• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Alertă meteo de vreme severă! ANM: Vânt, viscol şi ninsori puternice până în Ajunul Crăciunului

  Oana Timar -

  Alertele meteorologice de vânt puternic, dar și de viscol și de ninsori. Administrația Națională de Meterologie (ANM) a transmis astăzi, sâmbătă – 23 decembrie, două mesaj cu cinci coduri galbene și portocalii pentru fenomene de iarnă până în Ajunul Crăciunului.

  Meteorologii au transmis mai multe avertizări de vreme severă, pentru vânt, viscol şi ninsori moderate, care rămân în vigoare până duminică, 24 decembrie.

  Primul mesaj ANM – avertizare meteorologică

  Cod Galben de intensificări ale vântului, viscol și ninsori

  Interval de valabilitate: 23 decembrie, ora 10:00 – 24 decembrie, ora 3:00
  Fenomene și zone vizate: intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, viscol și ninsori moderate cantitativ la munte, ninsori viscolite în Maramureș și Transilvania

  Vor fi intervale în care vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45…60 km/h. Pe parcursul zilei în Oltenia, Muntenia și Transilvania local vor fi rafale de 70…80 km/h, iar la munte vor fi viteze de 90…100 km/h.

  În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ (20…30 l/mp), iar vizibilitatea se va reduce semnificativ. În Maramureș și Transilvania temporar va ninge viscolit și se va depune strat de zăpadă.

  Pe arii restrânse, ninsori viscolite vor fi și în Moldova, Crișana și în Banat.

  Cod portocaliu de viscol puternic

  Interval de valabilitate: 23 decembrie, ora 10:00 – 24 decembrie, ora 03:00
  Fenomene și zone vizate: viscol puternic în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Occidentali (în general la peste 1500 m)

  În zona înaltă a Carpaților Meridionali și Occidentali (în general la peste 1500 m), vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol puternic, vizibilitate foarte redusă și zăpadă troienită.

  Primul mesaj ANM – avertizare meteorologică

  Al doilea mesaj ANM – avertizare meteorologică

  Cod galben de intensificări ale vântului

  Interval de valabilitate: 24 decembrie, ora 03:00 – 25 decembrie, ora 10:00

  În intervalul menționat vântul va avea intensificări în sudul Transilvaniei, vestul și sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei și în dealurile subcarpatice ale Moldovei, cu viteze în general de 55…65 km/h, iar la munte, rafalele vor depăși 80…90 km/h.

  În zonele montane și local în Transilvania pe parcursul zilei de duminică (24 decembrie) va ninge viscolit, iar noaptea se vor semnala precipitații mixte.

  Intensificări ale vântului vor fi pe arii mai restrânse și în celelalte regiuni.

  Cod portocaliu de viscol puternic în zona înaltă a Carpaților Meridionali

  Interval de valabilitate: 24 decembrie, ora 03:00 – 24 decembrie, ora 20:00
  Fenomene și zone vizate: viscol puternic în zona înaltă a Carpaților Meridionali

  În zona înaltă a Carpaților Meridionali (la peste 1500 m) va fi viscol puternic, vântul va avea viteze ce vor depăși 110…120 km/h, vizibilitatea foarte redusă și zăpada troienită.

  Cod portocaliu de viscol puternic în zona înaltă a Carpaților Orientali

  Interval de valabilitate: 24 decembrie, ora 20:00 – 25 decembrie, ora 10:00
  Fenomene și zone vizate: viscol puternic în zona înaltă a Carpaților Orientali

  În zona înaltă a Carpaților Orientali (la peste 1500 m) va fi viscol puternic, vântul va avea viteze ce vor depăși 110…120 km/h, vizibilitatea foarte redusă și zăpada troienită.

  Luni, 25 decembrie, vântul va continua să prezinte intensificări, local în nord-vest, centru, est și sud-est, precum și la munte.

  Al doilea mesaj ANM – avertizare meteorologică


  Te-ar mai putea interesa

  Bursa cerealelor – creșteri la grâu și rapiță! Prețuri pe tonă azi, în portul Constanța Fasolea, cea mai nouă cultură în ferma familiei Gheorghiță. De la 2 hectare, la 100 de hectare Anunț pentru fermieri: Astăzi s-a făcut plata pentru subvenția de 100 euro la hectar!

  Ultimele știri

  Ministrul Agriculturii: Vom aloca sumele necesare pentru despăgubiri în zonele afectate de secetă Florin Barbu: România poate obține 30 de milioane de tone de porumb pe an după reabilitarea sistemului de irigații Micii fermieri din Olt și-au făcut o moară cu pietre ce produce făină integrală de grâu și secară