• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Anunțul ministrului Florin Barbu despre plata subvențiilor APIA până la finalul anului

  Roxana Dobre -

  Fermierii care beneficiază de subvenții APIA vor încheia anul cu banii în conturi, dă asigurări ministrul Agriculturii, Florin Barbu. Acesta a informat agricultorii că până la sfârșitul lunii decembrie APIA încheie plățile pentru fermierii români.

  Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat că este mulțumit de cum au decurs plățile pentru subvenții în acest an. Șeful de la MADR a dat asigurări fermierilor că vor primi banii până la sfârșitul anului iar primele sume de la plata finală au început să intre în conturi, conform acestuia, de ieri, miercuri – 6 decembrie.

  Citiți și: O nouă subvenție la hectar, la plată de anul viitor – fermierii care beneficiază!

  Bani din subvenții pentru fermierii români

  Florin Barbu: Toți fermierii care au fost în control și nu au primit avansul, vor fi plătiți până la sfârșitul lunii decembrie

  Florin Barbu a dat o veste bună în primul rând fermierilor care s-au aflat la control și nu au intrat pe lista de avans până la 30 noiembrie. Potrivit ministrului, aceștia vor fi plătiți integral până la sfârșitul lunii decembrie.

  ”Eu pot să vă spun, în calitate de ministru, că sunt mulțumit. Spun acest lucru pentru că noul director general al APIA este Cornel Turcescu, fost director adjunct, care a lucrat chiar tehnic cu plățile atâția ani în această instituție. Ca în fiecare an, normal că sunt eșantioane de control, anumiți fermieri primesc plata, dar o primesc la plata finală. În acest moment avem plătiți aproape 700.000 de fermieri cu o sumă de aproape 890 de milioane de euro. De astăzi (miercuri 6 decembrie n.r) a început să fie achitată și plata finală. Consider în continuare că agenția își face foarte bine treaba și, așa cum am promis, toți fermierii care au fost în control și nu au primit avansul, vor fi plătiți până la sfârșitul lunii decembrie”, a spus ministrul la Agrotv.

  Acesta a reamintim că fermierii nu vor fi penalizați în acest an pentru erorile care au apărut în urma controalelor prin monitorizare. ”Am discutat și cred că avem unanimitate în Consiliul de miniștri, a fost și propunerea României, ca 2023 fiind primul an din PNS să nu existe sancțiuni asupra fermierilor și asupra instituției privind plățile din subvenții, atât din FEGA cât și din FEADR. Acest lucru înseamnă că vom debloca toate aceste probleme care au apărut și așa cum am asigurat până pe 31 decembrie toți fermierii vor primi banii în conturi”, a mai punctat ministrul.

  Citiți și: Ministrul Barbu a confirmat informația Agrointeligența privind reținerile din subvenția APIA

  Ministrul Agriculturii: Nu este diferență față de anul trecut la plata pe subvenții

  Șeful de la agricultură a mai spus că nivelul plăților din campania de avans 2023 nu este diferit față de anul trecut.

  ”Nu este diferență față de anul trecut la plata pe subvenții și cred că instituțiile care gestionează banii europeni, APIA și AFIR prin măsurile delegate, au făcut față cu brio. Pentru că discutam la Consiliul de miniștrii cu omologii mei francez și slovac, și îmi spuneau că sunt la 30-40% plăți, pentru că noul PNS a venit cu fluxuri noi financiare, trebuiau schimbate conturile, anumite softuri, iar eu consider că APIA a îndeplinit acest obiectiv. Și suntem la fel ca anul trecut la nivelul de plată și până la sfârșitul lunii decembrie încheiem plățile pentru fermierii români”, a mai dat asigurări ministrul.


  Te-ar mai putea interesa

  Cod portocaliu de vijelii puternice, grindină și ploi torențiale în jumătate de ţară. Județe sub alertă! Țara, împărțită între caniculă și furtuni. 12 județe sub alertă de vijelii și grindină Ploi torențiale și vijelii, în aproape toată țara. Lista județelor sub alertă ANM

  Ultimele știri

  Alexandru Potor, fost secretar de stat MADR, este noul primar al municipiului Slobozia: “Deschidere totală către fermieri!” Ucraina va impune prețuri minime la exporturile de cereale și oleaginoase Franța, Ucraina și Rusia – ”lovite” de raportul USDA la producțiile la grâu