințe pentru viitor”: Sustenabilitate și eficiență în cultura porumbului. Fermierul Vasile Balcan, fondator MARSAT și Membru al Senatului Asociației Forța Fermierilor a fost speaker în cadrul conferinței.

  Evenimentul AIPROM a avut loc la București și a reunit profesioniști din domeniul protecției plantelor, reprezentanți ai mediului academic, experți în afaceri europene, fermieri, reprezentanții autorităților și ai asociațiilor de fermieri.

  Asociația Industriei de Protecția Plantelor din România (AIPROM) a organizat evenimentul „Semințe pentru viitor”: Sustenabilitate și eficiență în cultura porumbului

  Boualem Saidi, Președinte AIPROM: Avem în față o provocare fundamentală, să producem mai mult, folosind mai puține resurse

  Boualem Saidi, Președintele AIPROM, a adresat un cuvânt de bun venit participanților.

  „Vă mulțumesc pentru că ați ales să fiți astăzi alături de noi, pentru că ne-am propus să punem semințele viitorului, într-o manieră sustenabilă și eficientă. Misiunea fermierilor va fi să mențină un nivel ridicat de performanță și să abordeze totul într-o manieră sustenabilă. Am ales să vorbim despre sustenabilitate și eficiență în cultura porumbului. Ne propunem să discutăm și despre agenda politică europeană, dar și despre metodele tehnice de protecție a plantelor pe care le folosim astăzi și acelea pe care le vom dezvolta în viitor, așa cum sunt noile tehnice genomice. În acest sens avem în față o provocare fundamentală, să producem mai mult, folosind mai puține resurse”, a declarat Boualem Saidi, Președinte AIPROM.

  Boualem Saidi, Președinte AIPROM

  AIPROM trece printr-un proces de rebranding

  Președintele AIPROM a vorbit și despre proiectele actuale și viitoare ale asociației.

  „În prezent suntem în procesul de rebranding pentru AIPROM. Suntem afiliați ai asociației europene CropLife Europe și foarte curând o să vedeți brand-ul AIPROM devenind CropLife România. În acest fel putem să continuăm ceea ce face deja la AIPROM adăugând forța pe care o aduce brand-ul CropLife Europe.(…) Un alt proiect important este reprezentat de extinderea activității AIPROM (CropLife România) în Republica Moldova. Suntem convinși că agricultură este importantă și în această zonă, mulți dintre membrii noștri desfășoară activități acolo și ne dorim să implementăm în Republica Moldova cele mai de succes proiecte ale asociației din România. Vrem să începem cu înființarea asociației și să implementăm proiectul SCAPA – de recuperare a ambalajelor de pesticide, dar și alte proiecte de stewardship”, a subliniat Președintele AIPROM.

  În prima parte a evenimentului, Doru P. Frantescu, CEO & founder of EUmatrix.eu, expert în afaceri europene, a prezentat perspectivele politice ale Uniunii Europene în domeniul agricol.

  Iulian Gabur, conferențiar universitar doctor la catedra de Genetică din cadrul Facultății de Agricultură „Ion Ionescu de la Brad”, Iași, a adus în discuție soluții inovatoare pentru agricultura sustenabilă, cu accent asupra noilor tehnici genomice.

  În partea a-II-a a evenimentului Boualem Saidi, Președinte AIPROM, a oferit o perspectivă detaliată asupra evoluției și direcțiilor viitoare privind protecția culturii de porumb.

  Partea a-III-a a evenimentului a fost dedicată practicilor sustenabile în cultura porumbului. Experți și fermieri au discutat despre practicile inovatoare și soluțiile integrate. Din panel de discuții au făcut parte: Vasile Balcan – Director General Marsat SA Roman și Membru al Senatului Asociației Forța Fermierilor, Alexandru Baciu – fermier județul Călărași, Ferma Baciu, Liviu Titianu – Președinte Asociația Producătorilor, Procesatorilor, Comercianților de Semințe și Material Săditor (APPCSMS) “Danubiu“ Brăila, Cristina Cionga – Director Executiv Adjunct, Forumul APPR, Alina Mihai – Director Executiv AISR și Boualem Saidi – Președinte AIPROM.

  La finalul evenimentului au luat cuvântul Vasile Iosif și Jean Ionescu, Vicepreședinți ai AIPROM, pentru a sublinia eforturile industriei de a asigura suficiente produse de protecție a plantelor pentru nevoile fermierilor.

  Boualem Saidi, Președinte AIPROM, a încheiat oficial evenimentul, evidențiind concluziile cheie și direcțiile viitoare ale sectorului agricol.


  Te-ar mai putea interesa

  Fermierii care vor intra primii la plata finală pentru subvențiile APIA Lucian Georgescu: Oameni buni, nu mai vindeți pâmântul agricol pe sume ridicole! Amendă uriașă încasată de un fermier de la Garda de Mediu pentru că avea prea mulți porci

  Ultimele știri

  Fermierii continuă meciurile de la Campionatul Național de Fotbal Fertillia Tăierea rădăcinilor la pomi. Când și cum se realizează Fermieri: Plățile de la avansul APIA au fost mai mici în acest an. Care este motivul!