• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Florin Barbu în dialog cu protestatarii APIA: Și eu sunt disperat că nu am subvențiile plătite

  Roxana Dobre -

  Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), Florin Barbu, în dialog cu protestatarii de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Șeful de la Agricultură a mers în mijlocul protestatarilor și le-a dat asigurări că ”nu se pune problema ca în urma reorganizării structurilor din subordinea MADR să fie dați afară angajați”. În plus, Barbu le-a reamintit funcționarilor că plățile către fermieri rămân cele mai importante.

  Seria protestelor angajaților APIA, membri ai Federației AgroStar, afiliată la Blocul Național Sindical, continuă și astăzi, marți – 19 decembrie la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Protestatarii au mâine, miercuri – 20 decembrie ultima zi când vor mai trage un semnal de alarmă urmând ca din 21 decembrie să înceapă greva generală.

  Citiți și: Din 21 decembrie, plata subvențiilor APIA va fi blocată! Funcționarii vin să protesteze la București!

  Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, în mijlocul protestatarilor de la APIA (foto: captură video)

  Florin Barbu, ministru: Nimeni nu va fi dat afară

  Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a mers în mijlocul protestatarilor de la APIA cărora le-a dat asigurări că nimeni nu va fi dat afară în urma reorganizării care a fost stabilită pentru 2024.

  ”Nu se pune problema să dăm pe cineva afară. Nu există așa ceva din partea Guvernului să dea vreun om afară pe reorganizare. Reorganizarea APIA înseamnă altceva”, a spus ministrul.

  Acesta a purtat un dialog cu angajații APIA care i-au reproșat că au salarii mici chiar dacă răspunderea pentru gestionarea fondurilor europene este mare. ”Am același salariu cu cei de la Direcția Agricolă iar ei nu au nicio răspundere”, a spus o protestatară din județul Călărași, ministrului.

  În replică, Florin Barbu le-a reamintim funcționarilor că principala lor responsabilitate rămân plățile pentru fermieri. ”La ora 21.00 intrăm în ședință cu APIA. La Călărași sunt 700 de beneficiari care sunt în zona roșie. Lucrările acestea se fac de către dvs. În zona roșie trebuia să luați legătura cu fermierii să vă aducă adeverințe și să rezolvați situația”, le-a spus ferm ministrul protestatarilor.

  Mai mult funcționarii APIA i-au transmis ministrului că ”sunt disperați” din cauza salariilor. ”Și eu sunt disperat că nu am subvențiile plătite”, a replicat ministrul.

  Citiți și: Ultima oră despre subvențiile APIA! Ministrul Barbu a dat termen până ASTĂZI, la ora 21:00, să fie soluționate cererile fermierilor care au fost la control

  Protestatarii sunt hotărâți să înceapă greva generală

  Blocul Național Sindical (BNS) a anunțat pe site-ul propriu că săptămâna trecută, angajații APIA au protestat în fața Centrelor Județene și a Centrelor Locale, iar începând de luni, 18 decembrie, acțiunile de protest s-au extins la București.

  ”Lipsa de reacție a ministrului Agriculturii și a factorilor decidenți a condus la hotărârea angajaților de pichetare a Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale timp de trei zile, in perioada 18- 20 decembrie, orele 12.00- 15.00. Totodată, angajații APIA anunță că mișcările sindicale vor continua până la greva generală!”, se arată într-un comunicat al BNS.


  Te-ar mai putea interesa

  Fasolea, cea mai nouă cultură în ferma familiei Gheorghiță. De la 2 hectare, la 100 de hectare Mușuroirea tomatelor. Când și cum se face Județul unde jumătate din suprafața semănată cu grâu este deja calamitată de secetă

  Ultimele știri

  Anunț pentru fermieri: Astăzi s-a făcut plata pentru subvenția de 100 euro la hectar! Ultima oră despre subvențiile APIA! Situația la zi cu fermierii care încasează plăți la hectar! Primii fermieri care intră la recoltat cu trei săptămâni mai devreme din cauza secetei