• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Alerte meteo de ninsori și viscol – județele unde ninge puternic. Situația drumurilor la prima oră

  Oana Timar -

  Duminică cu zăpadă – meteorologii au actualizat avertizările de precipitații abundente de iarnă și viscol. La prima oră a dimineții, pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzilor A2 București-Constanța și A4 Ovidiu-Agigea, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ninsoare viscolită, fiind depusă zăpadă pe carosabil. Se acționează cu material antiderapant.

  Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis și actualizat un cod galben și două coduri portocalii, toate vizând fenomene de iarnă.

  Cod Galben în vigoare duminică, 26 noiembrie
  Interval de valabilitate: 25 noiembrie, ora 10:00 – 26 noiembrie, ora 18:00
  Fenomene vizate: intensificări ale vântului, viscol, precipitații însemnate cantitativ,

  În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova precum și în sudul și estul Transilvaniei vor fi precipitații, sub formă de ninsoare la munte, iar în restul zonelor va ploua, apoi treptat, începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 noiembrie) vor predomina ninsorile. Cantitățile de apă vor fi de 25…35 l/mp.

  Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 60…75 km/h, vor fi intervale cu viscol și vizibilitate scăzută.

  Cod Portocaliu în vigoare duminică, 26 noiembrie
  Interval de valabilitate: 25 noiembrie, ora 10:00 – 26 noiembrie, ora 18:00
  Fenomene vizate: precipitații abundente
  Zone afectate: județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Tulcea și Constanța

  În județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Tulcea și Constanța vor fi precipitații abundente, se vor acumula 50…60 l/mp și izolat 70 l/mp.

  Cod Portocaliu în vigoare duminică, 26 noiembrie
  Interval de valabilitate: 26 noiembrie, ora 02:00 – 26 noiembrie, ora 16:00
  Fenomene vizate: viscol
  Zone afectate: județele Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Tulcea, Constanța, Vrancea, Galați, Vaslui și Bacău, precum și Carpații Meridionali și de Curbură

  În intervalul menționat în județele Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Tulcea, Constanța, Vrancea, Galați, Vaslui și Bacău va ninge și va fi viscol. Vântul va avea intensificări susținute cu rafale în general de 85…90 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

  În Carpații Meridionali și de Curbură vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 90…110 km/h, va ninge și va fi viscol iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

  În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

  Se circulă în condiții de iarnă în mai multe județe

  La prima oră a dimineții, pe mai multe drumuri importante din țară se circulă în condiții de iarnă. Cu puțin înainte de ora 6 dimineața, Centrul Infortrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române ia informat că pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzilor A2 București-Constanța și A4 Ovidiu-Agigea, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ninsoare viscolită, fiind depusă zăpadă pe carosabil. Se acționează cu material antiderapant.

  ”Pentru reducerea riscului rutier, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale și să folosească luminile de ceață dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen.

  Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă”, au mai precizat reprezentanții Indotrafic.


  Te-ar mai putea interesa

  O uriașă fermă de porci a intrat în faliment. Investitorii au pierdut zeci de milioane de euro Noi alerte meteo. ANM avertizează cu privire la un fenomen periculos în următoarele două zile Doi tineri din București au investit într-o livadă de cireși amari. Au pornit la drum cu un singur pom bătrân

  Ultimele știri

  Incendiu în ferma lui Ion Olteanu din Mihăilești. Peste 30 de hectare au ars chiar în timpul recoltatului Start fonduri europene pentru achiziția de utilaje! Proiectele se depun de marți, 25 iunie, la AFIR Bogdan Cățoi, fermier: La cultura de grâu am recoltat sub 700 de kilograme la hectar