• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Alerte meteo de ninsori și viscol – județele unde ninge puternic. Situația drumurilor la prima oră

    Oana Timar -

    Duminică cu zăpadă – meteorologii au actualizat avertizările de precipitații abundente de iarnă și viscol. La prima oră a dimineții, pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzilor A2 București-Constanța și A4 Ovidiu-Agigea, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ninsoare viscolită, fiind depusă zăpadă pe carosabil. Se acționează cu material antiderapant.

    Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis și actualizat un cod galben și două coduri portocalii, toate vizând fenomene de iarnă.

    Cod Galben în vigoare duminică, 26 noiembrie
    Interval de valabilitate: 25 noiembrie, ora 10:00 – 26 noiembrie, ora 18:00
    Fenomene vizate: intensificări ale vântului, viscol, precipitații însemnate cantitativ,

    În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova precum și în sudul și estul Transilvaniei vor fi precipitații, sub formă de ninsoare la munte, iar în restul zonelor va ploua, apoi treptat, începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 noiembrie) vor predomina ninsorile. Cantitățile de apă vor fi de 25…35 l/mp.

    Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 60…75 km/h, vor fi intervale cu viscol și vizibilitate scăzută.

    Cod Portocaliu în vigoare duminică, 26 noiembrie
    Interval de valabilitate: 25 noiembrie, ora 10:00 – 26 noiembrie, ora 18:00
    Fenomene vizate: precipitații abundente
    Zone afectate: județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Tulcea și Constanța

    În județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Tulcea și Constanța vor fi precipitații abundente, se vor acumula 50…60 l/mp și izolat 70 l/mp.

    Cod Portocaliu în vigoare duminică, 26 noiembrie
    Interval de valabilitate: 26 noiembrie, ora 02:00 – 26 noiembrie, ora 16:00
    Fenomene vizate: viscol
    Zone afectate: județele Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Tulcea, Constanța, Vrancea, Galați, Vaslui și Bacău, precum și Carpații Meridionali și de Curbură

    În intervalul menționat în județele Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Tulcea, Constanța, Vrancea, Galați, Vaslui și Bacău va ninge și va fi viscol. Vântul va avea intensificări susținute cu rafale în general de 85…90 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

    În Carpații Meridionali și de Curbură vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 90…110 km/h, va ninge și va fi viscol iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

    În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

    Se circulă în condiții de iarnă în mai multe județe

    La prima oră a dimineții, pe mai multe drumuri importante din țară se circulă în condiții de iarnă. Cu puțin înainte de ora 6 dimineața, Centrul Infortrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române ia informat că pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzilor A2 București-Constanța și A4 Ovidiu-Agigea, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ninsoare viscolită, fiind depusă zăpadă pe carosabil. Se acționează cu material antiderapant.

    ”Pentru reducerea riscului rutier, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale și să folosească luminile de ceață dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen.

    Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă”, au mai precizat reprezentanții Indotrafic.


    Te-ar mai putea interesa

    Plata ANT bovine. Primele județe unde fermierii au anunțat că au banii în cont Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață

    Ultimele știri

    Ploi și vijelii de sărbători. Vremea în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște Lege în Parlament: Pensii dublate pentru lucrătorii din agricultură Un fermier este acuzat că s-a „jucat cu genetica” și a creat oi uriașe pentru vânătoare