• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Vremea de Crăciun 2023 și Revelion 2024 – prognoza meteo de la ANM

  Oana Timar -

  Cum va fi vremea de Crăciun 2023 și Revelion 2024 – prognoza meteo de la ANM. Meteorologii au emis o prognoză privind fenomenele meteo așteptate până la finalul anului adică în intervalul 4 decembrie 2023 – 1 ianuarie 2024.

  Prognoza meteo pentru Crăciun 2023 și Revelion 2024 este de mare interes pentru fiecare român, dar mai ales pentru fermieri care se tem de un îngheț pe final de an. Specialișii Administrației Naționale de Meteorologie informează că nu sunt așteptate înghețuri în ultia săptămână din acest an, când temperaturile vor fi peste media normală în această perioadă.

  Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în decembrie ultima lună din acest an și noaptea de Revelion. Estimările emise de meteorologi pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2003-2022.

  Citiți și: Agrometeo pentru următoarele două săptămâni – unde vor cădea precipitații

  Vremea în săptămâna cu Moș Nicolae, în intervalul 4 – 11 decembrie

  Prima săptămână de decembrie este una cu valori termice mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile estice.

  În privința regimului pluviometric, acesta se anunță local excedentar în extremitatea de sudest a țării, dar și deficitar în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

  Prognoza meteo la mijlocul lunii decembrie, în săptămâna 11 – 17 decembrie

  La mijlocul lunii decembrie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitvă mai accentuată în regiunile intracarpatice.

  Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

  Citiți și: Apele au făcut prăpăd în mai multe comune. S-au emis noi alerte de inundații

  Vremea de Crăciun 2023. Prognoza meteo pentru săptămâna cu Ajunul Crăciunului

  În săptămâna 18 – 24 decembrie care include și Ajunul Crăciunului 2023, vremea va fi una specifică de iarnă. Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

  Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în toate regiunile. La acest moment, ANM nu face precizări mai multe privind eventuale ninsori sau precipitații mixte.

  Vremea de Revelion 2024

  Vremea de  Crăciun și Revelion. Cum va fi vremea în săptămâna 25 decembrie – 1 ianuarie

  Vremea de Crăciun 2023 și Revelion 2024 nu va aduce mari surprize românilor care s-au obișnuit cu lipsa zăpezii pe final de an. În săptămâna 25 decembrie – 1 ianuarie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile intracarpatice.

  Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.


  Te-ar mai putea interesa

  Țara, împărțită între caniculă și furtuni. 12 județe sub alertă de vijelii și grindină Document pe surse: Programul Rabla pentru tractoare – condiții și documente necesare Polonezii se plâng că cireșele românești le-au invadat piețele și se vând la prețuri foarte mici

  Ultimele știri

  Adrian Pintea, MADR: Subvenția care ajunge în conturi în maxim o săptămână! Lupu, Holstein RO: Ar trebui să se oprească modul în care sume importante ajung la ferme fără un minim de performanţă Valentin Jecu, cultivator de usturoi: Nu știu dacă vom recolta cele 3 tone la hectar pentru ajutorul de minimis