• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri agricole
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Studiu Manpower: Peste un sfert dintre angajatorii din agricultură prevăd disponibilizări în ianuarie-martie 2015

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Prognoza angajatorilor din agricultură, vânătoare, silvicultură şi pescuit sunt cei mai pesimişti, potrivit celei mai recente ediţii a Studiului Manpower privind Perspectivele Angajarii Fortei de Muncă. Analiza arată că în aceste ramuri economice există un declin al încrederii de 1 punct procentual fata de trimestrul IV/2014, dar de 15 puncte procentuale fata de trimestrul I/2014. Este cea mai mare scădere de la an la an raportată de studiile Manpower din 2010 încoace.

  Potrivit Manpower angajatorii din sectorul agricultură, vânătoare, silvicultură și pescuit, precum și cei din sectorul construcții, sunt cei mai pesimişti, raportând previziuni de -3% pentru început anului viitor. „Mai mult de un sfert (26% ) din angajatorii din sector prevăd reduceri ale personalului în intervalul ianuarie-martie 2015, cea mai mare pondere din toate sectoarele sau regiunile analizate, şi mai mult de dublu faţă de media naţională. Piaţa muncii din sector va fi destul de dinamică: 12% dintre angajatori prevăd angajări, relativ similar cu media naţională de 13%, însă doar 56% dintre angajatori nu vor aduce modificări de nici un tip forţei de muncă (nici in sensul creşterii, nici in sensul descreşterii), faţa de 73% media naţională”, declară Corina Bianca Gonţeanu, Marketing & Communication Manager ManpowerGroup România.

  Grafic 1

  La nivel general, planurile de angajare variază în funcție de mărimea organizației. „Angajatorii din organizații mari, de peste 250 de angajați, au cele mai ferme intenții de creștere a forței de muncă raportând o previziune de +18%, de două ori mai puternică decât media națională, și mai robustă decât cele enunțate în trim. IV/2014, respectiv I/2014. În schimb, angajatorii din organizațiile foarte mici (micro), care au mai puțin de 10 angajați, sunt mai puțin dispuși la a face schimbări în forța de muncă. 85% dintre aceștia nu prevăd nici o creștere, nici o scădere a numărului total de angajați în intervalul ianuarie-martie 2015, 12% anticipează o scădere și doar 2% fac planuri de angajare. Ca urmare, Previziunea pentru micro-organizații este sumbră, valoarea de -10% fiind sub cele enunțate atât în trim. IV/2014, cât și în trim. I/2014”, se arată în comunicatul ManpowerGroup România.

  ManpowerGroup România este unul din liderii în domeniul soluţiilor inovatoare ce privesc forţa de muncă, creând şi oferind clienţilor săi soluţii care să-i ajute să fie câştigători în lumea contemporană a muncii. Studiul Manpower privind Perspectivele Angajării de Forţă de Muncă este cel mai longeviv și cuprinzător studiu din lume privind activitatea de angajare.

  Pentru România, cercetarea de teren s-a derulat în intervalul 16 – 28 octombrie 2014 pe un eşantion reprezentativ de 625 de angajatori. Culegerea datelor a avut loc înainte de turul I și II al alegerilor prezidențiale. Rezultatele obţinute au o marjă de eroare de +/-3,9%.   

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Abonare gratuită la știri

  Te-ar mai putea interesa

  Soluție la consumul rapid de azot din sol! NUTRINO PRO, primul produs Agro-Est pe bază de azot cu eliberare lentă! Fungicidul Systiva® 333 FS vă poate proteja culturile de grâu și orz de la răsărire până la al doilea tratament Forța porumbului românesc. Demonstrație în câmp, la Fundulea

  Ultimele știri

  A explodat prețul arpagicului! Cultivatorii se plâng de scumpirile excesive la materialul săditor! Bile albe și negre: Evaluarea controversatului program de milioane de euro pentru ”cooperativizarea” fermierilor Subvenții APIA: Sfaturi pentru fermierii care vor să încaseze subvenții agricole în acest an

  Căutare în articole